Kahvaltıda ya da sabahları kuruyemiş tüketiyor musun? Kahvaltı masamda mutlaka ceviz bulunduruyorum. Alışkanlık haline geldi çocuklarıma sabahları ceviz yediriyorum haliyle kendimde bir iki tane yiyorum. Gün içinde kuruyemis atıştırmayı seviyorum. Peki siz kuruyemis sever misiniz?
2 tam ceviz içi 5 zeytine denk gelir aşağı yukarı. Eğer ben zeytin yemezsem 2 ceviz yerim… ikisini de aynı an yemem… çocuklar için önemli değil belki ama ben dikkat ediyorum… genelde ara öğünde kuruyemiş tüketirim ben çiğ olması şartıyla
Tüketmem ama 100 yıl öncesine kadar tüketilirdi hatta kuru yeniş yemeklere dahi konurdu. Osmanlı zamanında buğday kadar kuru yemiş ticareti de yapılırdı ve çeşitli yemeklere badem, ceviz, fındık gibi kuru yemişler ilave edilirdi. Ben genelde tek başına yerim.