kardeşim bak gelinler eğer türkleştirilmek istense yegenlerimin adı berzan şevin ve helin olmazdı. ve kürtçe konuşturmazdık. yeri geliyor tüm güneydoğudan akrabaları geliyor aşiret gibi kürtçe mevlit okutuyorlar. bunlar güzel şeyler nüfusumuz artıyor kalabalıklaşıyoruz ayrım yapmayalım
Türkmenlerin ortaya çıktığı bölgede tekke-tasavvuf kültürü yaygındı ve zamanla bu kültüre girdiler sonra Anadolu'ya yerleşip bu kültürü yaydilar. Ta ki Fatih dönemine kadar. Fatih İstanbul fethi sonrası Bektaşi kulturunu bırakıp daha sofistike bir kültür olan naksibendilige geçince Sünnilik yayılmaya başladı. Yavuz döneminde de iç çatışmalar hızlandı
Kızlar Ne Diyor
Oralarda kimsem yok gelmek istemem dşfmdş heh ama aşiret çocuğu eski sevgilim oralıydı belki onunla ayrılmasaydım gelirdim oralara eşfmdş
Aşiret çocuklarının canı cehenneme
Aynen öyle dillerinden "aşiret çocuğuyum" lafı düşmez bide gereksiz egoları var
Bende şımarık egolu olduğu için ayrılmıştım 😆
Kendilerini bi halt sanıyorlar. Baba psrasiyla herşeye sahip olabileceklerini düşünüyorlar
Aynen öyle
yok hocam kalsın. dızzo mızzolarla takılamam bu yaştan sonra
Diye anırdı medeni keko
sende göçmenlik var mı
Yok ben orijinal has Diyarbakirliyim
nasıl? kürt müsün
Hem de sapına kadar. Ne oldu bozuldun mu
yok bende trabzonluyum zaten bize deniz görmüş kürt diyorlar ayrıca. diyarbakırlı tipi olmadığı için şaşırdım
Kim diyorsa yalan söylüyor. orada Kürdlere ne kadar nefretle bakıldığını çok iyi biliyoruz
4 tane kürt gelin aldık diyarbakırdan mardinden.
Ama nedense kız alıyorsunuz ama hiç vermiyorsunuz
ailenin gelinlerinin tamamı kürt diyebilirim. neden nefret duyayım. biz belki kardeşimiz azerilerden daha çok iç içe yaşadık ayrım olmaz
Ayrım yapmamayı Türkleştirmek olarak düşününce en büyük ayrım yapmış olunmuyor mu
kardeşim bak gelinler eğer türkleştirilmek istense yegenlerimin adı berzan şevin ve helin olmazdı. ve kürtçe konuşturmazdık. yeri geliyor tüm güneydoğudan akrabaları geliyor aşiret gibi kürtçe mevlit okutuyorlar. bunlar güzel şeyler nüfusumuz artıyor kalabalıklaşıyoruz ayrım yapmayalım
Soruya verdiğin cevapla çekişiyorsun farkında mısın
şakaya vurdum
Aşırı önyargılı bir şaka
peki...
Umarım tekrar karşılaşırız seninle. Anonim olmadığın bir yerde tabib
açayım nolcak anonimsem kardeşim
Trabzonspor gömleği yakışmış 😉
eyvallah
Orijinal Trabzonlu musun peki? Gözlerin biraz çekik gibi de
soyum türkmen
Türkmenlik ile alevilik arasinda bir bağlantı var mı yoksa tamamıyla sosyolojik bir tesadüf mü
alevi kürtlerde var. türkler de. tunceli bölgesi alevi kürt diye biliyorum hatta.
Türkmenlerin ortaya çıktığı bölgede tekke-tasavvuf kültürü yaygındı ve zamanla bu kültüre girdiler sonra Anadolu'ya yerleşip bu kültürü yaydilar. Ta ki Fatih dönemine kadar. Fatih İstanbul fethi sonrası Bektaşi kulturunu bırakıp daha sofistike bir kültür olan naksibendilige geçince Sünnilik yayılmaya başladı. Yavuz döneminde de iç çatışmalar hızlandı
doğrudur
Seninle arayı düzeltsek mi ☺️
Gelirim ama napim diyarbakırda bro
Yapacak şeyler elbet buluruz 😅
5 yil sonra gorusuruz
Neden 5 yıl sonra
cok mesgulum ondan
Ben oraya geleyim sana yardım edeyim şunu 2 yıla indirelim olmaz mı😆
cok dusuncelisin😄😄
Kadim medeniyetler şehrinde yaşıyorum diye belirtmiştim soruda. Haliyle düşünceliyimdir 🤭🤭
Hmm oyle olsun bakalim🥸
Oldu bil 😆
Tavuk dürümle şalgam ismarlasan olmas mı
O da olur. Ben yöresel bir şeyler olsun diye dedim 😅
Hssjssh 🤭
Ne zaman geliyorsun 😅
Bilmemmm
Nerden gelecen 😅
Kayseri
Bekletmeden gel 😅
Bak sen
Bakmıyorum bakakaldim öylece ☺️☺️