Mutfak hepimizin ihtiyaç halinde kullandığı bir alan... Yemek yapmayı bilenler, bilmeyenler veya yeni öğrenenler, size yemek yapmayı kim öğretti? En iddialı olarak yaptığınız yemek hangisi?
Size yemek yapmayı kim öğretti? En iddialı olarak yaptığınız yemek hangisi?
Annemden görsem de her ne kadar aslında kendim kendimi yetiştirdim, pratik yaptıkça el becerimi, el lezzetim olduğunu farkettim. Yaptığım bütün yemekleri çok beğenir be elimin lezzeti olduğunu söylerler.. sordum yaprak sarmamı çok beğeniyormuşlar 😊
Kendim öğrendim. O zaman internet yoktu yemek kitapları ya da gazeteden verilen tarifler vardı onları deneyerek öğrendim. Bütün yemekleri güzel yaparım. En iyi yaptığım hangisi bilmiyorum ama biber dolması ve mercimek çorbasını bir kazan da yapsam bir günde bitiyor. Arkadaşlarım bile çok güzel yaptığımı söyler.
Annemden ve ablalarımdan göre göre öğrendim. En iyi yaptıklarım da : tavuk mantar sote, yaprak sarma, biber dolması, ezogelin çorbası 😄 daha çok var ama şimdi sayamam hepsini..
ilk olarak tabiki rahmetli anneme bakarak öğrendim sonra internetten araştırarak geliştirdim kendimi menemen güzel yaparım zeytinyağlılarla da aram fena değildir
Hiç kimse öğretmedi, temel belli zaten yağ soğan salça hiç bir zaman sormadim anneme bu yemeği nasıl yapıyorsun diye hep gözlemledim her konuyu gözlemlediğim gibi... 🙂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Biraz annem biraz internet öğretti. En iddalı olduğum yemek lazanya