Geçen sefer magnaolialarımı iftar öncesi paylaştım diye biraz kızmıştınız bu sefer iftar sonrasına sakladım. Nasıl olmuşlar? Bu arada yemek fotoğrafçılığıyla ilgileniyorum henüz amatör olsam da … 😅
Profiterol Tarifi 1 su bardağı su 1 su bardağı un 75 gr tereyağı 1 yemek kaşığı şeker 1 çimdik tuz 4 yumurta Krema 2 paket kremşanti 1 paket vanilyalı cremole 3 su bardağı soğuk süt Hazır çikolatalı sos Yapılışı Su, şeker, tuz ve tereyağı tencereye alınır ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra un ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Katı sert bir harç olunca altı kapatılıp 10 dk bekletilir. O soğurken krema çırpılıp buzdolabında bekletilir. Sonra harcımıza 4 yumurtayı teker teker ekleyerek mikserle çırpılır. Hamur sert ile cıvık arası bir kıvam alacaktır. Eğer yumurta boyutlarınız farklı ise hamurun kıvamı değişebilir. Yumurta ekleme ve çıkarma yapabilirsiniz hamurunuzun kıvamına göre. Sonra sıkma torbasına doldurulup yuvarlak uçlu ağızla tepsiye küçük aralıklar bırakılarak sıkılır. Önceden ısıtılmış 180° fırında 30-35 dk kadar pişirilir. Pişince kenardan krema sıkabilicek kadar kesikler açılır. Krema sıkma torbasına doldurulup hamurların arasına sıkılır. En sonunda çikolatalı sos pişirilip soğutulunca üzerlerinde gezdirilir. Sosu koyu kıvamlı seviyorsanız az sütle pişirin. Afiyet olsun...
Bu arada bu tarif benim blogumdan yıllardır aynı tarifle yapıyorum. Krema olarak kendi kremasını da çok denedim ama bu kremanın lezzetini daha çok beğeniyorum.
En İyi Cevaplar