Pilav aslında her yemekle yene bilir elbette yapılış şekline göre.. Arpa şehriyeli et suyu ile pişmiş bir pilav efsane olur yalnız tere yağ şart.. Tabi ki fasulye ve nohut ile daha çok tercih ediliyor.. Izgara et ve tavuk ile de harika gider.. Söğüş tavuk eti ile de pisirilirse dahada cazip olur...
Pilavı severim her türlüsünü. Yeme sıklığım değişir. Genelde taze pişmiş pilav severim ama bugün sebzeli bulgur pilavı yaptım ve yarın yicem (yoğun günlerin yemeğini önceden hazırlıyorum) . Yanında yoğurt yerim muhtemelen. Bulgur pilavı salatayla da güzel oluyor ama bu bol sebzeli zaten.
Pirinç pilavı yiyeceksem de genelde yanında bi et yemeği yemeyi seviyorum. Yanına da közlenmiş mantar, kapya biber falan bayağı iyi oluyo. Tavuk pilav zaten şahımız onu söylemeye gerek yok.
Yine mantarlı risotto da çok severim bir öğün olarak yemeyi.
Pilav severim, genelde pilavın iki türlüsünü de severim. Bulgur ve pirinç pilavı. Ama malum enflasyondan dolayı onlarında fiyatı kol gibi olduğu için arada alıyoruz 🙂
Çok sıklıkla yerim, pirinç pilavına bayılıyorum ve hergün olsa hergün sıkılmadan yiyebilirim. Tavuk, et, sulu yemekler ya da salatayı boca edip yemek...👌🤤
Çok seviyorum, haftada iki kere pirinç pilavı, bir kere bugün pilavı yiyorum, köfte, etli yemekler, tavuk yemeklerinin yanında yiyorum, ayran, kola, turşu tüketiyorum yanında