Sıcak tavada mühürleme işlemini yaparken kısık ateşte mi mühürlemek gerekir yoksa harlı ateşte mi?
Mühürleme işleminden sonra pişirmeye devam mı edilmeli edilecekse nasıl?

Mühürleme işleminde tavanın ısısı çok önemli eti tavaya koymadan önce tava iyice ısınmış olmalı. Tavanın hazır olduğunu anlamak için elinizi tabanın 10-15 cm kadar üstünde tutun eğer elinizi 2-3 saniyeden fazla tutamazsanız tava hazırdır demekki ama eliniz daha uzun süre duruyorsa tavayı ısırmaya devam edin. Tavanın döküm tava olması önemli
Tavada Mühürleme işlemi yaptıktan sonra etinizi döküm tavadan alın çünkü o tavada sadece mühürlenmesi gerekiyor onun içinde pişmez daha doğrusu pişirmeyi denerseniz tava çok sıcak olduğu için etin dış yüzeyi yanmaya başlayacaktır Mühürleme işlemi yüksek ateşte yapman gerekiyor
Pişirmek istediğin etin pişme derecesi damak tadına göre değişiyor bazı insanlar orta az pişmiş severken bazıları iyi pişmiş istiyor aslında bu işi profesyonel olarak yapan kişiler daha çok orta az pişmiş tercih ediyor ama bizim sanırım kültürümüzden gelen damak tadımızda etin iyi pişmiş olması tercih ediliyor
3 wr dakka arkalı önlü mühürledim sonrasında ne yapıcam kardeş başka tavaya alıp ısıtmaya devam mı edeceğim. Birde marine etme ve hangi baharatları kullanmalıyım
Bence o büyüklükteki o kalınlıktaki bir eti Tavada pişirmeyi denersen içi tam pişmemiş olur eğer çok pişmiş ya da iyi pişmiş seviyorsan bu eti Mühürlemeden sonra fırına atmanı tavsiye ederim önceden ısıtılmış yakışık 200-250 derecedeki fırına atarsan etin çok daha güzel pişmiş olur
Marinasyon için içine konulacak baharatlar biraz kişiden kişiye değişiyor ama benim sana önerim eti derin bir kabının içine koyup içine bir miktar su iç biraz zeytin yağ biraz Kayatuzu soğan ve sarmısak eklemen bu karışımın içinde yaklaşık üç 4 saat etin bekledikten sonra yumuşacık lokum gibi olacaktır bunun yanında farklı marinasyom sosları da var dediğim gibi damak tadına göre farklı farklı şeyler de deneyebilirsiniz (sirke veya soya sosu gibi farklı ürünlerle hazırlanan soslar da var) Evdeki malzemeye göre içini çeşitlendirebilirsin
Kardeş çok teşekkür ederim.
Rica ederim şimdiden afiyet olsun
Cevap
3Cevap
Mühürleme = Yüksek ateş
Pişirme = Orta sıcaklık
Kaç dak pişecek orta ateşte
Mühürledikten sonra 5 dk...
Mühürledikten sonra suyunu bırakır biraz buharda orta ateşte pişmesi lazım
Mühürlemeyi kısık atrşte mi yoksa yüksek ateştemi yapıcaz
Öncelikle Yüksek ateşte
Az pişmiş olmalı. O kan akacak içinde böyle çiğneyeceksin ağzında. Sonra şarabını yudumlayacaksın.
Az pişmiş yiyemem
Ben çok pişmiş seviyorum
Orta
Orta pişmiş idealdir
Möööö😂😂😂
Gel kesiyim yeriz akşama seni 😀 ama ben dana seviyorum inek değil 😅
Inek dışı dana erkek değil mi ikiside moo demiyo mu
Aynen 😀 sen dişisin işte. Hepsi möööö desede ben dana eti seviyorum 😀
Inek verimli olup süt verdiği için kesmezler 15 ayliga kadar olan erkeğe dana denir ustune tosun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar