Ev ortamında sadece mercimek çorbası güzel olur gadası. Ama onun dışında diğer çorbalar dışarıda daha lezzetli oluyor. Mercimek harici diğer çorbaları hep dışarıda içerim. Hizmet et lokantası güzel yerdir. Afiyet olsun.
Şimdi şu var her çorbayı herkes yapamaz. Bursa'da çık yerde kelle paça ayak içtim ama hiçbiri paçacı Hüsnü gibi yapamıyor. Vaktim bil oldugunda kendim denedim ona yakın bir çorba yaptım çünkü çok mesakatli bir olay kelle paça ayak çorbası. Balık çorbası vede tavuk suyunda iddaliyimdir yiyenler corbalarimdan illa ikinci kaseyi ister.
dışarda bir tek tavuk çorbası severim.. onun dışındakilerin içinde tereyağı oluyor gittiğim yerlerde yediklerim içinde.. yağ tadı alırım o yüzden yemem
Yerine göde değişir mesela ben ne lokanta ne ev belirli kişlerin yaptığı çorbaları içerim mesela halamın çorbası teyzemin kurufasulyesi herkesten daha güzel olur
bu soruya ev çorbası diye yanıt veririm ama bazı çorbaları da lokantadaki gibi yapmak çok zor :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Lokanta corbalarinda, kemik iligiyle birlikte firinda kaynatilip, et suyu, yani kemik suyu elde edilir onun suyuyla corba yapilir tadi cok daha güzel oluyor o yüzden.
Aynen bunları bende hep düşünüp dışarda çok zor yemek yerim. Elinde bir yandan sigara içenler, tuvalete gidip elini yıkamayanlar. Arka planlar mikrop içinde arka genelde. Tadı güzel olabilir genelde ama bide görmediklerimiz var. Göz görmeyince gönül katlanıyor.
ev çorbası.. bu aslında yaşadığın hayatla ilgili.. tek yaşıyorum ve doğal olarak dışardan yiyorum.. aile ile yaşayanlar dışarıya, tek yaşayanlar ev yemeklerine hasret durumu..