Bu salçalı ekmeği yemeyen bizim jenerasyonda tek kişi falanım heralde konusu her açıldığında bir ezikliyorlar falan😒Mutluluğu salçalı ekmek yemeyerek mi kaçırdım yani 😀
O zamanlar bir çok yiyecekte olduğu gibi salçalarda katkısız ve el yapımıydı, haliyle lezzetide bir başka güzel oluyordu. Şimdi ki raflarda ki hazır salçayla alakası yok. O zamanların yoklukluğundan mı, sokakta oynayıp çok acıkarak gelindiğinde de en pratik yiyeceklerinden olsa gerek, yemesi her zaman mutluluk verirdi. Çok eskiye götürdün😄
Hiç sevmem 1 kere meraktan denedim sevmedim çok ekşi. Tereyağlı ballı ekmek veya çokokremli ekmek yerdim kahvaltıda çocukken hala da öyle. Annem sokakta oynadığım zamanda bazen çokokremli ekmek verirdi.
Yedim çok güzel oluyor bana göre hoşuma gidiyor benim özellikle ev yapımı salça ile olursa tadı daha lezzetli ve bambaşka oluyor hazır olursa salça pekte güzel olmuyor ev yapımı salça kadar
Hiç yapmadım böyle bir şey biliyor musun? O salçayı tek başına bile yiyenler vardı bir de... Neyinden keyif alabilir ki insan? Bu konuda önyargılıyım.😂
Hem de evde yapılmış salçadan olan salçalı ekmeği yedim. Dışarda güneş alnında top oynayıp ‘ aannneeeğğğ ‘ diye bağırıp buz gibi su içer , salçalı ekmek yerdik 😢