Biraz önce marketten bir karpuz ve tabakta dondurma aldım ve 100 TL tuttu. Sadece 100 liran olsa sen marketten ne alırdın?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
%100 meyvesuyu : 13 lira.
6'lı soda : 10 lira.
Bir koli yumurta : 35 lira.
Bir paket makarna : 7 lira.
Makarna sosu (tat 360 gram) : 20 lira.
3 tane tam buğday ekmeği : 11 lira.
Totalde 96 lira tuttu, kalan 4 liraya da selam bile almıyor kimse zaten...
30'lu yumurta = 32₺
3 paket Makarna = 15₺
1 paket lor peyniri= 13₺
1 kilo nohut= 22.50₺
500 gr siyah zeytin = 17.50
Toplam 100₺
100 lira olabilecek en iyi alışverişi yaptım sanırım bunlar belki çok zevkli şeyler değil ama görece sağlıklı ve karın doyurucu şeyler.
Sporcumusun?😅
@elifsenekci şu an yapmıyorum ama eskiden yapıyordum neden sordun?
Yazdigin yiyeceklerden dolayi sordum 😅
@elifsenekci alışkanlık meselesi birde bunlar hemen bitecek şeyler değil. 1 kilo nohuttan 2-3 kez yemek olur en az bereketli şeyler o yüzden yazdım
Aynen ya
Cevap
48Cevap
Bira ve donmuş pizza alırdım
Sadece 100 lirayı kaç gün kullanacağım bi günlük mü? Ben parayı iyi kullanırım duruma göre harcamam değişir. En ucuzu BİM olduğu için oraya giderim bi kere 😃😃😃
Yani ne aldigina bagli simdi. Kozmetik ve temizlik cok tutuyor ama. Bimden 2 ekmek bir cogkofte domates elma salatalik ve yumurta aldim (30lu) 58 lira tuttu.
Atmayın be getirden kek ve büyük boy portakal suyu söyledim 64₺ tuttu marketten 100₺ 2 ürün alınmaz pahalı şey almışsındır ekonomi o kadarda kötü değil
İçecek alıyorum 20 30 civarı. 30 liraya şinitzel alıyorum. Makarna alıyorum.
Veya 48lira kıyma 30 lira içecekler ekmek
Kıyma ile evde çorba yemek vs yapıyorum
4 litrelik bingo bulaşık sabunu
5 litre Carrefour ayçiçek yağı
550 ml head shoulders şampuan
309 lira
20Tl patates kızartması (soyulmuş ve dondurulmuş), Makarna, Kola ya da meyve suyu, soda, cips, biskuvi :) salça.
genelde hep sadece 100 liram olduğundan çekirdek, cips, kola şeklinde paylaştırıyorum, film izliyorum sonra veya youtube videoları izliyorum.
4 adet paket lebleni/tanesi 9,5 tl, Bir paket yogurt/1bucuk kg 20 tl, 2kg yesil elma/ kg si 15 tl, 12 tl ile de bise alamam cebimde dursun
Yakında onuda alamyicaz felaket tellaligi yapmıyorum gerçeği söylüyorum enflasyona döviz artışına tepkinizi gösterin yoksa 1923 Almanyası gibi saat başı her boka zam gelebilir hiperenflasyona sürüklüyorlar devleti.
@entıni ben derdim beni yonetenlerle ne tamam bilmeyen adamlar başta olursa bunları konuşuruz.
Abi enflasyon işte anlayın. Sadece markete girince mi anlıyoruz acaba. Gerçi medya hükümet elinde olunca normal fark etmemek
Böyle. :D
https://voca.ro/1kYg9HbpdZvP
100 lirayı 10 lira gibi düşünün kafanızda. Eğer bir poşeti biraz dolduracaksanız 250 - 300 liralık bişeyler almanız lazım..
Abur cubur alırdım sadece çünkü fiyatlar o kadar pahalandı ki. Tavuk mesela aşırı seviyorum çok uygundu eskiden o bile aşırı pahalandı 🥲😥
Yüz lira artık 3 sene öncenin on lirası değerinde. Bu, istesek de böyle; istemesek de böyle. Fiyat algılarımız değişmeli..
Kola, meyve suyu, şalgam, dondurma ama yetmediği oluyor 100 liranın.
bence de bunlar için yetmez gibi
Eh işte zorlar biraz.
bugün 50 tl harcadım 25 krş da poşet parası... 4 tane makarna aldım..20 tl..1 lt, çikolata kremasi aldım 400 gr 17 tl yer fıstığı aldım film izlerken yiyorum 10.50 krş bu kadar birsey
afiyet olsun
Fiyatları bilmiyorum ama yağ salça soğan makarna alırım sanırım.
karnımızı doyurmak için en mantıklısı
turk lirasiyla yurt disinda yasiyoruz sanki hmiinaaa
Yumurta, yulaf, kahve alırdım yeterdi umarım bu paraya
Tr şu an bı ıslak mendil falan lairsin oda yenilmez tabi🤣🤣
Çikolatalı süt ve kekstra alırdım bu ikiliyi çok seviyorum.
Sadece dondurma ve karpuz mu 100 tl tuttu oha 😮 Fiyatları çok saçma bir şekilde arttırmışlar
Bebe bisküvisi 2 büyük paket iki şişe de süt alırım. Artarsa krem peynir ekmek.
Krem peynir 30 dan fazla olmaz ya. Küçük 200gramlık paketlerden söz ediyorum.
Kız ekmeğin arasına sürüp yicem büyüğü fazla olur 😅
Maalesef...
Dün kardeşimle konuştum Amerikada alışveriş yapmış market arabası ful dolu 107 dolar ödemiş.
kardeşin ne iş yapıyor kanka
@ProfDiceksiniz Wat la gitti otelde çalışıyor
Gitmeden once ingilizcesi iyiydi o zaman değil mi?
@ProfDiceksiniz vize alacak kadarr
Afiyet olsun... her şey çok pahalı o an ne almam gerekirse onu alıım
Gıda veya tuvalet kağıdı filan alırdım. her şey aşırı pahalı artık maalesef. 🤦🤦🤦
En uygunu bulurum ama şu an aklıma bir şey gelmedi ama iki şeyden de çok olur alıcakrım
Kardeşimle markete gittik, 3 ürün aldık 67 TL tuttu. Ağzımı acmayacagim daha fazla
Almancı troll gelmiş yine 12 € saatlik kazanç bile değil. ucuz. 100tl ile salam yumurta ekmek ve süzme peynir alırım
kelimelerim kifayetsiz kendisi için
Abur cubur alırdım 2 cips yanına kola çikolata ve bisküviler
3 4 tane bira 🍻 başka bişey kesmez bu hale getirenler utansın bişey demiyorum yazık…
Valla siz Türkiye'de yasayanlar cok iyisiniz, almanyadayim, gecenlerde birtane orta boy karpuza 12€ ödedim, 216 TL yapiyor assagi yukari.
Ne jsjsjs
@ikizterazi daha birock örnekler siralayabilirim, normal günlük ev icin alisveris yapiyorsun iki poset yiyecek, icicek, kasada 100 Euro normal bir durum artik, yani 1800 TL civarinda.
Türkiye'de millet zanediyor, ekonomi sadece Türkiye'de son aylarda kötü, avrupada insanlar isyanda. Almanyada Bild Gazetesi daha birkac gün önce yazmisti, her 6 kisiden 1 kisi ac diyerek. Bulursam onuda atayim.
@sweyzy sen hesapladiysan o birimleri burada sun ve karsilastir ama dikkat et, karsindaki bos degil, sallamayacaksin.
Vazgeçilmezim kola kesinlikle. Onun haricinde de cips benimo popkek mini 10 li bitter cikolatali olanı çıkmış ondan
kardeşim alırdım tabiki ne alayim lan 100 TL ye hiçbirşeyy
Ben de bir peynir ve bir karpuz ve ekmek aldım 80 lira tuttu
Kuru üzüm, yer fıstığı, nesfit bitter çikolatalı barlar falaan
Noodle alırım hem doyurucu hem lezzetli skdjksöwk
@Sevoranca olur nskxbsldk
Neye ihtiyacım varsa onu alırım
Valla her şey alırım çikolata falan
Sigara, bira, çikolata, cips, kola
Domates, biber her türlü gider
Baba haydari vodka üf
Dondurma ya da noodle.
Amerika'da 100 dolara market arabasını fullersin
Abur cubur alırım ben meyve sebze almam dksödşşwkf
1 bidon tahin 102 tl idi en son. Koska'ya selamlar
Karpuzun kilosu ne kadar o markette?
Oyle deme. Ailem bana aylık 100 TL veriyo 1 ay gecınıyorum ben öleyim mi
Ton balığı, hindi füme, ekmek, içecek bir şeyler.
Ekmek makarna mantı olabilir yoğurt zeytin
Tavuk ve patates alırdım biterdi zaten
Dondurma ve kola alıp çıkarım
Nutella alınca yüz lira bitiyor
3 paket sigara 1 adet bira
4 paket sigara bile alamıyorum artık :)
1 lt yağ 1 kg pirinç 1 kg kirmizi mercimek poşet
Pek bisey alincak gibi degil
Karpuzun kilosu kaç para o markette
kilosuna bakmadım, karpuz baya büyüktü. 60 TL civarı tuttu.
Afiyet olsun.
alkol alirim net.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?