Bu yaşına kadar kimse öğretmedi mi diyorum iş başa düşmedi daha diyor yani annem ölmedi henüz demek istiyor annen olmasa açlıktan öleceksin yani diye soruyorum lokanta diye bir şey var diyor. Sırf erkek olduğu için kadınlar tarafından hizmet görmeye alıştırılmış o yaşında hâlâ kişisel işlerini annesine yaptıran biri hakkında ne düşünürsünüz?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Yani bu zamana kadar annesi yapmışsa kalkıp da yemek neden bilmiyorsun denilmez
Annesinin de suçu var tabii ki öğretmeliydi ama o da dememiş ki anne sen yoruldun, bir işin ucundan da ben tutayım diye ben erkeğim demiş yayılmış koltuğa hizmet beklemiş
Yani öyle demek saçma olur çünkü burada kendisi çalışıyor işten gelip yemek yapması veya yemek öğrenmek istemesi biraz saçma olur zaten genelde Türk erkekleri böyle yardım etme yemek bilme konusunda pek becerikli değiller eğer yalnız kalsaydı yani ayrı evde tek başına yaşasaydı işler değişirdi tabii burada annesi ile birlikte yaşamasının büyük etkisi var
Yemek yapmak temel yaşam becerisidir, kadını erkeği yok herkesin bilmesi gereken bir şey ayrıca çalıştığını nereden biliyorsunuz?
33 yaşındaki adam anne babasından mı geçinecek?
olabilir. neden zoruna gidiyor?
Yetişkin biri sonuçta insanın zoruna gider o yaşta annesine hizmet ettirmek. Belli ki ataerkil bir ailede büyümüş ve kadınları hizmet etmekle yükümlü görüyor, evlendiğinde de aynı şekilde her işini eşine yaptıracak. Bir kadın olarak tabii ki zoruma gider.
Kadın yuvayı döndürür. erkek ise yuvanın koruyucusu kollayıcısı evin geçimini sağlamakla yükümlüdür. maalesef son zamanlarda kadınlarımız erkek gibi olduğundan evde bir düzen tutmuyor. Bu konuda hassasiyetleriniz var ise eşinizi ona göre seçersiniz. bir insanı o yaştan sonra değiştirebilmeniz mümkün değil.
Yemek yapmak temel yaşam becerisidir, kadını erkeği yok herkesin bilmesi gereken bir şey. Kadınlarımız neden erkek gibi oluyor? Dışarıda çalıştıkları için mi? Herkesin yetenekleri, ilgi alanları farklıdır bazı kadınlar ev hanımı olmak ister ve bu konuda da beceriklidir, bazıları da diğer alanlarda kendini geliştirmiştir örneğin öğretmen olabilir, aşçı olabilir ya da herhangi bir iş koluna dahil olabilir bunda garipsenecek bir şey yok. Sorumluluklar da eşit şekilde paylaştırılmalıdır evin bütün işini erkekler yapsın demiyorum ama eşlerine veya annelerine bu konuda yardımcı olsunlar, yükünü hafifletsinler, kişisel işlerini yaptırmasınlar örneğin kendi çamaşırlarını yıkamak ve ütülemek gibi. Evin içinde sorumluluk almak sadece kadınların görevi değildir, gerektiğinde erkekler de sorumluluk almalı, ailesine yardımcı olmalıdır. Sizin bir kızınız olsaydı kocasının onu köle gibi çalıştırıp hizmet ettirmesini ister miydiniz? Ben de aynı şekilde kendine yetemeyen, asalak birini istemem. Hayatımı birleştireceğim kişi yükümü hafifletmeli, bana yük olmamalı. Bu her iki taraf için de geçerli.
Kadının ve erkeğin yaratılışı gereği yapmaya yatkın olduğu ve olmadığı işler vardır, bu nedenle iş bölümü yapılırken bu durum göz önünde bulundurulmalıdır. Kadınlar narin ve duygusal varlıklardır, bir kadımdan ağır bir yük kaldırmasını tamir tadilat yapmasını marketten alışveriş yapmasını bekleyemezsin. Çünkü bu onun için büyük bir iştir ağır bir iştir. Kadınlar daha detay işlerde daha başarılıdır, temizlik konusunda kadınlar daha başarılı mesala yine yemek ütü çamaşır gibi düzen tertip gerektiren işlerde daha başarılı. Bu gün kendine sekreter almak istesen bayan tercih edersin. Ama mal yükleme elemanı alacaksan bayan tercihi yapmazsın böyle bir şey bu. Kadın ve erkekler hakları yönüyle eşittir ama anatomileri gereği eşit değillerdir. İş hayatında bir kadınla erkeğe aynı eşitlikle yaklaşamazsın. Ofisin damacana suyunu takması için erkek bir personeli görevlendirirsin. ya da yola gidilmesi gerekiyorsa erkeği tercih edersin. Kadın ve erkeği eşit gösteren sistem kadını köleleştiren sistemdir. Kadın korunması kollanması yıpratılmaması gereken bir canlıdır.
Narin anandır erkeklerin ev işi yapmak konusunda beceriksiz olduğu da koca bir yalandır! Neden kadınların toplumda daha fazla rol almasını ve daha büyük işler başarmasını çekemiyorsunuz, neden zorunuza gidiyor? Kimi kadınlar var ki bilime, insanlığa çok büyük katkıda bulunmuşlar. Onlar bu şekilde insanlığa katkıda bulunmak yerine evde oturup kocasına hizmet etselerdi şu an medeniyet konusunda Arabistandan farkımız kalır mıydı acaba? Senin gibi gericiler ne kadar karşı çıkarsa çıksın ne kadar önümüze taş koysanız da kadınlar ilerlemeye devam edecek ve çok büyük işler başaracaklar sen ve senin gibi yobazlar da istedikleri kadar yırtınıp dursun😂
😄 cart kaba kağıt 😄
Anne kuzusu ☺️
Normal değil
Sen bılıyon mju
Tabii ki
mesela neyı
Olsa iyiydi, olmamış