Genelde kahveyi tam kaynar yani 100 derece sıcaklıkta su koyarsan kahve çekirdeklerinin aroması ölebiliyormuş. 80,90 derece en iyi kahveyi sunuyor. O yüzden ya su tam kaynamadan ya da kaynatıp 1 dakika beklettikten sonra koymak iyi oluyormuş. Bugün herzamanki kahvemi öyle demledim gerçekten kahe tadında aromasi çok güzel geliyordu. Tavsiye ederim. Tşkler boş bi soru sorayim dedim sıkıldımda :[)
Kahve yaparken su derecesine dikkat ediyormusunuz?
French ile yapacaksam suyu kaynatır altını kapatırım. O suyla önce french ve bardağı çalkalayıp ısıtırım. Dibine kahveyi koyar az su eklerım bekletirim ki aroması cıksın ondan sonra su eklerım tamamen
Yanma falan olduğundan değil aroması kaçıyor o yüzden. Yani tadı daha güzel zevk vericektir. Ben genelde test ettim direk sicak suyu koyunca kahve tadı sevimsiz oluyor. 80,90 derece olsa aromasini alabiliyorum
Kaynar suyu direkt kahve üzerine koyarsanız kahve yanar ve içerken acı bir tad bırakır. O yüzden suyunuz kaynadıktan sonra 1 dakika kadar bekletin. Sonra kahvenize ekleyin. İçimi gayet yumuşak olacaktır. Ben öyle yaparım yıllardır..
Türk kahvesi yaparken suyu soğuk ekleyip kaynamaya yakin ustundeki köpüğü fincana pay ediyor ondan sonra bir tasimlik fokurdattiktan sonra fincana doküyorum.