bayadır dışarıdan sipariş vermiyordum. fiyatlar ne hale gelmiş böyle

bayadır dışarıdan sipariş vermiyordum. fiyatlar ne hale gelmiş böyle
Bir burgerin maliyetinde köfte ortalama (150gr) 18 TL'lik payı kapatıyor.
Ekmek 1 lira 25 kuruşa tekabül ediyor.
Ortalama 1 TL patates ve 4tl diğer malzemeler ile (paket ketçap mayanoz vs adedi.80 kuruş) kutusu poşeti derken işyerine maliyeti 24lira 25 kuruş oluyor. Bu sadece burgerin malzeme gideri.
İşletme makul miktarda %5 fire payı ekler.
25.5 oldu.
Üterim için harcanan yan unsurları (eleman elektrik su vs) adet başına 5.5 TL olarak düşünelim
31TL
Gıda ürünlerinin ortalama kár marjı %30-60 arası değişir
Biz 30 olarak hesaplayalım.
40,30 TL normal 150 Gr bir hamburger patates.
200ml kola 4.57kuruş içeceklere %60 ile %100 arasında kar konulur.
7 lira diyelim
Bir menü çıksı sana karıyla birlikte 47.3 kuruş.
KDV %8
51 TL Total.
Fiyat gayet makul şu an.
Peki Trendyol?
Trendyol Yemek %37.7 komisyon alıyor.
Bak menü hop 70 lira 20 kuruşa çıktı.
Peki bitti mi? Hayır.
Trendyol bunun üzerine müşteriye indirim tanımlıyor ve sadece %2 sini kendi karşılıyor
Yani sepetin 70 lira
20tl indirim kullandın.
Sen 50 tl ödüyorsun. Ama Trendyol komisyonunu 70 lira üzerinden alıyor. 43 lira kaldı. Ödeme zaten 50 tl idi. Şimdi siz hesaplayın bu hamburgerden mağaza kaç TL zararda.
Yani pazaryerleri böyle devam ettikçe hamburgeri evde yapmanız en ekonomik tercih olur.
Buz dağının görünmeyen tarafına ışık tutmaya çalıştım
Olm her şey pahalı
Geçen gün okulumun kaydını yenilemeye gittim karnım acıktı
bi avmye girdim, geçen sene yazın mc donaldsta 45liraya yediğim menü şimdi olmuş 90 LİRA 90 ! ! ! ! ! ! ! AKPNİN ALLAH BİN BİR TÜRLÜ BELASINI VERSİN
ÜLKENİN İÇİNDEN GEÇTİ IRRRRISPI ÇICIKLARI
Cevap
76Cevap
Burger lüks oldu artık
Aynen ben de normalde kendim yaparım. Geçen hastaydım dışarıdan söyleyim dedim. Fiyatlar uçmuş 200 TL minimum sipariş diyor 🤣 KFC de kutu menüler 80 TL kendim yapıyorum mis gibi harbi çıtır tavuk oluyor taze ve sıcak yiyorum. KFC deki gibi adı çıtır olmuyor. O kadar para verip lezzet olarak karışıklığını da alamıyorsun.
Hiç dışarıdan almadım, kendim yapıyorum. Tabi benim zamanım var çalışanlara bir şey diyemem.. Kolayı da var aslında..
Bi burger gecen sene 17 liraydi bugun ayni burger 93 lkra olmus. Yani tam 5.5 katina cikmis.
1000 lira olan kiraya bagli olan bir ev sahibinin de 5500 yapmasi hakkidir. Ama diktatorluk yapilip 1250 olacak deniyor. Hicbiseyde diktatorlugu dinlemeyen halk kira zamminda reisin agzindan cikan tukmukleri bile havada kapiyor. Kosaca bu halk hakediyor bunlari.. herkes isine geldigi kadar demokrat
Bitikleri oynuyoruz bundan 10 ay önce bile Kağıthane de burger siparis edemiyordum ekrana bakıp bakıp vazgeçiyordum şimdi daha da artmış. kendi burgerimizi kendimiz yapsak daha masraflı onunda yapamiyoz
Bugün paraya kıydım burger yedim. Onlar da burgere kıymışlar. Ayıp olmasın diye tavuğu ekmeğe koklatıp çekmişler gibiydi.
Şöyle bir çözüm düşündüm. 30 liralık kıyma ile 4 adet köfte çıkıyor. Aysberg de 10 lira, burger ekmeği 6 adeti 15 olsa 55 elektrik ya da doğalgaz ve diğer ufak malzemeler derken 80 lira kadar olur diye tahmin ediyorum.
En güzeli evde beslenmek. 😌
Ben bunu yilda 1-2 yerim oda arkadas ortaminda , ev yemekleri tercihimdir ya da guzel bir mangal keyfi. Bu hamburger sizi neyle etkiliyor ben cozemedim
Acilen diyete girilmeli en azından diyet yapıyorum dersiniz.😅
Yemek yemeyi çok seven ben için bir dram bu. Bunların tadı eskisi gibi gelmiyor artık sanki pahalı ve lezzetsiz gibi
Ben de sipariş etmiyorum artık. 100 lira bir burger. Balıkcı buldum 2 tane uskumru alıyorum mis gibi balık ekmek. Aşermemi geçiriyor 😂
İPhone 14 sırasına giren halk bir hamburgere 100 TL de verir ya.. Çok şey yapmamak lazım. 🙂
Simit yemeliymişiz ya. Geçen gün Hülya Avşar da diyodu gerekirse simit yeriz diye😂
Valla yemeyecegiz, yiyemeyecegiz daha doğrusu.
en sonunda nefes almak bile paralı olacak diye korkuyorum aw
Dışa tam bağımlı muz cumhuriyeti. Ama sorsan dünya lideri Mars'a koloni kuruyoruz
Dışarıda yemek yemek cidden lüks haline geldi.
Kendine sponsor bul istediğin zaman istediğini yer içersin
Evet yaa ben 2021 senesinde bir popeyes menüsüne 75 TL vermiştim şimdi ise 130 TL 🥺
Maalesef öyle zararlı bir şey yememek en iyisi zaten ama kırk yılın başı da yemeyelim mi
Saç kavurma ye sabah yedim 12₺ 2 de ayran 2 saç kavurma 30₺ ödedim arkadaşla aldık yedik
Burdurdaaa tavuk döner geçen hafta 12₺ di meydanın göbeğinde 14 etmişler 3/5 sokak arkasında tavuk döner 12₺ saç kavurma yanş kıymalı maydonoz doğan domates karıstırıotr 12₺ o daha lezzetli 12₺ ye var Burdurda genele tostlar 9-15₺ civarı gidiyor
Kücük sehşr her zaman iyidir her şey ucuz kira 475₺ dş geçen ay çıktık kiradan Şu an 500 e vermişler kiraya 3+1 doğalgazlı eve burada her şey ucuz
Asgari ücretlinin günlük yevmiyesi kaç lira da öğle arasında bu yemekleri yiyecek :O
Obeziteye son kampanyasından ötürü, ekonomiylr gram alaka yok
Bunu hala yiyenlerin aklına tükürüyüm gidin ekrem coşkun döner yiyin.
@koçgızı tomarla param olsada yemem kendim orada önceden çalıştığım için biliyorum yağ kapkara olana kadar kullanıyorlar çütte süresi dolmuş ürünleri kullanıyorlar.
@koçgızı bende 2 gün önce XL bir pizza yedim 90 TL ye ama parasının hakkını veriyordu dana sosis salam kullanılmıştı ve malzemesi gercekten boldu zar zor bitirebildim üstelik yerli bir firma belki biliyorsundur otantik kumpir burgerda parasının hakkını veren bir içerik yok.
Ekmek arası Sultanahmet köftesi yerim daha iyi 😀
Yinede iPhone kuyrukları yanında bayağı bayağı makul sanki
Hamurisi pek tuketmiyorum hazir gidalardan uzak durmaya ise yeni basladim
Doğrudan işyerinden söylerseniz daha uygun olur uygulamalarda daha pahalı
Bu 10p tl eğer restorant zincirlerindeyse cidden durum vahimmiş
Orası çok pahalı o kadar da değil bizim buradaki butikler
Fiyatlar artık 1 TL 2 TL artmıyor katları olarak artıyor , ekonominin bittiğini böyle anlaya bilirsiniz.
almayın abi hem sürünüyonuz hem de en lüksünü istiyonuz her şey müstahak bize
Kendi burgerimizi kendimiz yapıcaz
Ülkeyi bu hale getiren hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum
Yemeyin-yedirmeyin. Mecbursanız yemeye döner felan yiyin
Bir matematikçi olarak yorumum; daha ucuz fiyatlar, ekonomik krizin 3. evresinin başlarında gibi bir yerdeyiz. Daha 3. bitecek, 4. bir dalga gelecek :((
Artık dışarda yemiyorum burgerin önünden geçerken kalbime taş basıyorum
Kendi borgerimizi kendimiz evden çıkınca yapmaliyiz
Tas yemeye baslamayi dusunuyorum ne kadar erken alisirsak o kadar iyi
Havalimanı mi orası ne bu fiyatlar marketlerde niye böyle değil o zaman
100 TL'ye bulsam ucuz diyorum ben artık
Aç kalmak en iyisi. d
Diyet yapacaz çaresiz 😁😁
Aç kalacağız accc 🤣🤣
40-50 tl olanları da var, normal
Dışardan yemiyorum artık
Kıyma al kendin yap
Mağazasına git orada ye daha ucuza geliyor