Hayırlı Sabahlar 🙋

Babam kahvaltıda çorba olmazsa doymuyor, bir çorba yapsaydınız diyor hep. 🤦 Kahvaltıda çorba içilir mi? 🙄
Hayırlı Sabahlar 🙋

Babam kahvaltıda çorba olmazsa doymuyor, bir çorba yapsaydınız diyor hep. 🤦 Kahvaltıda çorba içilir mi? 🙄
Evet içilir..
Özellikle yola giderken en tercih ettiğim şey çorba..
Hem mideyi rahatsız etmez, hem de doyurucudur..
Mesela yol üstü iyi bir çorbacı biliyorsam hemen girerim, gidip orada burada gözleme vs yemekten çok çok daha iyi..
Tereyağlı, bol limonlu güzel bir mercimek çorbasına asla hayır demem 😋
Şimdi gidip mercimek çorbası içicem, o kadar güzel anlattınız sayın 🐝😄
😅😅
İçilir tabiki. Sorsan kahvaltıda kaç kez çorba içtin diye hiç içmedim. 😂 Kahvaltıyı genelde pek sevmiyorum, kahvaltı yaptıktan hemen sonra acıkıyorum. Çorba kahvaltıda en iyi seçeneklerden birisi bence, daha doyurucu.
Çok içmiş gibi konuşması asffdj 🤣🤣
Tabikide içilir belki size tuhaf gelebilir bu bir alışkanlık, bazı kişiler yumurta olmasa kahvaltı yapmıyor, bazı insanlar közlenmiş biber patlıcan olmasa kahvaltı yapmak istemiyor, buna be derseniz peki?
Zevkler ve renkler tartışılamaz diyorum
O zaman babanızada kızmayın ya da onun istediğini garipsemeyin, benim annemde çorbayı çok sever ve yaparda içip içmemek bana kalıyor.
Kızmıyorum ama bazen insan üşeniyor
Üşenmekte haklısınız çünkü hergün hergün de çekilmezki, ama kızların idolü babalarıdır.
Herkedin değil, saygılar 🙂
Herkesin*
Ben etrafıma gördüğüm kadarıyla böyleydi, belki dedim sizde babacısınız.
Yok değilim, pek anlaşamam
Peki anneyle aranız nasıl arkadaş gibimi yoksa kaynana gibimi?🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😆😆😆
Ben onun kaynanası falan olabilirim 😄 Şaka şaka, iyiyiz yani. Çok kanka gibi olmasa da anlaşabiliyoruz.
İnsanın ev bireylerinin birisiyle birçok konuda anlaşması her zaman avantajdır öyle değilmi? yani bir sevincin olur bir üzüntün olur gelir onu paylaşmak istersin eyer evde biriyle paylaşıyorsan bu çok güzel bir olaydır öyle değilmi?
Öyledir eminim, yaşamadım
Desenize siz yalnız başına birisiniz? şimdi bana demeyin benim çok sıkı arkadaşlarım var böylesi bir durumda onlarla paylaşıyorum, bende diyiyorum siz yalnızsınız, umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir?
O da yok 😅 Yani bu sitede var bir iki kişi, üzüntülerimi paylaştığım o kadar. Halka açık yerde yazıyorum ama ben ailemle pek bir şey paylaşabilen birisi olmadım, o rahatlığı edinemedim hiç.
O zaman sizde bir sıkıntı var sanıyorum? yoksa insan sevinçlerini üzüntülerini paylaşmasa çatlar inanın, benim iki tane ablam var dert ortağım sırdaşım, tabi bende onlara karşı öyleyimdir, buradan yazışmak isterseniz beni takip edin yazarım size yalnız ben kimseyi takip etmem bunu bilin.
Sıkıntı var illa ama ben paylaşamıyorum pek, anlatamıyorum. Teşekkür ederim
Size birkaç kitap tavsiyesi versem okurmusunuz acaba?
Ve bu kitabın içerisinde hem annenizi hem babanızı hem kendinizi bulacaksınız bundan emin olun.
Olur, neden olmasın.
Doğan cüceloğlu nun, varmısın?, insan ve davranış, geliştiren anne baba, başarıya götüren aile, ya bunlardan biriyle başlayın vede sakıncası yoksa hangi sayfadasınız bana yazsanız olur mu? bu arada kitabı satın almasanızda olur il kütüphanesine gidin bir üye kayıtı yaptırın istediğiniz kitabı alıp okursunuz, bakın bu dediğimi yapın sizi ne kadar geliştirdiğini göreceksiniz.
Tamam yakın zamanda İnşaAllah, teşekkür ederim. ☺
Bakın tekrar ediyorum alın okuyun okuduğunuz zaman ne diyeceksiniz biliyormusunuz? ben şimdiye kadar niçin okumamışım.
Merak ettim ama tek taraflı değişimle olmaz ki. Sadece ben okumamalıyım yani
Ne demek istiyorsunuz? anne babada okusun öyle mi? O zaman onlara söyleyin belki onlarda okur ama benim anlatmak istediğimi anlatamadım galiba? değişime başta insan kendisiyle başkamadı lazım değilmi? cevap bekliyorum?
Sanıyorum ki siz anne babanızın evliliğini göz önüne alaraktan evlenmektende korkuyorsunuz öyle mi acaba?
Bunlar derin konular
Cevap
68Cevap
Evet, kahvaltıda çorba içilir.
Günaydın, seven içebilir bence ama ben çorba pek sevmiyorum
2 çeşit çorbacı vardır Türk yemek kültüründe. Biri sabah çorbacısıdır kahvaltı için diğeri de gece çorbacısıdır bardan çıkanın kafayı ayıltmak için. Hele ki eski insanlar yokluk görmüş un çorbası, mercimek çorbası, tavuk suyu, et suyu, tarhana çorbası gibi çorbalarla büyüdüğü için onlar daha çok severler. Eskilere nazaran her ne kadar yeni jenerasyon olsamda ben de bu dediğim çorba kültürünü severim ve sık sık çorbacıya giderim. Sabahları et sulu mercimek, geceleri de işkembe veya kelle paça çorbası içerim
Benim babam da öyle 😅
Yarın şu çorbayı yapın diye çok der ama ben pek sevmem. Ben tost, patates kızartması, poğaça türevi şeyler seviyorum daha çok.
Katılıyorum ya
"sabah uyandığımda ne mi yapıyorum? o yastıktan kafamı kaldırıyorum efendim. hani bakıyorum güneşe; evet diyorum doğdu güneşim...
tık elimi yüzümü yıkıyorum. güzel bir şarkı, güzel bir çorba.. üstümü başımı giyiniyorum. modumu yakalıyorum. tabi. yani bu gidişat çok kötü gidişat efendim"
Sevdiğim Çorbalar,
1. Ezogelin çorbası,
2. Tarhana çorbası,
3. Süzme mercimek çorbası,
4. Yayla çorbası,
5. Kelle paça çorbası,
6. İşkembe çorbası,
7. Düğün çorbası,
8. Erişteli yeşil mercimek çorbası,
9. Domates çorbası,
10. Tavuk suyu çorbası,
Ben tercih etmem, alışkın değilim ama içenlerde var baya.
Kelle paça çorbası meşhur burada yanında pilav. Sabah ezanında hazır olur. Fkfk
Sabah sabah o ağır yemek mideden nasıl geçiyor, ben suyu içemiyorun ya. Valla bravo 😂
Sirke sarımsak eşliğinde yağ gibi geçiyor. Dkf
Bir de sarımsak, vay canına 😅
🙄 Kınadı
Kınamadım ya 😅
İnşallah jıuı
İçilir tabi. Şart değil ama varsa içilir yani
Babama şart abey 😄
Mümkün 😄
Kahvaltıda biz de çorba içerdik. Özellikle kış aylarında rahmetli annem yapardı sabahları.
Sabah namazı sonrası çorbacıya gitmek de en sevdiğim aktiviteler arasındadır. Namazı Hunatta kılıp oradan maideye geçmek.🌿
Hoş ☺
İçilir tabi, bende severim içerim kışın kahvaltıda çorba. Hem eskiden anadolu kültürümüzde kahvaltı değil çorba vardı. Hele tarhana ve mercimek çorbasıysa harika..
Ya bu yaşlandıkça oluyor ya, ben de garip bulurdum, özellikle iş hayatına başladıktan sonra sabahları çorba içmek iyi gelebiliyor bazen, mideyi yormuyor falan
ben çok severim.
günde 2 öğün yerim. Öğle öğününde genelde çorba salata tercih ederim. Kışın tarhana, kelle paça ohh mis.
Aslında Evet benim de çok sevdiğim bir şeydir özellikle mercimek çorbası sabah uyandığınız zaman limon sıkıp içilmesi en güzel olandır çok severim.
Her zaman çorba aramam. Ama çorba varsa kahvaltıda içerim. Özellikle mercimek ya da brokoli çorbasıysa bayıla bayıla içerim. 😁
Tabiki de Mercimek İşkembe çok güzel oluyor çorba içmek kahvaltida bir başka yaaa hele onu var ya yolda yapacaksin
Bence güzel ve şahane olur. Tibkı bir dağın zirve in de haykıran iki aşık gibi
Ezo gelin ya da mercimek sıcacık çok güzel olur.
Tarhana
İşkembe
kelle paça
sabah ne güzel gidiyor anlatamam...
eskiler... bende alıştım evet çorba olsa içerim bende
Mercimek çorbası içerim kışın sabah iyi gidiyor
Ben hiç icmezdim ama son bir iki haftadır mecburi içiyorum
Evet içilir. Ben çay tercih ederim.
Hayırlı sabahlar. 💐🌹🌼
🙄 içen var elbette de bırak kahvaltıyı ramazanda sahurda bile çorba içmem
Hasta olmadığım sürece çorba içmiyorum ben. İsteyen içebilir tabii.
Baba, is that u?
Ben içmem de babam çok sever djkdjdjdjfjfnfnfndnnd
İnsan ne şsterse onu yer bende Şu an bi mercimek çorbası olsa içerdim
Bana göre mercimek çorbası sabah çok iyi gider
Hayırlı sabahlar,
İçilir tabiki, hemde güzel olur.
Babana saygılar.
Kahvaltıda çorba içen insanın kendine saygısı yoktur..
Mercimek çorbası dışında içemem. İçinde kızarmış ekmek parçaları olsun lütfen..
🥖🥖 Buyurun 😄
Bir filmde şu sahne geçiyor ya..
Siz ekmeklerin parasını verin yeter, çorbalar ikramımız olsun. Jsj
Önüme iki baget ekmeği dayayınca o sajne geldi aklıma. 😅
İzledim onu 😅 Sürekli ekmek istiyorlar 😅😅
12 tane ekmek yemişlerdi sanırım. 😅
Ben sayamadım 😄
Önceden işe giderken, bir lokantada durup mercimek çorbası içerdim. İçilir yani. Bence kahvaltıda çorba içmek daha sağlıklı.
Kahvaltıda hiç bişe yapılmaz. Boş boş uykulu gözlerle masaya bakılır. Arada bir çay yudumlanır ve s*ktir olup işe veya okula gidilir.
İçilir, özellikle kış aylarında mercimek, ezogelin, tarhana, tavuk suyuna şehriye çorbaları harika olur.
Bayılırım😋 hele kış aylarında çok güzel gidiyor
Mercimek çorbası
Kelle paça
İşkembe
Evet içilir. Güzel bir mercimek çorbası iyi gider. Ama her sabah değil.
Ben corba pek icmiyorum
Ve kahvaltida icmekte ne biliyim
Kendim icmezdim
Taze çorba olur da, snein dolaptan çıkaracağın çorba olmaz.
Ben dünden kalan seviyorum 😏
Benimle üç gün önce konuşmuştun:)
3 gün önceden çorba mı kalır?
Yiyip içtin demek ki:)
Hayır 😄
Isıtıp tadına bakabilirsin o zaman:)
Yanında biri varsa her türlü her şey yenir. Yalnızken insanın iştahı kesiliyor.
İçilmez olur mu ya çorba aşığıyım sabah öğlen akşam farketmez içerim hepsini 😍
Tarhana çorbası olmasın, sabah sabah yenmiyor cidden.
İçilir isterse akşam yemeği yer yeterki sağlıklı olsun
Ben hemsireyim sabahları malum 5 gibi kalkıyorum ve hastaneye gittiğimde direk çorba içiyorum güne hem doyurucu hemde iyi bir öğün oluyor bence
İçilir bende bazen içerim
Bazen çok iyi gidiyor ama...
Ben bazen iciyorum corba
Evet Çok deverim
İçilmez bence. Sevmem ben.
Bazı yörelerde yeniyor diye biliyorum
içilmezmi kış mevsiminin vazgeçilmezi
Kelle paça güzel gidiyor
İçilir ben çok severim
Aynen içilir
İçilir ama pek tercih etmem
Beyamca ağzının tadını biliyor