Hiç abartmadan söylüyorum açıklığım andan itibaren yarım saat içinde yemek yemezsem resmen canavara dönüyorum. Allah kimseyi aç bırakmasın, ben hiç dayanamıyorum. Arkadaşlarımla dışarı çıktığımda sürekli bana aç mısın diye soruyorlar. Çünkü acıkır ama yemezsem çekilmediğimi biliyorlar. Yazık valla korkuyor garipler. :D
Uzun süre aç kalabilirim ve dayanırım ama aç kalma sınırımı zorlamanın bir anlamı yok. Benim için o sınır 16 ila 18 saat arasındadır. Çünkü bu sürenin ötesine geçtiğimde vücudum belki yine dayanır ama zihinsel odak ve enerji düşer. Yani uzun süre aç kalabileceğimi bilsem de yine de kendimi aç bırakmamaya çalışırım.
Eğer ki bilgisayar başında isem saatlerce yemek yemeden durabilirim. Ama normal şartlarda max akşam ezanına kadar. Allah beni açlık ve parasızlıkla sınamasın, 😂
Tam 3 gün aç kaldım. Çok zorlayan bir süreç. Ama direk 3 gün aç kalamazsınız, bu alışarak yapılması gereken bir şey. Sağlık noktasında denediğim birkaç şey vardı. Bilgi edinerek yavaş yavaş denedim. ilk sadece birer gün arada denedim. SOnra iki güne yakın denedim. En son 3 gün denedim. Ama iyice takatiniz düşüyor. Zihniniz berraklaşıyor. Odağınız değişiyor. Daha az uyuyorsunuz. Sonrasında ise basit birkaç şey yeyip tekrar düzene giriyorsunuz. Buradaki amaç aslında vücudun ölü hücreleri temizlemesi. Bu noktada mide normal zamanda çok daha fazla efor sarfediyor ve vücudta buna çalışıyor. Hazım için harcanan emek olmayınca vücut diğer kısımlara dönmeye başlıyor. Kolay bir deneyim değil. Ama faydasını gördüm diyebilirm.
Merhaba Sınırları zorlamayı severim ya. Ben uzun süre aç kalamam ama küçük şeyler açlığımı gideriyor. Diyetteyken su içerek uzun süreler açlığımı bastıyordum. Özellikle saat öğleden sonra 5 gibi yememeye özen gösteriyordum ve su tek yardımcımdı :) . Bir saaat vericek olursam 4 saat diyebilirim. <3
1 saat dahi çok uzun bir zaman dilimi benim için, bekleyemem, duramam. Muhakkak açlığımı o an bastırmam gerekiyor, yoksa baş dönmeleri ve el titrelemeleri meydana geliyor.🥴
saat hesabi yapmadim hic ama ac kaldigim zaman feci bir bas agrisi yasiyorum. yani hani cok aciktim cok aciktim halinden ziyade zorunluluk haline geliyo. eskiden boyle degildim aslinda. garip.