Merhabalar 🍔Bununla ilgili bir belgesel izlemiştim. Adam her gün Mc Donalds’tan kahvaltı dahil her öğünü ordan yemeye başladı. Belgeselde her gün fast food yersem ne olur üzerine bir konuydu. Adam önce tüm kontrollerden geçti bu deney öncesi, kolesterol, tansiyon, kalp, karaciğer, kilosu vücudundaki şeker ve yağ oranı her şey sağlıklıydı. Belgeselin adı Super size me/ şişir beni. Her gün yerseniz bu belgeseli izleyin sonra ne olcağını görün. Kolestrol, damarlardaki yağ oranı, karaciğeriniz, tiroid sorunları, tansiyon kalp rahatsızlıkları, diyabet ilerde sizi bekler. Yemeyin demiyorum asla. Her gün de brokoli yiyin demiyorum tabi. Ama denge olsun. Fast food yiyin ama her gün değil. Porsiyon kontrolü yapın. Hayatınızda %80 sağlıklı besinler %20 canınızın çektiği şeyleri yiyin.
Yüksek tansiyona daha birçok hastalığa yakalanmana sebep olur neden olan yüksek sodyum miktarı aynı zamanda kalp krizi ihtimalini de arttırıyo fakat fast food gıdaların içerisinde kalp krizi riskini arttıran başka etken maddeler de bulunuyo burgerler, patates kızartmaları, pizzalar ve benzeri birçok hazır gıda yüksek miktarda doymuş yağ içeriyo bu doymuş yağlar ise zaman içerisinde ana arter damarlarda birikerek tıkanmalara yol açabiliyo damar tıkanıklığı ise kalp krizini ve inmeleri tetikleyen en büyük etkenlerden o yüzden daha az tüketmeye dikkat et derim
Yüksek tansiyona daha birçok hastalığa yakalanmana sebep olur neden olan yüksek sodyum miktarı aynı zamanda kalp krizi ihtimalini de arttırıyo fakat fast food gıdaların içerisinde kalp krizi riskini arttıran başka etken maddeler de bulunuyo burgerler, patates kızartmaları, pizzalar ve benzeri birçok hazır gıda yüksek miktarda doymuş yağ içeriyo bu doymuş yağlar ise zaman içerisinde ana arter damarlarda birikerek tıkanmalara yol açabiliyo damar tıkanıklığı ise kalp krizini ve inmeleri tetikleyen en büyük etkenlerden o yüzden daha az tüketmeye dikkat et derim