Toprakla ilgilenmeyi çok severim. Ben meyve ağacı ve çiçek yetiştiriyorum. Fakat bende çiçeklerin yeri bir başka. Doğayla iç içe olmak bana hep huzur vermiştir.
Kaktüsler yılda bir kez, baharın ve yazın çiçek açar. Kaktüslerin fazla suya ihtiyacı olmuyor. Ben nadiren su veriyorum. Kaktüslerin uygun bir saksıda ve güneş alan bir yerde olması gerekiyor.
Çiçekler az ömürlüdür. Yılda bir kez açar ve kısa sürede döker.
Havadar bir yerde olması gerekir. Yağmurlardan faydalanmalıdır. Kışın katiyen su verilmemelidir. Kumla karışık toprağın içinde olmalıdır. Sıcak iklimi çok sever.
Cinsine uygun bakılırsa kolay kolay ölmez. Yıllarca yaşayabilir.
Çiçek açmıyorsa, uygun geniş bir saksıya alınabilir ve verimli toprakla değiştirilebilir. ✨
Afiyet olsun şimdiden. Modern insanın, metropol insanının en büyük sorunu, toprakla bağının kopmuş olması. İnsanın gelişmesinin, sağlıklı ve mutlu olmasının, emek vermeyi ve sabretmeyi öğrenmesinin yolu toprağı işlemekten geçiyor.
Bende bağa bahçeye giderim ama hiç uğraşmayı sevmem, armut piş ağzıma düş misali gibi, Ama güzel bir hobi bir yandan, stres atmak için, ama ben sevmiyorum fazla uğraşmayı
2 yıldır balkonumda saksılarda sebze yetiştirdim. Tüm kış cam kenarında ki saksıda acıbiber yetiştirdim. Nasip olursa yakın köylerden yer alıp hobi bahçesi istiyorum.
@tiryakinimtiryakin Domates ve biber salçası karışımına biraz pul biber, kimyon, dövülmüş sarımsak, öğütülmüş ceviz ve zeytinyağı ekleyip ekmeğe öyle sürün, tavsiye 😉