Bu mide bulandirıcı şeyi restorantlarda neden uçuk fiyatlarla yerler anlamiyorum. Ben genelde temizlediğim balıklardan çıkınca direk çöpe atıyorum. Bugün tek bir balıktan 1 kğ çıktı.

Bu mide bulandirıcı şeyi restorantlarda neden uçuk fiyatlarla yerler anlamiyorum. Ben genelde temizlediğim balıklardan çıkınca direk çöpe atıyorum. Bugün tek bir balıktan 1 kğ çıktı.
Hiç yemedim ama yiyen insanlara da saygı duymak gerekiyor herkesin ağız lezzeti farklı sonuçta kimi insan sever böyle tatları kimi insan ise sevmez tercih meselesi
Fırına sür kızarsın ya da köfte hini biraz tuz biraz un biraz sevdiğin baharatla köfte yap kızart. Ödünü patlatmamışsan, temizse lezzet olur. Başlığın bağırsakları dışında yapı da yumurtaları da yenir. Afiyet olsun. 😎
Tüh be hata yaptın dostum, tazeyse bozulmadı ise benim tarifime bir yumurta ve bir yeşil soğan ilave edip karıştırıp krem tavasına tam yayarak dökül, alt üst kızartıp, servis yaptıktan sonra üzerine soya sosu ve limon sıkarak tüketecektin.
Rahmetli annem eliyle köfte haline getirip yapardı hatırlıyorum. Eskiden her şey böldü havyarında bol olunca böyle tüketirdik. Biz senin gibi bol bulamıyoruz marketten temizlenmiş alıyoruz ve havlarsın balık tüketiyoruz.
Bak sana ustasından havyar hazırlama ve pişirme tekniği: linki tıkla lütfen izle dostum
https://youtu.be/pe0CrssuSgQ
İtiraz etmiyor saygı duyuyorum. İlk defa yemek zor tabi. Ama işkembeyi yiyen, kokoreççi yiyen bozuk olmamak kaydı ile havyarı da yer.
Hatta annem balık başını bu havyarı ile birlikte soğanlı fesleğenli hafif az salçalı beta az domatesli pişirirdi. Şimdi hatırladım. Balık çorbası. Sen bunu da nilmezsindşr. Çocukluğum Karaman’da geçti çıkartma derler balık çorbasına. Biraz sirke ya da limon isteyene az sarımsakla servis yapılırdı. Eski lezzetler şimdi yok. Tabi şimdi istakoz var yengeç var kalanlar var yani pahalı şeyler var. Eskiden hiç bir şey atılmazdı, bereket kaçar denirdi. Seni tenzih ediyorum, genel konuşuyorum.
Abi 40 dedimde 40 ın çok üzeri kğ avladık çünkü arabadan indirince tek kişi indiremedi. İçerisinde herhangi bir limite tabi olmayan 40 cm altı israil sazanları vardı diye hepsinin fotosunu atmadım. Patavatsızın biri limit altı balık var diye densiz densiz konuşur diye korktum.
6 kğ kendime aldım geri kalanı 5 ayrı aileye dağıttım.
Yani onun havyarını da atalım çöpe abi.
Sakadatta beyin de yiyemiyorum.
Şu deniz böcekleri sonradan pahalanmışlar. Eskiden kimse yemiyormuş. Nasıl olmuşsa garibanın tükettiği bu hiç kimsenin tüketmediği deniz böcekleri sosyete sofrasına meze olmuşlar. Hiçbirini tüketmiyorum abi.
Deniz balıklarından mezgit ve hamsi, tatlısuda ise sadece sazan ve türkçe adını bilmediğim. Zazaca feksor, cer, ( buna fırat turnası diyorlar, bildiğin dişleri olan turna değil, 50 kğ falan olan bir tür balık) beni dediğimiz türleri yiyorum.
Gıda konusunda çok seçiciyim.
Yılların avcısıyım abi. O kadarda seçici olalım😀
Cevap
4Cevap
Yemezdim
Ben denedim ve samimi söylüyorum rezalet bir tadı var. İnsanlar bunu neden zevkle yemeklerinde eşlikçi olarak kullanıyor anlamış değilim.
Kusabilirim 🤢🤮hiç yemem Allah'ın gücüne gitmesin iğrenç 💩 gibi o ne ya
Denizden babam çıksa yerim dedikleri bu olsa gerek demek ki
Ay bu ne, hayır yemem.
Havyar siyah renkli küçük yumurtalar değil miydi? Senin bi yanlışın var
Tamam her balıpın yumurtasına havyar deniyor ama bu hepsi yeniyor anlamına gelmez. Somon ve dişi mersin balığı havyarı yenir. Çirozun ki yenir
Balığına göre tadı değişir sanırım.
Çok güzel görünüyor 🙄😄
Görmeye bile tahammül edemedim
Leş gibi
Yemem kötü görünüyor
Yemem.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?