Eskiden burun kıvrılan köy hayatı şimdi hayal oldu. Dalından koparıp yiyebileceğimiz organik meyva/sebze yiyebilmek artık ayrıcalık sayılır.
En son dalından koparıp ne yediniz?
En son dalından koparıp ne yediniz?
Apartmanda da otursam, eskiden köy olan mahallenin nimetlerinden faydalanıyorum :))
Nar, mor dut, limon, portakal zembille burada.
Tabiki köydeylen daha fazlasını yiyordum dalından. İnsanlar neden yumurta ve ekmeğe para veriyor diye şaşırırdım.. Bostan ürünleri cabası..
Hayal gibi kaldı, hayalde kaldı. Benim sıradan şekilde ulaştığım bu yaşamı çocuğumun nostaljik hikaye olarak dinleyecek olması kaygı verici, dramatik.
Benim imkanım var şöyle ki, Ayvalıkta oturuyorum, 30 km yukarıda köyde ailem yaşıyor buradaki evimiz 1 dönüm bahçe içinde, koyunlar kuzular vs peynir, yoğurt, lor, kaymak gibi yiyecekleri burada kendimiz yapıyoruz evde bahçe var, domates, biber, patlıcan, kabak, Bi kaç daha ürün bahçede mevcut, tabi çeşitli meyve ağaçlarıda, erik, ayva, ceviz, nar, şeftali vs bunlarıda evden alıyorum ayrıca diğer köylerden de getirip satanlar oluyor onlardan da alırım arada, üzüm bağlarımız var incir üzüm gibi şeyleri gider bağdan toplarım, zeytin işi ilede uğraşıyorum zeytin ve zeytin yağı gibi şeyleri de yapıyoruz, ee daha ne olsun :)

Meyvayı geçtim, toprağa ayak basamayan, mantlama sisteminde ki, plastik köpüklerin statik elektriği ile heba olan insanlar var. Sırf bu yüzden bile boşanmaların arttığına, çocukların, anne babanın agrasifleştiğine inanıyorum.
Dün gece incir yedim en son. Ben şanslıyım ama malesef...
Evet 2700 m bir meyveliğimiz var büyük bir kısmında ağaçlar bir kızmında asmalar var bir kısmındada sebze yetiştiriyorum. Mevsiminda hepsini dogal olarak yetiştirip yiyoruz.
Eve 8 km pek zor değil haftada 1-2 gün gidip geliyoruz.
Cevap
29Cevap
Benim için sıradan bir şey, Muğlalıyım ve insan her türlü elindekilerin değerini bilmiyor. Yani benim yerimde olsaydınız "eee meyve işte hepsi ağaçtan geliyor" derdiniz.
En son erik yedim. Çok şükür imkanım var. Şehir hayatından artık nefret ediyorum. İstanbulu da sevmiyorum bu yüzden. Yaşasın memleket..
Hayatının en doğru kararı olur gerçekten. İnsan ilişkileri bile daha samimi daha doğal
kayisisindan incirinden üzümünden cevizine varincaya kadar dalindan koparip yiyorum.. istanbulu ove öve bitiremeyenler sizlerde beton binalar arasinda güneşi bile zor görüyorsunuz dimi.. her insan hayati kendi tercihlerine göre yaşar..
Bizde vitamin takviyesi alıyoruz 😔hemde rengarenk paket içinde aromalı 😅
Yedikleriniz organik mi köylülerden çok ilaçlama yapıyor
ya o vitamin haplarida cok pahalilaşmışlar.. gerçi artik meyve sebze de pazarda markette cok pahali.. ben ogretmenim.. hobi amaçlı kendi tarlamda bahcemde bir cok ürün yetistiriyorum.. elde ettigim ürün miktari fazlasiyla karsiliyor ihtiyacimi.. toprak bereketi dedikleri şey bu sanırım.. hic ilaç kimyasal madde kullanmam.. için rahat bu sebeple.
İlaç sektöründe olunca bize bedava yalnız vitaminlar mide ağrısı yapıyor yanında mide koruyucusu da almak gerek 🤦♀️
En güzelini yapıyorsunuz yetiştirip taze taze yemek en güzeli ne yiyorsan sen osun!
yeme içme önemli haklısınız.. genel olarak ülkede iphone lara bi dünya para verip , ondan sonrada iş yeme içmeye gelince 3 liralık tost ile ( kim bilir içinde ne var ) ile karın doyurmaya çalışan bir halkız.. sonrada ilerleyen yaşlarda hastalıkların ardı arkası gelmiyor tabi.. sadece haftada bir iki kez benexol b12 nin yanında folbiol folik asit alıyorum.. folik asit b12 nin etkinliğini arttiriyormuş.. başım çok sık agrimaz.. ama yılda bir iki ağrıdigi zamanda parol ağrı kesici almamak için kendimi olabildigince sıkarım ( majezik i böbrek sağlığı için hiç tavsiye etmiyorlar zaten ) .. başka da haplarla ilaçlarla bir alakam yoktur çok şükür..
Köye gitmedigim surece yok ne yazik ki.
Eger sayilirs burada mahalle aralarinda dut agaclari var. Bazen oralardan kopariyorum.
Haklisin. Bizim İstanbul'da ki evimizde bile vardi meyve agaclari.
Neredeee!
En son kirazı dalından 30, Elmayıda 20 sene evvel yedim.
Ne mutlu size.
Evet tarlada calisiyorum her meyveyi yiyorum 1 mideye 2 sepete
Eyw conem
En son dalından koparıp yidiğim meyve böğürtlen. Yazları dalından kopartmadığım meyveden tat almam ki 😀
Sanırım şanslıyım bu komuda🤩
Yerli tohum bile kalmamışken dalından koparıp yemek hayal olur sadece.
Var Allaha şükür. Çok meyve ağacımız yok ama olanları taze taze tüketiyoruz 😂
Öyle imkanım yok
Bazen köylere gittiğim zaman incir üzüm nar topluyorum
Balkonumda bu sene çilek yetiştirip yedik ve tadı efsaneydi.
Köylüler de bi değişik şimdi onlarda yemiyor satma derdinde 🤣
Yok öyle bir şey apla
İnsanın pustuna
Meyvenin mayhoşuna kaldık
Poncik yüreğim pek hüzünlü😝
Şehirde nerde o fırsat
Bi fırsat bulsam kacacagimda kaçamıyorum
sebze meyve hepsi şu an bahçemde doğal organik hep dalından koparırım zaten
evet istediğim zaman yaparım bunu
Evet var, elimizde kalırsa şimdilik var.
Evet var
Kasaba gibi bir yerde yaşıyorum
Erik yedim yabani olanından.
Evet şu an öyle yapıyorum
öyle bir imkanım yok ve olmayacak
Yok şu anda 😞
Hayır yok maalesef
Var cok sukur.
Var evet
İncir yedim köyde.
Beykoz da araziye gidiyorum
Şehirde imkan yok. Koyde oldukça fazla