Ya şu yeme içme olayını bir kenara bırakalım artık.. :D Kimi ilk buluşmada "Lahmacun yenir mi" der, kimi balık yenir mi der.. İlk buluşmada ki amaç bir şey yemek, içmek değildir.. Karşınızdaki insanla ilk defa bir araya gelinen andır. Yüzeysel tanıma, hoşnut olma ve izlenim anıdır..
Kim ne yer ne içer bilmem ama, ben şahsen o an ne bir şey yiyebilirim ne de içebilirim.. Çünkü tamamen karşımda ki kişiye odaklanırım.. Sohbet ortamı açıp konuşmasını sağlarım.
Hızımı alamadım 😂😂 Kasmak değil, kastım sorduğun soru da değil aslında.. Ama bu konu üzerinde çok soru soruluyor ve ana odaklanılması gereken şey dışında ki şeylere odaklanılıyor.. O yüzden şeettiydimdi :D
Merhabalar ☕️ İlk buluşma denilince insanlar genelde daha bir özenli yaklaşıyor duruma ama şöyle de bişey var; iki tarafta doğal kendi gibi olmalı eğer bişeyler yenilip içilecekse. Lahmacun pizza bile yiyen var ilk buluşmada; ki buna saygı duyuyorum gayet normal. Sonuçta yemek yemeyi seviyorlar ve kendilerini kasmıyorlar. Hani derler ya ;“ya ben utanırım üstüme damlar falan ayıp olur” diye böyle bide çatal bıçak kullanırlar.. Gerek yok karşınızdaki sizi siz olduğunuz için konuşacaksa konuşmaya devam etsin. Benim fikrimse ilk buluşmada yemekten çok bence bişeyler içilmeli. Hoş bir kafe bence cici olur. Kahve içerken sohbet etmek, karşı tarafın davranışlarını analiz etmek bana göre daha kolay. Yemek yerken yemeğemi yoksa ona mı odaklanıyım en güzeli kahve. Filtre kahve olur, cappuccino, Türk kahvesi, americano farketmez. ☃️
Bence ilk buluşma kahve olmalı. Bir iki saat sohbet edilmeli o da kişilerin görünüş olarak sıcak mı soğuk mu olduğunun farkı için. Ha elbette yemekte olur ve ben olsam ilk yemekte çok fazla yağlı olmayan şeyler söylerdim sanırım.
Valla ben o an canım ne çekerse onu yemek isterim gadası. Yalnız buluşmuş olduğum kişinin de fikrini almak isterim. Sonuçta daha ilk günden bencillik yapmak hoş olmaz.
dürüm hariç her şey ben yaptım siz yapmayın ağzım ketçap mayonez bilumum soslar.. her dilimde ağzımı silmek allahımm. kesinlikle çatalla yenebilecek makarna salata tarzı şeyler içeçek olarak da pipetle içilebilen her şey
Benim için çok fark etmez. Yanımdaki kişiye odaklı kalıyorum. Ancak kalkıpta bir kelle paça ya da kokoreç veyahut elle yenilecek şeyleri ilk buluşmada tercih etmek istemem. Zaten kelle paça yemiyorum normalde de. Onun haricinde her şey olabilir.
@Sosyetic_SheqiiL Ay benim içinde her gün özel tabii... Ama işte o ilk buluşma farklı, daha bi özel bence. Teşekkürler. Evet sıkıcı olmasının yanında renksiz olurdu... :)