Kestane çizilmeden pismez zaten... Derin bir kaba soğuk su koyup ve kestaneleri içine atıp 2-3 dakika boyunca soğuk suda beklettip kestanelerin çürük olanları su yüzeyine çıkar, bunları ayırıp atıyorum. Kestanelere çizik atıp, soğuk su dolu bir kabın içerisinde bekletip Devamında fırın ısısını 200 dereceye ayarlayıp kestaneleri fırın tepsisine dizip ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyorum. Mecburen fırında yapuyorum. Eskiden sobalarimiz varken daha güzeldi bu tür kestane mısır kozlemek yemek daha keyifliydi ve lezzetliydi...
Tarif için teşekkürler. Ama biz ocakta kısık ateşte, üzerini sıfıra sıfır kapatan bir kapakla, arada sallayarak 20-25 dakikada pisiriyoruz. Kapak, pisirme kabindan küçük olup kestanelerin üzerine tam oturmalı. Böylece dar alanda yogun bir ısı ve buhar oluşup kestanenin kurumadan daha iyi pismesini sağlar.
Adanada gıda yönünden çok şanslıyız markete gerek yok istediğin herşeyi her yerde bulabiliyorsun kalite kalite yani bir kasapçıda bile kestane görebiliyoruz ne ararsan vardır çarşıya gitmene gerek yok heryerde esnaf vardır
Kuzu kestane bulabilirsen al. Bu sene tüccar boyutları karışık olanlari köylerden 8- 10 liraya topladi. Seçme iri olanlar 15-20 lira gibi ilçe pazarinda satıldı. İstanbul 'da cok daha pahalı.
En İyi Cevaplar