Katıldığı programda, yediğin en ilginç yemek neydi sorusuna “örümcek ve balina eti yedim ama yemesem de olurmuş, örümceğin tadı tavuk gibi. Ayı eti yedim o çok lezzetliydi” diyen ünlü şef Arda Türkmen’in midesi kaç puanlık?
“Ayı eti yedim, çok lezzetliydi” diyen Arda şefin midesine kaç puan verelim🥴?
Yakın zamanda İngilitere kraliyet ailesiyle ilgili bir belgesel izlemiştim. Gerek kraliçe, gerekse kraliyet ailesi üyeleri İngiliz uluslar topluluğu üyesi ülkeler, bağlı topraklar ve ziyarete gittiği ülkelerde ikram edilen her yiyecekten bir lokma bile olsa tatması ve asla yüzlerini ekşitmemeleri konusunda bir eğitimden geçiyorlarmış. Grekçesi ise oradaki insanlar kendileri yeyip lezzetli bulmasalar size ikram etmezler o yiyecekleri şeklinde. Eski çalıştığım firmada Brezilya'dan bir misafirimiz gelmişti. Adam en ağır misafire ikram edilen yemekleriden birinin timsahın burnundan yapıldığını anlatmıştı.
Ben ayı veya timsah eti yemem ama yiyene de neden yemiş demem.
Hanefi fıkhına göre pençesiyle avlanan yırtıcı hayvan ve yırtıcı kuşlar ve bu gruba giren tüm etçil hayvanların eti haram sayılmıştır (Aslan, kaplan, kurt, ayı, tilki, çakal, fil, gelincik, sansar, samur, sincap, maymun, köpek, kedi vs. o yüzden haram
Ayı eti bende yedim.. çok lezzetli. KANADA’da ayı avlamak serbest olduğu için tüketimi bol oluyor.. hele eti güneşte baharatla kurutmak çok güzel oluyor..
ya farklı tatlara açık birisi herkes cesaret edemez, sonuçta adam iyi bir şef ve gastronomiyle ilgili keyif alan birisi şaşırmadım:) ben de olsam denerdim
Şu soruya verilen yorumlara bakınca ülke ortalama IQ seviyesi ortaya çıkıyor!
Adam bir chef ve dünyanın her yerine gidebilecek, her farklı tadı tadabilecek ekonomik özgürlüğe sahip. Yılan balığı, ayı, örümcek, at, eşek, akla gelebilecek her türden eti, her türlü otu yemek zaten onun mesleğinin gerekliliği. Ayı da diğer hayvanlar gibi bir hayvansa ve eti bir yerde pişiriliyorsa elbette ki ilgisini çekecek ve denemek isteyecektir. Siz oturun, oturduğunuz yerde iğrenin ve iğrenirken şunu unutmayın ki, her gün yediğiniz gıdaların pek çoğu aklınızdan bile geçemeyecek kadar kötü ve aslında pek çoğunuzun et niyetine yediği birçok ürün et değil. Boş yorumlar ve boş bir soru.
Yılan, inanılmaz yavan, yutamadım ağzımda büyüdü, sanki ağzımda lastik parçası çeviriyormuş hissiyatı verdi.
At eti: inanılmaz yağlı, ekşi ve çiğnemesi oldukça zor.
Ahtapot, oldukça lezzetli taze olanı tabiki aksi halde inanılmaz kayış kıvamında sert bir et yerken bulabilirsiniz kendinizi.
Balık, taaktik yok bam bam bam ne bulursanız gömün. Kılçıklı, kılçıksız.
Kalamar, inanılmaz güzeldir. tarator sosu ile nirvanaya ulaşırsınız.
Güvercin, çok lezzetli dediler yediğim en tatsız, saman kıvamında bir etti. Bilemiyorum belki de şehirdeki uçan gariban pirelilerden biriydi.
Ördek, oldukça yağlı, sulu, hafif ekşi ve lifli bir ettir. Kırmızı ete yakın bir renktedir.
Hindi, tatlarını ayırt etmek oldukça zor ama tavuktan daha lezzetli bir et kesinlikle. Ayrınca daha fazla protein içermekte. Tavuk kadar hemen pişen bir et değildir. ateşi sever. Tavuktan daha çok tüketirim.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yani ilk önce sorarım ayıyı nereden buldun sonra sorarım diyecek başka bir şey yok muydu sonra bir daha sorarım böyle her şey devam ederse yiyeceği tek bir şey kalacak onu da mı meraktan yiyecekmiş bilemedim Hidayet yemek nedir ya ayı mı insan eti yemiyor
Ya şimdi buradaki çoğu kişi bunu yemedi bilmiyor belki çok güzel hayatımızda yediğimiz en güzel et o bizim gibi o eti yemeyenlerin diceği şey değildir bu
Örümceği bacaklarıyla ayıyı postuyla balinayı bütün koymuyorlar önüne herhalde. Ben de hepsini denemek isterdim, iyi temizlenmiş ve güzel sunumlu bir şeyse ne olduğuna bakmam yerim 🙂
İşini şova döküyor adam. 😂 Hayvanları seni yerim diye severiz ya, böyle her şeyin tadına meraklı insanlar bunu dediğinde hayvanlarınızı acilen oradan uzaklaştırın.😄
Evet, rusyada satılıyor. Pahalı ve gerçekten kaliteli bir et. Bir çok hayvanın etini yedim. Yağlı et lezzetlidir ayı etide soğuklarda sıcak kalabilmek için yağlı bir et. Dolayısı ile cidden lezzetli.
Tabiki ciddiyim. Domuz etini günlük hayatta zaten kullanıyorum. Ayı etinide 2-3 defa yedim. Daha başka alışık olmadığımız çok hayvan eti yedim. Ama ayıya şaşırıyorsun onları hiç yazmıyım 😊
@amansıza hiç alakası bile yok koku filan. Normal dana etinden farklı kokmuyor. Kırmızı ete tabiki daha yakın. Kırmızı et sonuçta. Türkiye de satılıyor zaten