Islatılmış fasulye dolapta kaç gün saklanabilir?
#Mahall

Pişirildikten sonra buzdolabına kaldırılan yemekler 3-4 günün sonunda bozulmaya başlar genelde. Bu nedenle kuru fasulyeyi buzdolabında 3 gün saklanabilir diye biliyorum. Haşlanmamış kuru fasulye normalde buzlukta uzun süre durabilir ama dolapta uzun süre kalacağını düşünmüyorum. Pişmişi 3-4 gün duruyorsa çiğ olanının da ömrü o kadardır diye düşünüyorum. Yine de kokusundan görüntüsünden bozulup bozulmadığı anlaşılır bence. Bi koklayabilirsin, herhangi bir değişiklik yoksa kokusunda pişirirsin zaten. En kötü ihtimal yedikten sonra bulantı filan yaşarsın shsj… Şimdiden afiyet olsun sana.
Günaydın. Şimdi görme fırsatım oldu tesadüf..
Islatılmış kuru fasülye, nohut büyük kurtarıcı..
Fazladan ıslatıp iyice suyunu süzdükten sonra ihtiyaç miktarı kadar buzdolaplabı poşetlerine bölerek dondurucuya atarım ben, tavsiye de ederim. Çok pratik oluyor elinizin altında hemen.
Cevap
1Cevap
Merhaba.
Dolabın alt gözünde 2 gün saklayabilirsiniz. Buzdolabı poşetine koyarak buzluğa koyarsanız daha uzun süre dayanacaktır.
Buzluğa atılırsa uzun süre sonrada çıkarılsa sıkıntı olmaz ama normal dolapta 1-2 günde kullanılması gerekir...
Bisey olmaz en az 2 gun kalabilir.. Buzlukta daha uzun kalir
bilmiyorum 🤷🏻♀️😬
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar