Davet edilen bir eve, veya bir mekana eli boş gitmemek bizlere Atalarımızdan dedelerimizden, ninelerimizden kalmış, bir Türk adeti, bir Türk geleniği, bir Türk klasiğidir aslında.. Düğüne giderken para altın takılır.. Yeni evli bir çiftin evine, ev görmeye gidilirken borcam veya nevresim takımı gibi bir ev eşyası hediye olarak götürülür.. Akşam yemeği davetine gidilirken bir kilo baklava veya benzeri tatlı götülür.. Sabah kahvaltı daveti içinde gidilen yere poğaça götürmek harika bir seçim olur.. Ne güzel geleneklerimiz var.. Ben çok seviyorum bu gelenekleri ve yeni neslin de bu gelenekleri devam ettirmesini cok istiyorum, açıkcası..
Yani bende elim boş gitmezdim giderken fırından sıcak poğaça veya simit tarzı yiyecekler alıp giderdim masaya koyduğumda beraber sıcak sıcak yeriz derdim ama şunu yapmamak lazım sadece aldığım yiyecekleri yiyip onun hazırladığı kahvaltıdan yemez isem büyük kabalık olur yani onun hazırladığı kahvaltıyı sevmediğim için kendim yiyecek bir şeyler almışım gibi görünür ayrıca yiyecek şart değil tabiki içecek bir şeyler alıpta gidebilirim kahvaltıda meyve suyu limonata tarzı içecekler de güzel olur.
Ne diyorsun, kâlbimden taşar kendim yapıp götürsem keyfim zirve yapar, kendim yapamazsam illaki alarak götürmek isterim. İnsan sevdiği arkadaşlarına böyle güzellikleri esirgemeyince o dostluklar kesinlikle zinde ve ışıltılı oluyor..🍀🍀
Evde kendin yapman daha hoş olmuş, sofraya katkı yapmak doğru. Ben de giderken onlar gerekenleri almıştır diyerek pastaneden tatlı filan alırım. Ayrıca sabah ekmek ve simidi hazır dışarıdan geliyorken ben almak için sorarım.
Poğaça yerine alınabilecek daha güzel şeyler var. Poğaça gibi "bedenime saygım yok" yiyeceklerini hiç tavsiye etmiyorum. Börek çeşitleri, tahinli çörek daha güzel seçenekler.