Bolulu aşçı abilerime selamlar. Yurdum insanının kötü yaptığı bir şey yok maşallah. Hakkını yemeyelim kimisi de hakikaten maharetli. Mesela ben, yaptığım tost dağlardan yüce.

Bolulu aşçı abilerime selamlar. Yurdum insanının kötü yaptığı bir şey yok maşallah. Hakkını yemeyelim kimisi de hakikaten maharetli. Mesela ben, yaptığım tost dağlardan yüce.

Havuç, patates gibi nişastası bol (haliyle kendinden şekerli bir rayihası olan) zeytinyağlıların aranan yüzleri (muadilleri de olabilir tabii) dilimlenir. julyen tercihtir. zeytinyağında önce soğan çevrilir, ardından havuç eklenir. kullanacağınız havuç ve patates miktarına bağlı olarak taze sıkılmış portakal suyu kullanmanız gerekecek. kabaca bir şey söylemek gerekirse 4 havuç 4 patates için 2 (küçükse 3) portakal sıkmanız kafi. havuç ve patateslerin üzerine portakal suyunu ekliyor, 1 çay kaşığı kadar şeker katıyoruz. minimum ateşte, mümkünse çelik tencerede, kapak kapalı şekilde pişiriyoruz. havuçlar yumuşayınca lezzetli zeytinyağlınız hazır. ocaktan almadan önce taze çekilmiş karabiber eklerseniz daha bir şahane olur. karabiberi ateşte pişirmiyoruz, çünkü yansın istemiyoruz değil mi?
birçok baharat yemeğe en son eklenir. yanmış baharattan daha çok yemeğin tadını değiştirecek bir şey varsa o da sarımsaktır. muhakkak, bunlardan yalnızca biri lezzete olumlu katkı sağlar.
Sote yemeğini güzel yaparım
Bir değil de bir çok yemeği iyi yapabiliyorum. 😅
En iyi diyebileceklerim karnıyarık, börek çeşitleri, fırın yemekleri, hamburger, pizza, poğaça, pasta 😅
Pek bir şey kalmadı geriye, göbek sever bir tablo :)
Karnıyarık, mantı, içliköfte bu üçünü sayabilirim..
İçliköfte yapabiliyorsan tamamdır mutfak macerası.
Elimizden geldiğince işte
Mütevazı.
Tesekkur ederim...
Rica ederim.
Cevap
12Cevap
Canım isterse her yemeği güzel yaparim gadası
Noodle yapıyorum
Karnımı doyuracak kadar yapabiliyorum bu da benim için yeterli
Lezzetli yaptığım yemekler genelde sote, biber dolması, sarma, mantı, pilav çeşitleri, makarna. Tatlı da var birkaç tane, elimden geldiğince yapabiliyorum bir şeyler.
En en en iyi dersen , yemek değil de tatlı yapıyorum, pavlova yemek de yapıyorum elbette ama tatlıda iddialıyım
Tavuk Roulade kayısı chutney
mutfağın *yanağından öpim da yaptığım her yemek çok beğeniliyor ama pizza diyeyim bir örnek olarak
Dolma ve sarma. Bizim bölgede etli yapılır, o yüzden Ege'liler pek sevmez ama genelde güzel yaptığım söylenir.
Çok var ama taneli pilav yapmak biraz maharet istiyor gibi algılandığı için pilav diyorum
İstekle yaparsam güzel olur isteksiz yaparsam kötü olur istemem lazım yani
Neler var neler parmaklarini yersin çok var hangisini yaziyim 😂
Ama pilav be bulgur pilavim müko
Saç kavurma, tavuk mantar süt soslu sote, ve cafedeki bazı spesiyel şeyleride yapmayı severim milkshake frappe gibi birde tost konusunda kendime çok güveniyorum
Ben coh iyi yemek yapamiom ama yapan tanıdiklarim var
Çok güzel sarma yaparım ve bir de karnıyarık
Sarma göndersene
Nayırrrr
😎🌹
Yaptığım her şeyi güzel yaparım
İnsan sevdiği yemeği güzel yapıyor bence 😅
Var et sote bol acili..👍👍
Börek poğaça döner lahmacun baklava gibi gibi
Yemek yapmayı sevmiyorum
Yemek olarak sadece sandiviçler de iyiyim 😄
yemeyi severim daha çok