+1 yılMerhaba, yemek yapmak kadın ya da erkek farketmez, hayatın en önemli noktasıdır. Yemek yapabilen kişi parasını büyük miktarını kurtarmış demektir.
Resimdeki ürünlerin mide ve hazım problemleri açık olmak gerekirse de halk dilinde söylenilen " cırcır " yapacağı kanaatindeyim. Öncelikle hergün ekmek almayı unutuyorsan eğer buzdolabın varsa ekmeklerini dilik dilim kes buzluğa at , her sabah tava ya da ekmek kızartma makinesinde 2 dkda kızart. Üstüne ise fındık ezmesi gibi faydalı , sos vb. Şekeri ve tuzu çok olmayan ürünlerle kahvaltıno yapabilirsin.
Öğle ve akşam yemeğine gelirsek. Öncelikle hayat kurtarıcı şeyler mutlaka bilinmeli ; salça, soğan , patates , milföy , bulgur , pirinç , şehriye , tavuk suyu , karabiber , kimyon , un , toz biber , pul biber , kajun, sevdiğin diğer baharatlar.
Soğan kavurup sonra salça katıp , sonra sevdiğin sebzeyi doğrayıp kattığın , üzerinede sıcak su katıp alarm kurup 10-20dk pişmeye bıraktığın hiçbir sebze yemeği kötü olmaz.
Burada dikkat edilmesi gereken noktalar ise şunlardır ;
1- Genç olduğun için sabırsız olabilirsin , o yüzden yemeği pişmeyi bıraktığın an yemeğin pişme süresine göre alarm kurmalı yemek pişerken mutfakta oluşan çöpü bulaşığı yıkarsın. Çünkü yemek yendikten sonra bazılarında kan şekerine bağlı olarak ağırlık çökebilir temizlemezsen o gün aklın orada kalır.
2-Aslında bu madde en önemlisi yemek tarifi buldun diyelim ve onu yapacaksın zaten tarifsiz yaparsan o yemek çöp olmuş demektir onu geçelim. Eğerki tarife ek miktar değişimi yapacaksan en fazla o tarifin yarısı şeklinde uygulayabilirsin , yoksa bir ürünü az bir ürünü fazla koyarak en iyi çöp yapmış olursun. O kısmıda geçelim. En önemli kısmı o tarife ek hiçbir baharat ve hiçbir ek ürün koyamaman gerekli. Heleki tarifi aldığın kişi uzman ise onlarca yılda o yemek oturmuş o tarif oturmuş asla dokunmamalısın o tarife ek ürünlere.
3- hazır paketli gıdadansa el blenderi var, ipini çekiyorsun bıçaklar dönüyor onlardan alıp , maddiyatın uygunsa airfryer alıp yemek sürecini hızlandırabilirsin.
4- tarifi aldığın kişi uzman olmalı , mesela dün ben unvanı şef olan youtube kanalından "full bayat ekmekle köfte " tarifini yaptım tarifin içinde kıyma yoktu. Peki ne dlsa beğenirsin, köfteler o kadar ağır içi hamurumsu olduki çöpe döktüm. Mümkünse yemek kursu yazan videolardan ve gastronomi kanallarından yardım alırsan hayatın kurtulur.21 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel yazmışsınız elinize sağlık. Teknikleri uygulayacağım
En İyi Cevaplar
Tada fena değil ama Yayla markasını çok tercih etme..
Migros ta tat konserveler falan var, nohut, yaprak sarma vs..
Çorba en önemli şey bence, bağırsak ve mide sağlığı için..
Mercimek alıp mercimek çorbası yapabilirsiniz..
Daha kolayı tel şehriye çorbası..
Tavuk çorbası.
Domates çorbası..
Kurutulmuş tarhanalar var 500 gr ve ya 1 kg..
Pazardan veya marketten önce alışveriş yapın..
Mevsimine göre, ıspanak, pırasa, karnabahar, patlıcan, kabak..
En fazla 1 kilo almanız yeterli..
Bu tarz yemekleri yapmak çok kolay, yapar bir iki gün rahat rahat yersiniz.
Arada hazır yufka alıp gözleme veya börek de yapabilirsiniz..
1 kg alsanız, tepsinin büyüklüğüne göre 2 tepsi yapıyor ortalama..
1 tepsiyi yersiniz, diğerini ise buzluğa kaldırın, canınız çektiğinde çıkartıp, ısıtıp yiyin..
ALternatif çok yani..
Hazır ürünlere pek bulaşmayın.00 Yorumla
Pirinç veya bulgur pilavını sabitleyebilirsin.
Yanına bazen tavuk sote bazen de nohut, bezelye benzeri bakliyatlar pişirebilirsin.
Bunları kiloyla aldığında günün sonunda epey uyguna gelecektir.
Bulgur ve pirinç pilavında suyun miktarını ve pişme süresini oturtman biraz zaman alır ama oturttuktan sonra hazırlaması çok kolay.
Arada sadece sebze pişirdiğin öğünler de yapmalısın. Sağlığın açızından yani.
Youtube'ta tarif videoları var. Oradan da faydalanabilirsin.
00 Yorumla
Hem çalışıp hem okuyorsun. Part time bir işten fazla gelir elde etmiyorsundur zannımca. Dışarıdan yemeye göre bu ürünler daha ekonomik olsa da uzun vadede sağlık açısından pek iyi değil. Onun yerine pirinç alıp evde kendin pilav yapabilirsin. Fazladan 10 dakikanı harcarsın belki ama çok daha ekonomik ve sağlıklı olur senin için. En azından pilavı kendin yap bence.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
91Cevap
+1 yılPatatesin 13 domatesin 20 TL olduğu dönemde uygun fiyatlı dediğin kısmı üzülerek geçiyorum.
Öncelikle daha uyguna gelmesi için bütün tavuk almanı tavsiye ediyorum. Kanat ve butlarını fırına atmak için, göğsünü kuşbaşı doğrayıp birer yemeklik ayır, göğüs ve sırt kısmından çıkan kemiği de çorbalık olarak buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa yerleştir.
Kuşbaşı doğradıklarınla patates yemeği, bezelye, mantar, sote gibi yemekler yapabilirsin.
Yaz mevsimi bol bol kabak, patlıcan, biber dolması gibi yiyecekleri yapabilirsin.
Aynı zamanda sebzeleri uygun fiyatlı bulduğun zaman buzlukta nasıl saklandığını araştırıp, hazırlayıp kış için ufak hazırlıklar yapmanda bütçene baya katkı sağlayacaktır.
Kolay gelsiiin71 Yorumla- +1 yıl
Hamarat kız 😎👍🏻
+1 yılPilav yapması zor ben tek yaşasam menümden çıkarırdım. Şimdi bize ne lazım; protein, karbonhidrat, yağ, lif. Lif için meyve ye, salata yap. Meze tarzı salatalar zor oluyor. doğra sebzeleri at tabağa yağ, tuz ve limon. Pişen sebzeleri abartma vitamini biter. Zeytin yağında az kavur ya da haşla. Yağdan geri kalacağını düşünmüyorum. Salatanın yağı, etin yağı derken o hallolur zaten. Sağlıklı karbonhidratlarda kuru fasulye, nohut, bulgur, arpa, yulaf. Yulaf seviyorsan kahvaltıda yersin. Fasülye ve nohutla çok fazla tarif var araştırırsın. Protein için yumurta, et, süt ürünleri ve mercimek, özellikle yeşil mercimek protein açısından çok zengin, ilginç bir alternatif olabilir. Bunun dışında kuru meyve ve yemişlere bir göz at. Ayrıca baharat kültürü edin. YouTube için benim bildiğim en iyi şef Refika'yı öneriyorum. Yemek okulu serisi var çok yardımcı olur.
10 Yorumla
+1 yılFırına sebze atabilirsin az yağ ve baharat ile. Çeşit çeşit bir sürü sebze böyle atabilirsin. Ben patlıcan kızartıp yoğurt ile yemeği çok seviyorum. Tavuk, balık ve bilimum hayvanaal gıdayı da aynı şekilde tüketebilirsin. Ben tavada az bir yağ ile tavuk kızartmayı çok severim. Her yemeğin yanına makarne, pilav yaparsan daha da tok tutar. Benim kahvaltı tercihim düz yoğurdun içine meyve ekliyorum (böğürtlern gibi meyveler daha uygun bence). Fazladan yemek kalırsa buzluğa atabilirsin. Başka bir zaman acelen olduğu zaman, ya da hasta olduğun zaman işini kolaylaştırır.
10 Yorumla
+1 yılKuru fasulye, nohut, bezelye gibi buzlukta saklanacak besinleri alıp hasla ve buzluğa at. İsten gelince yanda acıkınca hemen biraz kuru soğan patates havuç gibi yiyeceklerle pisiirir yersin ya da yanına makarna, pilav, salata gibi az zaman gerektiren besinlerle birlikte tüketebikrisjn. Kislik konserve de yapabilirsin ( kabak, patlıcan, patates, kapta biber gibi sebzeleri kızartıp , domates sosuyla cam kavanozda muhafaza edierej istediğin zaman yoğurt ile yersin. Menemen sandviç, tost gibi aparatif yiyecekler de olabilir.
10 Yorumla
+1 yılTavsiyem şu olacak sen yapamıyorsan da al komşuna bir aakrabana ver yapsın. Mesela nohut al bir kaç kilo , fasulye barbunya. Azcık haşlasınlar. Haşlanmış olarak dolaba koy.. Sabah işe gitmeden koy taşın üstüne gelince 5 dk da pişer. Bunları çıkarıp ısıtana kadar öyle hazırladıkların da pişiyor. Yeşillikler al yıka. Buzluğa at. Bazı geç pişen yemekleri az pişirip buzluğa at. Eti pişir kavurma gibi yap buzluğa at. Tavuğu haşla buzluğa at. Et ve tavuk suları yap dondur buzlukta. En basit çorbalara atarsın lezzetli olur. Sebze yemeklerinin yıkamaları sıkıntı onları aldığın zaman topluca yıka koy. Ertesi gün pişireceğin zaman hızlıca elinin altında olur. Buzluğa ne konur ne konmaz nelwr yapabilirim araştır. Bu konusa buzluk çok kullanışlı bir araçtır.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHazır nohutlu pilav ne kadar sağlıklı bilemeyiz. Olabildiğince paketli gıdaları hayatından uzaklaştır. Al 1 kilo pirinç/bulgur ve şehriye. Yap yemeğini. Hem daha uyguna da geliyor ve daha fazla çıkıyor. Erişte alabilirsin bimden falan. Bir küçük tabak erişte ye yanına da bolca salata. Güzel bie öğün. Kışın şehriye çorbası yapabilirsin, yazın yoğurtlu dövme çorbası, bu dövme çorbası soğuk içiliyor yaz günleri için bence gayet iyi. Tatlı ihtiyacında çikolata falan yemek yerine a101 de şekerpare satılıyor 6 tl gibi bir fiyata. İçindeb yanlış hatırlamıyorsam 12 tane çıkıyordu. Şerbetini senin yapman gerek. İlk başta kötü diye almak istememiştim sonra dedim bi deniyim. Gayet güzel. Ama tek kişi isen tüm paketi birden yapma derim çünkü ertesi güne kalınca şerbetin içinde yumuşuyor. Başka aklıma yemek falan gelmedi sanırım bu kadar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen normalde ailemle yaşıyorum ama ailem tatile falan gittiğinde tek kaldığımda mecbur yemek yapıyorum. Yaptığım yemekler genelde: patates yemeği, kabak yemeği, ıspanak, tavuk sote, bezelye yemeği, menemen, pilav, erişte, makarna, mantı, mantı çorbası, mercimek çorbası, yayla çorbası, sütlü patates çorbası. Hazır köfte de bazen kurtarıcı olabiliyor. Bir de çalışan insan için izinli gününde sigara böreği sarıp dolaba atıp, hafta içi işten eve döndüğünde kızartmak da pratik olabilir. Aklıma gelenler bunlar. Bu yaptıklarımın içinde nasıl yapıldığını merak ettiğin bir yemek olursa söyle, detaylı anlatırım.
00 Yorumlaeğer az malzemen varsa
1. patates kavurması yap en basiti
2. sucuk sversen onu ince ince doğra bir küçük sonuda uzunca doğra az salça az su ve azda karabiber kat zeytinyağında kavur ilk olarak soğanları kavur sonra sucuk diğerlerini en son kat
3. akşam yemeklerinde patlıcan seviyorsan eğer onu kavur zeytinyağı, bir iki tane patlıcanı küp ve küçük doğra az tuzlu suda beklet acı suyu gitsin sonra tavada zeytinyağı soğanı doğra küçük şekilde ilk bunları kavur en son patlıcanı kat ve toz biber kat çok az birazcıkta tuz kat iyice kavur eğer biberinde varsa katabilirsin küçük şekilde doğra onuda patlıcanca birlikte kavur yanindada yoğurtla yersin.
4. patates kızartması yapabilirsin
5. mantar kavurabilirsin
6. en basit makarna salçalı 😊20 Yorumla
+1 yılSenin durumunu bende yaşadığım için seni anlıyorum yerinde olsam 3-4 günlük yemek pişirir dolaba koyarım her akşam eve geldiğimde yiyeceğim kadar ısıtır yerim hem bozulmaz hemde kendi yaptığın sağlıklı yemeği yemiş olursun istediğin gibi... ben öyle yapıyorum...
20 Yorumlabir ara ben de bu tarz hazir yemek alıyordum ama şimdilerde evde yapıyorum. Az yediğim için 2 çeşit yapıyorum. pilav her zaman yaparım. onun yaninda kuru fasulye, tavuk sote, buharda tavuk, buharda türlü, bezelye vs yapıyorum. sen de deneyebilirsin bu tarz. Tabi her gün uğraşmıyorum,2-3 günlük yapıyorum 😁
10 Yorumla
+1 yılBunları alcağına ton balığı, tavuk vs alıp bol yeşillikli salatalar yapabilirsin. Hem doyurucu hem sağlıklı olur.
Kabak , havuç vs bütçene göre sebzeler alıp haşlama, kızartma veya fırında yemek yapabilirsin. yoğurtla vs yiyebilirsin
Tavuk al, haşla bi kısmını tavuk suyu yap kendıne. Bununla hem çorba hem pilav vs yapabilirsin. Göğüs kısmıyla tavuklu pilav diğer kısımlarıyla fırın yemekleri veya kızartma yapabilirsin.
Makarna pilav yapacaksan daha doyurucu olsun istersen sebzeli makarna yapabilirsin, dediğim gibi tavuklu pilav, nohutlu pilav , bezelyeli pilav vs artırabilirsin çeşitleri
Tek kişi olduğun için aldığın un şeker pirinç vs sana uzun süre gdecektir. Bence konserve veya hazır şeylere yönelmeden bunları yapmalısın.
Örneğin yoğurt aldın onunla yoğurtlu çorba yapabilirsin. Bayat ekmeklerinle kıtır ekmek yapar yersin mis gibi.
10 Yorumla
+1 yılSalata çeşitleri (özellikle tavuklu, peynirli vs.)
Ton balığı gibi konserveden kolayca bulabileceğin şeyler dostun olmalı ( salata yaparsın, makarna yaparsın, en olmadı ekmek arası salatalık domatesle bile yiyebilirsin)
Bir de temel yemekler vardır. Pilav, mercimek çorbası gibi. Bunları öğrenirsen çok rahat edersin :)10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılFırın yemekleri sağlıklı ve kolaydır. Sıkça tercih ederim.
Fırına sebzeleri (patlıcan biber patates) at, yağ tuz ekle karıştır, kızarana kadar pişir. Yanına yoğurt.. Mis gibi sağlıklı kızartma...
Fırına tavuk, patates at, yanına cacık.. Mis gibi...
Fırına köfte patates at, yanına salata ayran... Mis gibi...
10 Yorumla
+1 yılBöyle paketler almana gerek yokki, yapmayı bilmiyorsan da öğrenebilirsin. Basit tarifler bak youtube'dan. Videoları izlemek tarif okumaktan daha kolay, çünkü yapılışını görebiliyorsun. Belli başlı şeyleri konserveden almanı öneririm mesela domates rendesi, nohut.
10 Yorumla
+1 yılSalatalar, pilav, tavuk yemekleri kızartma veya haşlanmış olabilir yanına da makarna pilav veya patates
Benim en sevdiğim tavuk göğsünü kızartıp yanına da biber domates havuç ve dereotu ekliyorum 20 dk da hazır oluyor istersen üzerine kaşar peyniri de eklersin
00 Yorumla
+1 yılBen. Ben bugun yaptığımı söyleyim sana mesela domates remdeledim fırın tepsisine döküp o domates suyunda biraz biber salçası ezdim sonra 3 tane patatesi parmak şeklinde doğradım 3 4 tatlı biber 2 tane acı biber doğrayıp attım içine 2 tane soğanı 4 e bölüp attım kimyon karabiber tuz attım üzerine de biraz kıyma pişirip döktüm sonra fırına sürdüm mükemmel olmuştu kardeş gergin yaptığım yemeklerden yazim sana 😂😂😂
00 YorumlaBu ürünlerin yanına, mevsim salata güzel gider. Bütçeniz uygunsa, her hafta bir tane et çeşidi deneyebilirsiniz, Salı günü: Hindi eti, sonraki hafta: keçi eti, manda, kaz, koyun, tavuk. Bu tür deneyimler ile hem lezzetlerini öğrenirsiniz hem de nasıl yapıldığını. Bir diğer nokta, Rus mutfağı ve Meksika Mutfağına bakmanızı öneririm. Güzel yemek çeşitleri var, bir çoğu yapılabilir. Deniz ürünlerini de ekleyebilirsiniz. Fotoğraflardaki yemekler, zamanınız kısıtlı ise tercih edilebilir.
00 Yorumla
+1 yılMakarna bulgur pilavını değiştirebilirsin
Sebzeli bulgur pilavı
Makarnaya da her sos yakışıyor en kötü üstüne kaşarla fırına at benc
tavuğun her hali çok da uğraş istemiyor zaten
Paketli ürünlerden de sebze yemekleri var fasülye, ıspanak olabilir.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 303 cevap paylaştı. bimde burger var tavuk. cok pis ucuza getirirsin. al onu araya mayonez ketcap domates dilimi peynir vs ekmek arası. favorım ve lezzetlidir. ama su varki saglıklı besindeğil yani. ton balıgı ile ekmek arası yapabilirsin. sonra hazır corba ve makarna. en dipte bunlar var.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de tek yaşayan bir öğrenciyim en sık yaptığım yemekler:
Tarhana çorbası
Bezelye
Sulu kabak yemeği
Sulu patlıcan yemeği
Tavuk sote
Pirinç pilavı ( nohutlu veya garnitürlü)
Mevsim pilavı
Bunlar hem kolay hem de sağlıklı olduklarını düşündüklerim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu hazır yemekler de bir süre sonra kötü gelmeye başlıyor. ben de yalnız yaşıyorum çalışıyorum. hafta sonu mesela bir tencere nohut ve pilav veya kuru fasülye pilav, türlü pilav vs yaparım, bütün hafta daha yemek yapmakla uğraşmam yeter bana, yanına da yoğurt cacık ya da salata. oh mis Allah bereket versin.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılresimdekileri aldıgın fiyatla 5 günlük yemegim cıkar benim.
pazardan patates patlıcan sogan vs almalısın.
yemek basittir. önemli olan sogan ve sarımsak bunları kavur salca at ardından digerlerini dogra koy tuzunu vs kat sana 2-3 aksamlık yemek cıkar.
zamanla icine begendigin ve saglıklı olan baharat da secersin zerdecal gibi.
11 YorumlaBakliyatlari haşlayıp kücük paketler halinde dondurucuya koy ve cikarinca hemendegisik pilav icine ya da yemeklik olarak pişir.. etleri haşlayıp koyarsan da pratik olur.. börek v. s pisirip ayni sekilde dondurucuya koyabilirsin
10 YorumlaKuru fasulye, barbunya, mercimek.
Kuru fasulye, bulgur pilavı ve mevsim salata veya yoğurt.
Barbunya, bulgur pilavı ve mevsim salata.
Mercimek çorbası ve makarna.
Yayla çorbası vb.
10 Yorumla
+1 yılKanka bimden mantar al iyice yıka ufak bi tencereye küp küp doğra zeytin yağı tuz ekle kapağı kapat ve iyice kızarsın. Suyunu salacak tekrar cekene kadar kavur ve suyunu çekince biraz pul biber ve 2 yumurta kırıp iyice pişir. Sonra afiywt şifa olsun
00 Yorumla
+1 yılYeşil fasulye- Pirinç veya bulgur pilavı
Sarımsaklı yoğurtlu fırında sebze kızartma
Patates salatası
Kısır
Dolmabiber - cacık - mercimek çorbası
Şu sıralar genel olarak benim evde yaptıklarım bunlar sana da fikir olsun :)03 Yorumla- +1 yıl
Sen iç Anadolu danmisin knk
- +1 yıl
nerden anladın ankaralıyım 😂
- +1 yıl
Topram🥰🙋♂️
Sebze satan bahçeler var. Oralardan kendi ellerinle sebzeleri toplayarak satın alacaksın. Yemeğini mis gibi taze taze yapacaksın. İnan bana markettekilerden daha ucuzdur ve daha sağlıklıdır. Paketli olan hiçbir şey taze değildir benim gözümde.
00 Yorumla
+1 yılSalata çeşitleri (tavsiye ederim 2 gün, 3 gün acıktırıyor sonra tok tutuyor ve özellikle beslenmeni çok iyi düzenliyor)
Makarna çeşitleri olabilir :) Patates ile yapılabilecek sağlıklı çeşitli besinler oluyor.
00 Yorumla
+1 yılHayalimdi ama tek yaşamıyorum. Bunlar işlenmiş maddeler. imkan olsa ev yemekli bir yerden ye. Allah kolaylık versin. Bir de varsa kanın kaynayan bir sevgili arkadaş ol. Tek olmak da iyi değil
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden yurtta mı kaliyirsun? Ev yemekli derken yani ıntermetten sipariş ver midiyirsin? Onlarda çok pahalı ben ailemden desteksiz herşeyi karşılıyorum öyle sipariş veremem. Maalesef kanım kaynayan olsa gelsin bende kalsın sevgilim ama erkeklerin %90 inin aklı seyinde 😒😔
- +1 yıl
Hayır yurtta kalmıyorum. Ev yemeği yapan dükkanlar gibi veya iç harcını haz8rlayıp verebileceğin bir açmacı dan bahsettim. Anlıyorum tabiki pahalı evde yapmak daha ucuz. hahsh kızlar kalma bu konusunda ılımlı ama hiç faaliyette göremedim. Hıı düşünce ilişkiye yorulunca iş değişiyor erkeklerde güvenemiyor. Aynı evde yaşamak varken..
Soran+1 yılÖylere güvenemem ki nasıl yaptıkları belli değil ve farklı yağlar ve kullanabilirler diyete spora başladim. benim için sorun yok gerçekten sevdiğim bı prensim olsa haftada 5 gün kalabilir 😂sen ailenle mı yaşıyorsun? Erkekler neye güvenemiyir anlayamadim? Sen gel kal kiranın yarısını alırım ama 😂birde ailemle tanıştırsan sorun olmaz arada yoklamaya gelir abim vs☺️
- +1 yıl
Yağını da evden götür. Yememekle birlikte spora mı başladın 😁 yediklerinde eriyecek.. o zaman kilo almaya meyilli bir tipsin. Vaayy güzel yani, 5 gün' iyi bir süre. Evet ailemle yaşıyorum. Nasıl ki kızlar eve almada güvenemiyorsa erkeklerde de bu problem var her kızı evine çağıran tiplerden bahsetmiyorum. hahshdhdh ailenlee bismillahirrahmanirrahim ama arkadaş olmak fena olmazdı. buradan söyleyemem yaşadığım şehri ama İstanbul'da Ankara'da yaşamıyorum. Ayrıca misafirperverliğinden ötürü teşekkür ederim 🙏😊
Şu an mevsimi kabak alıp boyuna kesip tavada hafif 5dk kavurup üzerine de ayrı bi tencerede domates pişirip, karabiber, yoğurtla yiyebilirsin. Canım çekti yarın yapim :D
10 Yorumla
+1 yılHafta da bir kere bile olsa muhakkak sıvı yemek tüketmeyi unutma ki sindirimin için zor olmasın. Ezogelin çorbası gayet pratik.
Patates köftesi diye bir tarif var onu deneyebilirsin bence hem az malzemeli hem pratik hem de gerçekten lezzetli.
Salata çeşitleri olabilir , internette çok güzel tarifler var hemde gerçekten tok tutuyorlar.
Karnabahar kızartması kizartmasini denemediysen onu da öneriyorum üzerine bir yoğurt şahane10 Yorumla
+1 yılBu fotolardaki aldıklarını bence alma kendin yap mesela yarım kilo tavuk kuşbaşı iki domates bir sigan ile güzel bir sote yap yanına da pilav seni iki. gun idare eder konserve alayım diyorsan barbunya konserve uygun olur soğanı salça ile kavurup bir tane kapta biber küçük digrayip barbunya yapabilirsin barbunya konserve zateb haşlanmış oluyir sadece suyunu suzcen dikkat et bir taşım kaynat yoksa hamur olur erir
10 YorumlaFasulye ve nohut grubu kolay bir gün önce ıslatırsın soğan salça ertesi gün karıştır yap yemeğini yiyebilirsin. Protein ihtiyacını karşılar. Yanına pilav da rahatlıkla yapabilirsin. Bu işlerin yanına yoğurt cacık turşu gibi şeyler de güzel gider. Makarna vazgeçilmezin olsun salçalı yoğurtlu ketçaplı mayonezli her türlüsini yapabilirsin. Ayrıca patates patlıcan kızarması olabilir. Fırınım varsa markette satılan hazır dönerler de pratik ve yapması kolay.
00 Yorumlayaptıgın yemeklerden fazla fazla yap saklama kaplarında buzluğa koy. Her gün çeşit çeşit çıkarır yersin.
şu aralar sebze agırlıklı menüler güzel çok yağ istemeyen yemekler.00 Yorumla
+1 yılBunlar pahalıya gelir bak bi arkadaşımda tek yaşıyor o fırsat bulunca fazla yemek yapıp bi kaç gün idare ediyor o bunlar gibi pahalı şeyler almıyor bunlar masraflı paran çok gider böyle ama pirinci nohutu falan yani malzemeleri ayrı normal al kendin yap fazla yap yersin olmaz mı
01 Yorumla- +1 yıl
Bişey sorabilirmiyim
+1 yılTavuk kolay ve pratik tavuklu çorba salatalar vs , patates fırına atabilirsin vs yayla mercimek çorbası patates salatası o bu su yapacak bir sürü şey var
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 829 cevap paylaştı.
+1 yılMakarna
Karpuz Peynir
Konserve Sarma
Mısır gevreği
Hazır döner
Bekar olduğumda yaptıklarım.
Yumurta, pilav vs de üşenmezsem uğraşırım.
00 Yorumla Bende bunlardan yerim ama sadece fasülye çeşitlerini. Resimdekiler aşırı tuzlu o yüzden yemiyorum. Benimde beslenme programım var istersen beni çağırabilirsin , hayata geçirmek istiyorum demosunu. (Okumuyorum, çalışmıyorum)
Arkadaşın dediği gibi bunlar işlenmiş. Marketten kuru şekilde alıp yapacağım.
00 Yorumla
+1 yılBunları kullanma bende tek yaşıyorum YouTube da bir sürü video var ben oradan bakarak yapıp öğreniyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa cidden tebrik ediyorum seni hem çalışıp hem okumak hem de tek başına yaşamak çok büyük bir iş bence hiç kolay değil. Çok akıllı bir kızsin çok güzel bir geleceğin olur umarım canım 💜
15 Yorumla
Soran+1 yılBiraz geç kaldım okula seneye başlayacağım ama zor olacak ama inanıyorum başaracağım herşeyi 😘tşk
Cevap sahibi+1 yılHiç geç değil çok gençsin 😊 tabiki basaracaksin 💜
Soran+1 yılAma yasitlarim üni 3 . sinifta 😔
Cevap sahibi+1 yılOlsun hiç önemli değil yaş olarak çok küçüksün ben de örgün okuyacağım bu sene evli ve çocuklu yum 30 yaşındayım ve keşke 20 olsam diyorum
Soran+1 yılGizliden çıkar mısın abla sana sormak istediğim şeyler var ☺️
Öncelikle bi düdüklün olmalı mutlaka. Onda çorbanı, et kavurmanı, zeytinyağlı fasulyeni her şeyini en fazla 20 dkda hazırlamış olursun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılçalışmanı takdir ettim.
Hafta sonu pazar günü tavuktur ettir pişir. Pilav cinsi bulgur makarna da yap bunları buzluğa koyup yiyiceğin zamanlar çıkar ısıt kolayca ye. Evde mikro dalga varsa 30sn de yemeğin hazır.
10 Yorumla
+1 yıl"Fotoğraf"takilerin sağlıklı olduğu kesin değil, ambalaja girmiş her ürün fabrikasaldır. Bence güvenilir yerlerden alınabilir.
10 Yorumla
+1 yılMakarna
Mercimek çorbası
Kısır
Karışık kızartma türü
Bunların hiç birini yapmayan ben sana bunları tavsiye edebildi sjdbf00 Yorumla
+1 yılPek sağlıklı olduğu söylenemez ama uyguna geliyo hazır yemekler öbür türlü çok masraf oluyo tek kişi için bende öyle oluyo yani fazla yapıyorum
00 Yorumla
+1 yılMaşallah. Bende dışardan hazır yemeyi seviyorum 😄 sebze alışverişi yap evine canım her gün azar azar tazesiyle yapar yersin.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 785 cevap paylaştı.
+1 yılTarhana çorbası, makarna, menemen, kahvaltı, barbunya plaki (bunun hazırı da var bimde falan ana kendin yap), kabak, bakla vs
00 Yorumla Tavuk al bütün tavuk suyu çorbası yap. Artan tavuklada soslayip korili tavuk yap ya da haslanmis tavuk pilav ustu yap afiyetle ye
00 YorumlaHazır yemekler sağlıklı değil ki Basit şeyleri yap ufak davul fırın al Bi ev arkadaşı bulsan daha ekonomik eğlenceli olmaz mı
00 Yorumla
+1 yılAzar azar olarak yegobi kendin yap sana yetecek kada. Bu şekil hazır yerine kendin yao daha iyi çokta zamanını almaz.
00 YorumlaEğer yapabilirsen bir tavuk çorbası çok güzel olur içine tavuk didersin kalan tavuğu da pilav yapıp baharatlayıp yiyebilirsin
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılAşırı sosyal bir yaşamın yoksa evde yemek yapmak zor değil ki bu tip uzun raf ömrü olan gıdalar sağlıklı olamaz...
02 Yorumla- +1 yıl
@ımmmmmm22 sence onları süper hijyenik full makinelesmis sistemler mi üretiyor aynı pis ve umursamaz ustalar üretiyor sadece ekstra katkı malzemeleri eklenip raf ömrü uzatılıyor.
Carrefour da
Çok güzel tavuk sote var
Daedanel hazır yemek
Yayladan daha iyi
Tavsiye ederim00 YorumlaSağlıklı olduğu tartışılır. Bir gidaci olarak evde yapmaya odaklan derim basit ama sağlıklı tarif çok
00 YorumlaMantar sote
Ton balığı ve salata
Peynir ekmek domates
Çemenli menemen
Fırında kıymalı patates02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞehriye çorbası hem basit hem pratik
Donmuş balıklar satılıyor markete fırında pişirip yanına salata yapabilirsin
Hazır pilavlar sarmalar çok sağlıklı değil bence
10 Yorumla
+1 yılÇorba, tatlı, meyve, uyku. Hayat hiç zor değil.
10 YorumlaBasit öğünlerden gitmelisin hem maliyet hem de yoruculuk açısından
00 YorumlaÇalışıyorsan airfry almanı öneririm. Patates, tavuk vs herşeyi pişirebilirsin.
00 YorumlaHerşeyi yapabilirsin pratik hızlı şeyler zaten belli 😂
00 Yorumla- Devamını Gör (85)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne