Elle kesilmesi gerekiyor aslında ama eskide kaldı. Artık talebe göre davranılıyor. Döner çok çok büyükse elle kesmen imkansız oluyor. Elle kesmek yerine makine ile kesmek daha pratik oluyor. Et döneri de tavuk döneri de çok ama çok severim. Sabah sabah canım döner çekti resmen :)
makine hiç bir zaman el kesiminin randımanını vermez.. eti parçalayarak keser... aşırı yoğunluk olan işletmelerde kimi zaman kullanılsa da , usta yine bıçağa geri döner.. sürekli ve sürekli sadece makineyle kesim yapan mekanlarda kalite ve lezzet bulamazsınız.. dönerciler aptal değildir , kimse uğraşmaz ve herkes makineye geçiş yapardı.. bir bildikleri var çünkü ...
Makinenin kestiği döner çok ince oluyor gadası. Zaten işletme sahipleri ince olsun çok satalım diye tercih ediyorlar. Ama lezzeti ince olmasında değildir. İyi marine edilip kuyruk yağı gibi lezzetlerle harman edilmesidir
Makine daha iyi olabilir belki ama açıkçası net fikrim yok bu sorunun cevabını bu işi yapanlar en iyi şekilde yanıtlayabilir. Yapmadığım bir meslek için net fikrim yok ustanın işine karışılmaz daha iyi bilir 🙂
İs yoğunluğu kalabalık müşteri olan işletmeler zamandan kazanmak icin makina kullanması mantıklı hem tek düzen kesim yapıyor yarısı kalın yarısı ince kesim olmuyor
Dün şu haberi izlerken ne dertler var yarebbim diye güldüm ya😆ha elle ha bıçakla bence sıkıntı değil. Ayrica kim gidip dönerciye kardeş sen bunu bıçakla mi kestin yoksa yemicem ha demiştir😅
valla bazen çiğ tavuk döner yediğimi düşünüyorum geçenlerde gördüm çünkü büyük ihtimalle saat geç oldu diye et az bir şey kalmış siparişlerde var usta eti pişmeden hızlı hızlı kesiyor şaşırdım