Ben çok alışık değilim tadına ama normal ekmeğe göre baya uygun fiyatlı olduğu için annem almış. Alıştım açıkcası, tadı gayet güzelmiş. Siz halk ekmek yiyor musunuz?
Halk Ekmek alıyorum
Normal beyaz ekmek alıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Annem, uygun fiyatlı olduğu için Halk Ekmek almaya başladı. Siz Halk Ekmek mi alıyorsunuz yoksa normal mi?
Halk ekmek aldığımız dönemler oldu, şuanda genelde fırın ekmeği alıyoruz. Susamlu francala ekmek olarak geçiyor. 200 gramlık hali 3,50 TL. Biraz pahalı ama daha ucuza satan yok. Düz ekmeği 3,00 TL' ye satıyor fırın. Tasarruf etmek için halk ekmek almayı mantıklı buluyorum aslında. Ramazan vakti pideleri de hem ucuz hem de iyiydi. Belediyelerin diğer paket ekmekleri de iyi oluyor. Mesela tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği, tost ekmeği. İstanbul' da belediye simit de satıyor. Hepsi piyasaya göre ucuz diyebilirim.
Ucuzluk pahalılık seviyesine bakmadan biz 97 lerden beri halk ekmek alıyoruz.. Ekseriyetle de tam buğday köy ekmeği alıyoruz.. Ki bu normal market ekmeğinden daha pahalı..
Neden halk ekmek alıyoruz?
Daha besleyici
Daha hijyen
Bakkal ekmeği gibi içi fos değil
Kepekli, tam buğday, çavdar gibi çeşitleri var..
Emin ol market ekmeği ile halk ekmek arasında kalite olarak çok fark var.. Normal ekmek için de bazı dönemler fiyat farkı da olabiliyor, şu an da olduğu gibi..
İstanbul’da halamda kalırken halk ekmek bayisi 3 metre ilerideydi alıyordum. Gayrette güzel. Annen değil maalesef hepimiz ekonomik düşünüyoruz herseye aşırı zam geldi yetişemiyoruz Allah yardımcımız olsun annene sarıl ve öp ve üzme bunu neden dedim bilmiyorum 🙏🙏🙏
Bazen halk ekmek bazen çavdar ekmeği bazen gulutensiz ekmek bazen kepek ekmeği alıyorum. Bazen halk ekmekten bazen fırından alıyorum. Mesela bu akşam ekmeği param olmadığı için fırından değil bakkala yazdırarak 8 beyaz ekmek aldım. Bu aksam ev kalabalık.
Bundan 13-14 yıl önce daha yeni yaygınlaştığı dönemlerde az gidip sıralarda bekleyip almadık halk ekmeği, ben beğeniyorum. Gayet güzel ekmek ama şimdilerde fiyat avantajından dolayı çok sıra oluyor haliyle işten dönünce kalmamış oluyor. Normal ekmek alıyorum ama Halk ekmek güzeldir.
Aslında iki seçenek de değil. Biz çuval alıyoruz çünkü daha Uygun geliyor, ayrıca evdeki ekmeği diğer ekmekler tutmuyor. Ayrıca Halk ekmek almak utanılacak veya ayiplanacak bir durum değil, bizde aldık, yinede alırız. Bazı Halk ekmek çeşitleri her yerde bulunmuyor
İstanbulun halk ekmeği çok güzel, doğal, temiz, hijyenik ve güvenlidir. Gereksiz normal fırıncı ekmekleri gibi abartı kabarması söz konusu değildir. Diğer ekmekler gibi dökülmez ziyan olmaz👍😊⭐
Bizim burada halk ekmek nerde bellisiz vardır da şehrin hiç bir yerinde bulamadık. Interneten baktım otogar tarafında var bir tane. Otogara gittik o kadar orada da göremedik. Gizemli yerde galiba Çorlu'da 😀
Önceden halk ekmek alıyordum. Belediye siyasi amaçlı olarak ekmek üretimini düşürüp, halkı kuyrukta beklemeye mahkum ettikten sonra fırından almaya başladım.
Bir ara halk ekmek almistim, normal ekmek aliyorum, ama uygun gerçekten en iyisi halk ekmek bence hem ucuz hem doyurucu ama un da aliyoruz ekstra evde ekmek pişirmek için tavada, ya da firinda çörek..