Çok severim çokta güzel yaparım 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı süt 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çimdik tuz Sıvı yağHazırlanışı; Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın üzerine süt ekleyerek çırpmaya devam edin ardından elediğiniz unu kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek çırpma teliyle karışım homojen olana kadar karıştırın karışıma bir çimdik tuz atın yapışmaz tavaya sıvı yağı döküp tavanın her tarafına gelecek şekilde yağlayın ardından bir büyük kaşık hamuru tavaya dökün ve iki tarafını da pişirin pişirme işlemine hamur bitinceye kadar devam edin.
Çok severim çokta güzel yaparım 😋 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı süt 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çimdik tuz Sıvı yağ
Hazırlanışı; Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın üzerine süt ekleyerek çırpmaya devam edin ardından elediğiniz unu kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek çırpma teliyle karışım homojen olana kadar karıştırın karışıma bir çimdik tuz atın yapışmaz tavaya sıvı yağı döküp tavanın her tarafına gelecek şekilde yağlayın ardından bir büyük kaşık hamuru tavaya dökün ve iki tarafını da pişirin pişirme işlemine hamur bitinceye kadar devam edin.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Emeğinize sağlık sabah kahvaltısında yengemin kahvaltısında yedim ☺️
Merhabalar 🥞Şimdiden afiyet olsun.. Amerikan kahvaltısının bir numaralı lezzeti. Bende çok severim. Severek yaparım. Yapması da keyifli, yemesi ayrı keyifli. Ben harcını tam buğday unundan yapıyorum öyle de güzel oluyor. Sevdiğim malzemelerle süslerim. Akçaağaç şurubu varsa lezzetli oluyor üzerine. Çikolatalı, ballı, file badem çilekli cevizli, fıstık ezmeli , tahin dökerek bu sevdiğim malzemelerden seçip pancakemi süslerim. Pudra şekeri döküp yemesi de güzel özellikle çilek ve muzla harika oluyor. Yanında da filtre kahve leziz bir menü.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Maşallah emeğine sağlık anlaşılan gece Zor uyuyacağım ☺️
Bayılırım. Türk olmanın getirdiği bir hamur işi sevdam hep var. O yüzden bir misafirim varsa kahvaltıda kesin pankek yaparım. Üzerine biraz böğürtlen sos ve ta da!