Kelle paça, işkembe çorbası, beyin salatası, kuzu kelle fırın, arnavut ciğeri, kokoreç, mumbar dolması.. vs Evinizde bunların ne kadarını iyi yapabiliyorsunuz? Günümüzde evde makarna bile pişirmekten üşenip, dışarıdan eve sipariş verildiği düşünülünce, bu tarz yemekleri yapabilip, evinde yapan çok az insan insan vardır diye düşünüyorum. Bence hepsinin iyi yapıyorum diyen birisi de , özel insandır.
Yeni kesilmiş keçi kellesi iyi oluyor abi. Buraya yolun düşerse abime yapayım. Batı lokantaları o yemegi yapamıyor. O yüzden batılılar sevmiyor. Batıda lokantalarda verilen benimde midemi bulandırıyor. Ne olduğunu söylemeden kellenin sığ et bölümünü en sosyetiğine bile yediririm harika der. Yeterki yapmasını bilen olsun. İşkembe çorbasındada iddialıyım. Normalde işkembeyi kızartıp sonra haşlıyorlar. Bu şekilde çorba bir saatte hazır olur. Orjinali işkembe kızartılmadan saatlerce haşlanır ve sonra bile elastik şekilde kalır kısmen. Velhasılı abi oranin yemek kültürü yontulmalı😀
Beyin de lezzetli. bence. Rakinin yanına bol limonla iyi oluyor. Burada koyun kellesi yapıyorlar. Ama yapan çok az yer var. Kimisi haşlayip dogruyor kimisi firinda yapıyor. Iskembede beyazlatip yumuşatmak için kimyasal kostik kullanıyorlar diye biliyorum. Sonrasındaki pişirme şekli tabi senin uzmanlığın olmuş. Yapan bilir en iyisini. Velhasıl kelam ben severim sakatat ızgara, çorba.. vs yemeklerini.
Bazen ilk denemelerde kötü yapılan yemek olunca, ona karşı kalıcı bir önyargı oluşuyor. Aynı yemeği daha lezzetli yapandan yiyince fikirler değişebiliyor.
En İyi Cevaplar