Su +Maya+şeker fermantosyon sonucu oluşan alkol içilir mi metanol oluşur mu metil alkol
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kullandığın Maya önemli
ekmek mayasi instant maya
Sıkıntı çıkmaz
peki kafasi nasil olur yuzde 12 alkol oluşur diyorlar be sen hic yaomayi denedin mi
%12 kesin değil şeker miktarı su kalitesi sıcaklık bunlar çok önemli. Max %12 olur. Ben yapacağım ürüne has maya kullanıyorum
internette genelde meyve suyuyla yapiyorlar bunu alip meyve suyuna koysak sikinti cikar mi ya da kolanin içine ayni alinmiş şarap gibi oluyor bildigim kadariyla dikkst etmem gereken bir sey var mi yeniyim teşekkür ederim
Temizliğe dikkat et sirke olur yoksa. Dediğim gibi ısıya dikkat et 20 dereceden düşük 25 tên yüksek olmasın karanlık yer olsun
peki bu olduktan sonra kokteyl olur mu birde yeterince beklersek mayalar ölüp maya kokusu gider mi
Mayalar zaten ölecek ama koku için süzme yapaman ve sonra bekleten lazım. Bu şekilde daha çok şarap benzeri bir alkol elde edersin
peki bu çikan şarabi meyve suyuna kolaya vb seylerin ocine ata bilirmiyiz kokteyl aramo tarzi
Atarsın sorun olmaz
kankim çok teşekkurler birde sen şeker oranini nasil yapiyorsun 1l 200 gr şeker nasil 5 de 1 şeklinde son sorum kusura bakma
5 de bi ya da 4 tê bir iyidir ancak sade su olacağından mayanın besini az olur maya besini al kullan derim.
şekerde bir maya besini sayilmaz mi glikoz benim bilgim bu yondr tabi meyve suyundada şeker var o yardi. ediyor sade suda faha çok besin gerekli
Yeterli değil tek başına. Sen kendin için düşün bize de şeker besin kaynağıdır ama yetiyor mu?
haklisin peki kankam ben kola şişesinin ustune balona delik açarak yaptim ama kapaksiz yani kapagi delmedim takmadim sadece delikli balon yeterlimi balon şişik
Yeter yeter sorun olmaz
kankim çok sagol ya peki ögrenciyim maya besini yerine şekerin oranini attirsam nasil olur 1 l suya 200 gr degilde 300 gram mesela
Olmaz. Maya besini pahalı değil zaten hem çok az az kullanman lazım madem girdin bu işin içine al bulunsun
tamam kankim çok sagol alkolu ben. çok kimyasal bir sey sanirdim yapimi çok kolaymiş cidden tesekkur ederim
Kimyasal zaten ama araya işçiler giriyor mikroskobik minik işçiler onlar işi hallediyor 😊😊
hahahah bu vergiler bizi kimyager yapti filmlerdeki deli doktorlar gibi olduk :D
Abuzer kömürcü gibi dolanacaz yakında 😂😂
aynen kanka peki sey aklima geldi bunun. kafasi nasil satilan saraplara gore bas agrisi fazla olur mu sen suyla denedin mi peki
Ben daha çok orijinal meyve suları ile şarap yaptım. 1 kez denedim suyla. Baş ağrısı konusunda sorun yaşamadım. Şekeri fazla olur mayalanma bitmezse baş ağrısı fala olur diye biliyorum
tamam kanka ya çok sagol minnattar kaldim dedim kör olmayalim da fermantasyonda olmuyornuş o boşuna endiselenmisim ićimi rahatlattin adamsin
Fermentasyon olmasa alkol olmaz oluyor tabi ki şekeri fermente ediyor co2 ve alkol oluşturuyor bakteriler
kankim ben etil alkol demiyorum metil alkol yani metanolu diyorum zehirli. olani bu sahte raki olayi var ya onu
Tamam ikisinde de aynı durum fermantasyon olmalı. Sadece bakteri türü değişik
bu bizim yaptigim sekilde zehir olan metanol oluşmaz demi yuksek isi basinç lazim diye biliyorum
Aynen oluşmaz
kankim çok sagol yardimci oldun adamsin sen iyi gunler dilerim
Teşekkür ederim. Afiyet olsun 😊
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!