Bir cogunu denemistim nicaragua hafif baharatli yanmis bir tada sahip colombia cicekli meyveli gibi ama onda da bi sertlik var ama eksimsi de bir yani var. Etiyopya nin kahvesinde buram buram meyve ve cicek tadi geliyor. Bunlar tadimlik gunluk ictigim zmn pek bir sey anlamadigim kahveler. Favorim latin amerika kahvesi sert gibi ama sanki icinde bitter cikolata varmis havasi veren icerken kahvenin tadini net aldigin bir kahve o yuzden severim kendisini cookk. Bide kenya var tabi sanki icinde likör varmis gibi aksamlari bir espresso icmelik tam keyif kahvesi.
Mükemmel bir anlatım olmuş :) eig diye not alayım... Aslında kahve çekirdeklerinin kalitesinden de değişkenlik gösteriyor... Kenyayı genellikle filtre kağıdından geçirmedikçe içmem biraz ağır geliyor tabii bu damak tadı farkı... Her ne kadar Etiyopya tropikal meyveler ve son yudumlara doğru çiçek tadı gelsede :) dengeli bir kahve bence... genelde elle demleme yönteminde tercih ediyorum
Merhaba cevabınız gerçekten çok açıklayıcı ve çok güzel olmuş bu konularda tecrübe sahibi olduğunuz belli... Ben daha çok blend kahve seven birisiyim. Biraz yağlı ve aroması kuvvetli kahveleri seviyorum. Çiçek ya da çikolata aromalı kahveler ise damak olarak olarak daha çok hoşuma gidiyor. Bu tarz bir kahve çekirdeğini nereden bulabilirim fikriniz var mı?
Güney Amerika ve Colombia denedim, Colombia'yı iki farklı yerde denememe rağmen sanki biraz '' yavan '' geldi. Aromatik olduğu kadar ağır da olmayacak hangisini önerirsiniz? Belki sonraki siparişte ona göre alırım.
Hem aroması hem de kahve tadının dengeli olduğu kahve Etiyopya olabilir. Tavsiye ederim açıkçası... bunun yanında honduras da hafif bir içime sahiptir.