Zammı yapan firmalar siz ne diyorsunuz ya? Öylesine bir soru sordum tartışma çıkmış.
Yağ kuyruklarını unuttunuz heralde.

“sorsan herkes fakir.“ bu kafadan ne zaman çıkacaksınız siz ölmemeyi yaşamak sanıyorsunuz heralde… Bu fiyatların neden bu kadar yüksek olduğunu sorgulamıyorsunuz kazıklandığınızı sorgulamıyorsunuz milletin yemek yemesini mi sorguluyorsunuz? Yemek yemek lükse mi giriyor? Bu zihniyetle bu hale gelmemiz normal
Haklısınız
Fiyatlar arttti ben dışardan yemeye başladım 😬😬😬 140 TL verdim 3 pizzaya bugün fjfjfn
Orta boy mu? Ucuzmuş aslında.
Evet orta boy veeeee kesinlikle katılıyorum ucuz daha 2 gün önce 120 tlydi bugün yine sipariş vereyim dedim 140 yapmışlar ama yinede aldım ve fark ettim ki boyutlarini küçültmusler jdjdj 😂😂 ama olsun tadı çok güzel. Artık burgerdan falan bişey yenmez ya hem doyurmuyo hem en az 50-60 dan başlıyor. Bu pizzalar bana 2 gün gider 😂
bugün malum sipariş sitesinde fiyatlara baktım.. bir kişi minimum 40 lira.. ama yok burgerdi pideydi pizzaydı falan minimum 75 lira. yazıklar olsun.. bizi bu hale getirenlerin yakasına yapışacağım mahşer günü. çoluğumuza çocuğumuza yemek söylemek bile lüks olduysa gerçekten yazık..
Ben sipariş ediyorum.
Cevap
60Cevap
Arada sırada yiyorum eskisi kadar değil maalesef. Onda da asla değeri etmeyen menülere 70-80 tl vermek zorunda kalıyorum.
Sen ve senin zihniyetindekilerinin alayını...
Çok zor
Hani bir gün Türkiye'de Elektrikler kesilmişti hatırlar mısınız (trafoya kedi girmişti diye espriler de dolanıyor halen).
Bir hafta boyunca tüm kredi kartları kullanılamaz bir durumda olsaydı eğer, Ne o kuyruklar kalırdı ne de başka benzerleri.
Yani Arada bir, reset atmak lazım hayata kapatıp açmak gibi bir şey, süreklilik farkındalığı unutturuyor çünkü.
Yağ kuyrukları mı 😂😂 şimdi yağ var da satın alabiliyormuyuz. Zaten zengine bisey olmadı olan fakire oldu. Oralara gelen ya zengin çocukları ya da harçlığı biriktirmiş gençlerdir. Bırakın bi zahmet hamburgerde yesinler.
Ben dışardan yiyemiyorum mesela yesem de arada bi en uygun neyse onda seçim yapıyorum. Öğrenciyiz mahvettiler bizleri sınavlara kitaplara para yetiştiremiyoruz.
gecenlerde getirden sip edem dedimm sonra dedim yap evde makarna mis gibi. parasal sorunum yok da hani tırt seylere onca para istenmesi. madem bu kadar istiyorsun bro bende almam sende iflas et bi kişi bi kişidir. psikolojisine mi giriyoprum içten içe. gerci adamlarda haklı.
tc kızları dünyadan haberi yok... Fakat sorun kızlarda değil. erkekleri gerçek bir penisiz gevşekler... Bir alman finlandiyalı babası olsun bakalım orkitinin parasını bile git kazan al der 🥴 Baba pantolon baba jartiyet, baba transparan elbise 😆 Ekmek elden su gölden 😜
ülkede zengin çok zengin fakir de çok, fakir ki fakir oranı çok daha fazla bizim evin aşağısında bi amca var her gece kimse görmesin diye 2 3 gibi gizlice gelip çöpleri karıştırıyo o kadar zoruma gidiyo ki. herkesin elinde iphone varmış bizim ülkemiz gösterişi sever adamın evinde koltuk yok oturmak için yemek yemiyo ki asgari ücretle iphone alabilsin.çıkın bu kafadan artık bi an öce
Mecbur kalınca evet, ne kadar yediklerime dikkat etsem de bazen evde yemek olmadığında yemek yapayım diyorum. Biraz protein salata malzeme derken dışardan yemekten daha pahalı oluyor. Artık bir öğün için 40tl fazla değil sadece sağlıksız
Yağ kuyrukları yok evet ekmek kuyrukları var insanlar yine tam doymuyor. Disarida nadir yemek yeriz. Temel. ihtiyaclari tam alamayan insanlar var eminim bu ülkede. Cok fakir insan gidip dışarda yemek. yemez emin ol. O orta halli insandır yine..
Zaman zaman yediğim oluyor ama orada çalışan ve samimi olduklarımdan öğrendiklerime göre benim istediğim hijyenin çeyreği bile yok olması yeme isteğimi bayağı azalttı. Midemize çöp bidonu muamelesi yapıyorlarmış ama haberimiz yokmuş.
Ya bırak dışarda yemek yemeği evdeki gereçleri bile indirimli olsun diye uygulamalardan söylüyoruz ( kampanyalar felan marketten daha uyguna geliyor bazen )
Ülkenin bu haline rağmen hâlen oy verenler var ya onlar kör ya da yine onlar kör bu ne yaa yeter Tarkan 'a selam olsun Geççek abi evet umudumuz gününü gün edicek 2023'te inşallah 🤲🏻🤲🏻🙈
Aynen öyle hem oy ver hemde sikayet etsinler ama 23 yakındır artık he şu var yeni gelenler hemen herşeyi eski fiyatına alamazlar ama en azından bunlardan daha iyi olacak milletin zekasıyla dalga gecemeyecekler 🤗🤗
Kesinlikle öyle vallahi
Güzel günler göreceğiz inşallah ama bu karamsarlık ve olağan durumlar yüzünden pek mümkün değil inşallah demekten bitap olduk
23 te yine kazanacaklar merak etme çünkü muhalefet ondan daha beter. Muhalefet kazandıracak onlara.
Geçenlerde bir kız "lütfen tanışmak veya eğlence icin arayan arkadaşlar cafeye değil dışarıda sahile gezi parklarina davet etsin. Fiyatlardan imanımız gevredi" diyordu.. haksız sayilmaz 😄
Adam ayda 1 maaşını alınca gidiyor hevesini aliyor
Ülkenin belki yüz de 70 asgari ücret
Sen ne konusuyirsun be
Senin zihniyetin ülkeyi bu hale getirdi
Ben pahalıliktan ziyade başka şeye takmış durumdayim tekstil de kumaş kalitesi çok düştü ve fiyatlar çok abartılı tişörtler hışır hışır ediyor geri dönüşümden yapılıyor sanki ve en ucu 100 tl ayakkabıyi konuşmak istemiyorum benim gözümde 100 tl lik ayakkabiyi 500 tlye satan markaları burdan kınıyorum
İşte sonra neden çok kiloluyum neden kilo veremiyorum.
Ulan sabah akşam fastfood peşin de koşarsan abur cubur yersen nasıl ericen? Sözüme gel yeter...
Hayat pahalı olabilir herkesin imkanı olabilir imkanı olanlara bile böyle beslenmeyi önermiyorum...
Ultrakill
Sorsan herkes fakir mi?
Telefonunu çıkar göster diyen dayılar gibi yazmışsın.
Yemek yemek de lüx oldu bu ülkede
Evet CHP nin pr çalışması bı dayı bulup hükümet yanlısı rolü yaptırıp çıkar telefonunu dedikleri mizansen 🤣🤣
Hangi tarafta olduğunuzu anlamadım XD
@48382727 din tacirligi CHP'nin işi zaten seçim döneminde Yasin okurlar. Ateist il başkanı iftarlara katılıp dua eder oy için. Başörtüsü dağıtırlar carsaflilara rozet takarlar. Hergün cumaya gidiyorum diyenler çıkar 🙂 Gazi Mustafa Kemalden sonra CHP maalesef raydan çıktı yolsuzlukların din tacirliginin Batılı büyükelçilerin yönettiği garabet bir parti haline dönüştü
@48382727 Atatürkten sonraki CHP'nin misyonu o zaten. İngilizlerin islamsiz Türkiye, Türkiyesiz İslam projesini gerceklestirmek
Lan siz ne kafar yaşıyorsunuz?
@GizliÜye-88738 şeytan boynuzlular anlamaz bizi
Uff Ne boş insanlarsınız ya
@GizliÜye-88738 boşlarin boşluktan yakınması
Sabır
Burger yemein lüks değil yalnız sorsan herkes fakir diyemezsin la havle boyle cahillllerden battı ülke.
tc kizlari ne alaka aw mdnwksndld mizojinistliginde bi dozu olur agam
Evet aşırı pahalı ama tavuk dürüm yapan bir yer gördüğüm zaman öylece önünden geçip gidemiyorum maalesef..
Bu hayat pahalılığında dışarıdan yemek, yemek bile vatandaş için artık lüks oldu.
Seninle aynı fikirdeyim soru sahibi..
Günaydın
Evlimisiniz☺️
Sen dulsun bekar değil peki tercih etme.
Sadece patronlar, işverenler yiyebiliyor istediği zaman. Maalesef işçiler, asgari ücretliler yiyemez oldu
Dün kasaptan kıyma aldım, yoğurdum. Acısıyla beraber adana yaptım. 150 TLye 4 kişilik yemek çıkardım..
Yine de dışardan yemek isteyen yesin.
Evet yiyebiliyorum. Mesela dün iş çıkışında arkadaşım yemek ve üzerine kahve ısmarladı 😇
Nasıl anlamadım
Ne yemişim o zaman söyle bakalım şu yazdığım görüşten ne anladın
Ya tanımadığınız insanlar için böyle yapmanız ne derece doğru.
Evet Türkiye’deki bir çok insan böyle ne yazık ki senin gibi.
Ne yapmışım ben ya delinin zoruna bak 😂
Ne dedim de hava atmışım nasıl başarmışım bunu ben
Niye o zaman yorum yaşıyorsun uzatmıyorum ki ben yaşadığım şeyi söyledim sadece ☺️
Hahaha güldürdün beni 😂 yok sen haklı ol tamam.
Tamam 👍🏻 tamam 👍🏻 tamam 👍🏻
Herkesin zevki tabii lakin ben genel olarak dışarıdan yemek yeme konusunda tutucuyum. Birkaç yerde çalıştım ve pek hijyenik değiller.
Yemek yemek lüks değil ihtiyaçtır. Ayrıca TC kızları demişsin erkekler iPhone kullanmıyor sanırım:d
Valla evde yemek yemekten daha uyguna geliyor desem yeridir
Yok yiyemiyom zaten biz fakirler yiyemeyiz turk kizi ve parali pc erkeklerde anca para var
İphone var? Milletin elindeki su şişesinin lafını eden dayı akrabanız sanırım.
Yiyorum çok şükür maddi olarak fazla bir sıkıntım yok...
1 porsiyon kebap 4 çeşit salataya 57 lira veriyorum ben
10 milyarlık telefon aliyosunuz da dışarda yemek mi yiyemiyorsunuz hahahahahahaha:D :D
Yesem de doyurucu olmuyor porsyonlar küçük foyatlar büyük
Çok severim normalde, ama dışarıda yemek istemiyorum. İçrenç geliyor bana.
Biz dün 3 pide 3 kola istedik 150 TL tuttu şaka gibi
pideler neliydi?
Eskisi gibi yemiyoruz arada sırada. Normalde de çok yemiyorduk zaten😂
Ucuzkende yemiyordum kendim yaparım genelde oda adnaa kebap olur
Ben burger detoksundayım 2.5 yıldır yemiyorum şükür kola zeroyuda bıraktım. şükür yarabbim
Tek yaşıyorum ve bazen yemek yapasım gelmiyor. O zaman mecbur yiyorum
Bende tek yaşıyorum ekmeğimi dahi kendim yapıyorum. çok üşenirsem, hasta, yorgun vs olursam aç yatıyorum yine dışarıdan yemiyorum mesele parasi değil ne degiyor nede damak tadıma uyuyor. O yüzden en güzeli kendi yaptığım dışarıdan 100₺ ye alip duymadığım şey yerine 100'e 50 daha koyup 3 günlük yemeğimi yapiyorum
Evet pahalı ama diğer şeylerin yanında uygun geliyor yapacak bişey yok, yememden kısamam.
Evet uygun da, cidden zararlı beslenme ve pahalı
Yiyemiyorum geçen tavuk dürüm fiyatına baktık,35-40 lira diyordu
Hayır eskiden haftada 3-4 gün yerdim şimdi haftada 2 anca
Önceden sıklıkla dışarıda yemek yerdim. Şimdi masraf olmasın diye dışarı bile çıkmıyorum. Çok kötü zamanlardayız.
Evde patates yiyemiyorum, ne dışarıda yemesi? Patates bizim mahallede 12 TL olmuş.
@Ducanisa Orası neresi?
@Ducanisa İnanmam. Fotoğraf atar mısın?
Guzel degıl ki ztn bence cok aberıtolar burger kingi
Ayda 1-2 kez ancak...
Öderken de içim sızlıyor valla🥲
Trde yaşamadığım için sorun olmuyor ama yinede para harcamayı çok sevmiyorum
Şu an çok açım yurda gidiyorum yiyecek bir şey yok poğaça simit falan alcam şimdi
1 poğaça 1 simit 2 de meyve suyu aldım, 15.25 en ucuza böyle doyarım. Doymak sayılır mı bilmiyorum tabi akşam 6'ya kadar tutsa yeter
Üzdü :/
Üzer
Bu bütün tc kızları dediğin nerde yaşıyor ya ben neden hiç göremiyorum
Elimde General Mobile GM 8 var ve 4 senedir kullanıyorum. İlk telefonum. Bu arada durumumuz da kötü falan değil, annem de babam da çalışıyor. İphone çok gereksiz bence.
Bence de aşırı gereksiz
Dışarda yemeyi geç, bir iki parça eve zor getirip yemek yapıyoruz, her şey pahalı lanet gelsin be her şeye...
Geçen arkadaslarimla dışarı ciktim evde yaptığım limonatadan bile kötü olan limonata 25 lira saka gibi
Bizim millet böyle işte açız diye ağlar ama en lüks mekanlarda gosteris olsun diye son parasida olsa yemeyi içmeyi eğlenmeyi sever
En son dışarıdan yemek yediğinde 3. Sınıftaydım şimdi liseden mezun oldum 👍🏻 ama durumumuz kotu degil her sey gereksiz pahali
şu şartlarda anca, tabağımı alıp balkona çıkıp orada yiyebiliyorum.
Evde yiyene kadar dışarıda yesem daha iyi sanki ben pek bir fiyat farkı göremiyorum artık
Burgeri böyle sürüm yerden yemem... Güzel burgerciler ya da kafeler var..
Öğrenciyim ayda 1 dışarıdan yesem bile düzenim bozuluyor ay sonunu getiremiyorum borclanıyorum. Ekonomimiz gençliğimizi elimizden aldı, psikolojimizin üzerinden geçti
Üç buçuk liraya noodle yiye yiye içim dışım noodle oldu açlık çok kötü bir şey
Hiç yeme gereği duymadım o kesilen tavuklari görseniz.40 TL Burger King döner de 20 TL burada
Bu tarz şeyleri evde yapıyorum fiyat bir tık yüksek olsada malzeme artıyor 😁😁
Bnde yiyim yap
Yapim ne istiyoj
Uzun makarna soslu😋☺️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?