Ya KizlarSoruyor'da bir soruyu cevaplarken ilk defa böyle kararsız kalıyorum. :D Cips de pişmaniye de çok severim. İkisinin de yarısı boş oluyor valla çok üzücü. Koskoca cips ve pişmaniye paketini açıyorsun küçücük tabağa sığıyor. Resmen sahtekarlık bu.
Cips paketindeki gaz oksijen değil azot gazıdır. Oksijen olsaydı cipsler oksitlenir bozulurdu. Azot gazı cipslerin bozulmasını sağlıyor yani. Az değil de çok olmasının diğer sebebi ise nakliye sırasında cipsler için yastık vazifesi görmek. Yoksa cipsler kırıla kırıla toz haline gelirdi.
Cips paketlerinin yarısının oksijenle dolu olmasının nedeni, son yıllarda sadece öne çıkarılan bir bahane olsa gerek.. Zira ben, kendimi bildim bileli aldığım hiçbir cips ürünün içeriğinin kırık dökük olduğunu asla görmedim. Dolayısıyla son zamanlarda gramaj azaltmaya yönelik öne sürülen bu bahane benim için hiçbir şekilde ciddiyet taşımamakta. Sevgiler
Bu pişmaniye yine az kutu koymuş ızmıten gecerken 10 lıra dedıler cocuklara dağıtrım dıye 10 tane aldım kutunun etrafıı karton ıcınde 5 santim 40 gr pişmaniye koymuşlar hilenin bukdar da olmaz ya
Hepimiz en az ayda bir kere bir cips tüketiyoruz dur Ama pişmaniye kaç kişinin aklına gelir o yüzden cips daha önemli el ele verelim cips paketlerini kurtaralım
işin garip tarafı eskiye nazaran cips paketlerindeki cips sayısının da azaltılmış olması var. 2008 yılında lays cipslerin içinde ortalama 60 adet cips varken şimdi 30 35 adet cips var ve havası tabi ki değişmedi :D
Üzerinde gramı yazıyor sonuçta. İçi hava olmasa bile içindeki ürün sayısı degismicek. Bu işlerde çalışan biri olarak biliyorum. Bazen havasını aldirtiriz makinelerin bazen havalı ama içindeki miktar değişmez.
Tartarsin gelmezse şikayet edersin bilinen firmalar böyle çakallık yapmaz. Bizim bile bazen 150 gram glmesi gereken ürün 160 gram geliyor öyle müşteriye gidiyor.
Ama gram artınca fiyat artıyor biliyorsun. Cipslerinde büyüğü var ama fiyatı yükseliyor. Sen diyorsun ki içindeki aslında goreydik ona göre yetip yetmicegini anlardık :)
Bence cips firmaları göz boyuyor. Gramajina bakmayan insanlar içinde çok var sanıp alıyor. Paket şiş diye. Bu konuda haklısın. Geçen bende grama bakmadan orta boy aldım. İcinden bir öğünluk çıktı 😂
Hah yani evet ben baksam da anlamam gerçi, 1 kilo domates al diye annem gönderirdi 5 kilo alır gelirdim önceden, hesap yapamıyorum :D Ama doğru, parti boyun içinden 2 kaselik cips çıkmamalı, ayıptır