Taco, meksikalıların gelenekselleşmiş bir yemeğidir. Birçok yapılış şekli var. Yapımında tortilla, peynir, çeşitli sebzeler ve et kullanılıyor. Genel olarak elle yenilir. Taco, meksika'da avrupalılar'ın gelişinden önce tüketilmeye başlanmış. Gelelim türkiye'ye görenleriniz var mı bilmiyorum ama artık birçok çiğ köftecide de taco çiğ köfte satılıyor. Siz peki bu meksika'dan esinlenilmiş çiğ köfte tacoyu yediniz mi?
4 Ekim Taco Günü Kutlu Olsun! Daha önce çiğ köfte taco denediniz mi?
Yok denemedim ama kulağa fena fikir gibi gelmiyor aslında. Çiğ köfteyi lavaşa sarıp yemeye alışığız, taco da az çok benzer bir şey. Sos olarak bol limon, domates, marul falan katıp bir de ezme koyarsan olabilir. Yani uyum sağlar gibi. Ama orijinal taco hayranlarının ne diyeceğini bilemem. Denemek isterim aslında.
Merhaba... Değişik tatlar denemeyi her zaman çok sevmişimdir. Taco 'yu birçok kez denedim beğendiğim bir lezzet. Aklıma gelip canımın çektiği bir bir şey değil * , değişiklik olsun diye gittiğim çiğköftecilerde tercih ediyorum.
Taco yemedim hiç. İlk kez Ragnarok dizinde görmüştüm. Ancak benim kafam 4 Ekim e takıldı. Ne çok şeyin günüymüş 4 Ekim. Taco günü, hayvanalrı koruma günü ve dünya Habitat günü. 😄
Kuzenim bir gün dedi ki ; Taco yiyelim mi? Dedim bu şehirde Mexico kültürü mü varmış? neden olmasın. ? Geldi baktım lavaşı taco lavaşı şeklinde kesilmiş standart bir lavaş ve çiğ köfte üzerine doritos cips parçacıkları işte tam orada hayal kırıklığına uğradım.