Selam,
Yumurta sevmeyenler için alternatif olarak ne tercih ede bilir?
Yumurta sevmeyenler için alternatif olarak ne tercih ede bilir?
Ben de kahvaltılarda yumurta yemeyi pek sevmiyorum. Hatta çoğunluk olarak kahvaltı öğününü de sevmiyorum ama vücut direncim düşük olduğu için çabuk hastalandığımdan sebep kahvaltı öğününü atlamamaya çalışıyorum. Her ne kadar kahvaltı etmeyi sevmesem de yine de sabah öğünlerinde tost yiyorum. Yumurtaya alternatif elbet çok şey var ama onun karşıladığı proteini karşılayacak yiyecekler yok kahvaltı için. Bu sebepten sana tavsiyem biberli, sarımsaklı, maydonozlu, yumurtalı bir omlet yapman olur. Piştikten sonra da üzerine kaşar rendeleyip rulo yaparsan tek başına olduğundan daha lezzetli bir hal alıyor.

Öncelikle merhaba, galiba protein ve tok tutması bakımından yerine geçebilecek alternatifleri sormuşsun yani umarım yanlış algılamamışımdır diye umut ediyorum :)
3 farklı alternatif var aslında eş değer proteini ve tok tutucu özelliği olan bunlar;
Bunların yanı sıra eğer istersen süzme peyniri kullanarak avakadolu tost da yapabilirsin kendine...
Protein olarak mükemmel
Lezzet olarak tadmin edici
Tokluk hissi içinde geçerli bir besin kaynağıdır.
Umarım yazdıklarım faydalı olmuştur.
#AfiyetOlsun
Çok teşekkür ederim Tamda bunun için sormuştum. Bir EİG borcum olsun efendim size:)
Rica ederim :) işine yarasın da eig önemli değil :)
Avakado bilmiyordum bunu ekledim listeme :) yararlı oldu benim için
Kesinlikle ekle :)
Süzme peyniri çatal ile ez
Avokadoyu 4e böl.. 4/1ini al
Eğer yumuşak ise kaşık yardımı ile alırsın biraz sert ise ince ince dilimle peynire karıştır çatal ya da kaşık yardımı ile ezerek peynire yedir
Daha sonra ekmeğe sür
Zevkine göre üstüne kaşar dilimide koyabilirsin :) hatta fesleğen seviyorsan pesto sos da sürebilirsin ekmeğe 😀
Afiyetcikler olsun efenim :)
Avakadonun daha tadını bilmiyorum canım cekti 😃 teşekkürler bunu en kısa zamanda denicem
İlk defa yiceksen çok sertini seçme :) çokta yumuşak olmasın avcuna aldığında hafif yumuşak olsun amannn ne demek istediğimi anladığını düşünüyorum :)
Anladım anladım 😃
Sevindim :)
Bu arada günaydın 😀😀😀
Günaydın 🤗
:) 😀
Protein alacaksan peynir, ya da orjinal yüzde yüz fıstık ezmesi süt bal önerilebilir
protein olmayacaksa Kuru hurma ya da elma güzel olur
Lor içine bira tuz az pulbiber biraz kekeik atıp sabahları yumurta yerine tüketebilir sin.
Cevap
26Cevap
Yumurta kahvaltının temel taşı olsa da onun yokluğunu aratmayacak kadar güçlü peynir-ceviz ikilisi veya avokado-zeytinyağı eşleşmesi güne başlamak için harika birer yoldur. Tabağındaki renkli zeytinler ve taze yeşillikler yumurta olmadan da kahvaltıyı bir şölene dönüştürebilir derim.
Kahvaltıda yumurtanın haricinde tüketilebilecek sayısız besin var, özellikle tost, kızartmalar gibi normal kahvaltılığın dışında tüketilen besinlerle zenginleştirilebilir ama yumurtaya alternatif arıyorsak o zaman peynir, süt dilimi gibi protein kaynaklarıyla beraber bolca yeşil yapraklı sebze tüketebiliriz ;)
En güzel kahvaltı Tostla olur şekerim 😃 ama Omlet çok güzel ya, acaba değişik malzemelerle yapsan hoşuna gider mi?
Tost candır yaa 😍 safra kesesi ameliyatından sonra anti patim oldu yumurtaya karşı 😬
Anladım beybisi o zaman, Tost 😅 hani tost ekmeğini kızartıp bal kaymakla bile yemesi, Lecker 😌
Ufff sus sus yasak baby 😂
Bitane pantoprazol yemeklerden önce her şeyi çözer 😛😛
Schatzi leberwerte sind zu hoch :))
Ondan dikkat etmem lazım
Anladım kuzum geçmiş olsun 😘
Kahvaltıda yumurta bazı insanların miğdesi almıyor biliyorum çünkü bende öyleyim kahvaltıda yumurta süt vs şeyler yiyip içince miğdem bulanıyor hemen. Hatta bu yüzden ben artık kahvaltıda laktozsuz süt ile Mısır gevreği yemeye karar verdim. Yumurta dışında kahvaltıda protein ihtiyacını karşılayacak yulaf lapası olabilir, içinde kuru meyveler ile. Onun dışında yiyecek bir şeyler olarak normal peynir, zeytin tabiki en sık tercih edilen ya da en basitinden bir tost hazırlayıp yersin.
Eğer sıcak bişeyler sunmayı düşünüyorsan kızartma veya hamurişi başka şeyler sunabilirsin ya da sucuk yapabilirsin
Öncelikle yeşillik olmalı efendim.. Mesela maydanoz limonlu.. Ve pekmez çeşitleri ile bal.. Varsa çorba da olabilir
Proteini başka öğünlerde de alabilirsin. Ben kahvaltıda süt içiyorum, sade içermiyorsan da kakao eklemeni tavsiye ederim.
Bence birini eleyip birini koymak saçma. Sevdiğini yersin. Sevmediğin birseyi de menüye koymazsin ki...😊
avokado tost seviyorum ve maalesefki yumurtasız yiyemem. muz ve peanut butterlı toast öneririm.üzerine kuruyemiş eklemeyi ve chia tohumu unutma.
Canımın içi ben yumurtasız kahvaltı düşünemem maalesef 😌❤️ kızartma öneririm ama 😂
Pankek, patates, yumurtasız menemen, börek, pişi, kuymak gibi şeyler olabilir.
Bir adet muz ve maden suyunu denerdim yumurta yerine.
Kefir, fıstık ezmesi, ton balıklı bol yeşillikli bir salata
peynir recel zeytin kuymak ta yiyeilirsin
ya da kesme makarna
Yumurta hem tok tutar hemde yararlı neden yemiyorsun?
Ben yumurtayı ağzıma sürmem. kahvaltida Peynir zeytin bal tereyağ pekmez yiyorum ama yumurta hayatımda ağzıma sürmedimm
Yumurta neden mecbur olsun. Kahvaltida her şey yersin. Sucuk, sosis, salam, borek, pogaca, domates peynir, zeytin, bal, recel. Daha ne sayayim.
Birçoo alternatif var ama yumurta iyidir.
Anne sütü varsa. Yoksa yumurtaya devam
Peynir domates ye yeter bence
Peynir yetiyor bana😊
Maksat protein ise lor peyniri olabilir.
salam sucuk sosis gider..
Kahvaltı yapmam genelde
Tost güzel olur
Sucuklu yumurta 😄
Protein diyorsan piliç, hindi füme olabilir
bal tere yağ patates kızartması melemem
Hindi füme
Peynir
Zeytin 😂
sosis
Omlet😂😂
Çay.