İnternetten bir kaçını denedim istediğim gibi olmadı. Bir kafede yemiştim. Baharatlı elma dilimi patatesti. Güzel tarifiniz var mı?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Merhaba.
Baharatlı elma dilim patatesi fırında yapıyorum, tarifimi seninle paylaşayım.Baharatlı Elma Dilim Patates
Malzemeler
- 3-4 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Yapılışı
- Patateslerini elma dilimler şeklinde dilimle.
- Derin bir kapta baharat ve yağını karıştırarak hazırla.
- Baharat karışımına patatesleri ekle ve iyice harmanla.
- Patatesleri borcama al ve 190 derece fırında 35-40 dakika pişir.
- Afiyet olsun.
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim 🙏🏻
Yeme & İçme konusunda 319 cevap paylaştı. - Patatesleri soyup elma dilimleri gibi uzun uzun doğra patateslerin fazla ince olmamasına dikkat et yoksa cips gibi olur yapacağın kızartma.
- Daha sonra sıvı yağ , pul biber , karabiber , tuz , kekik ve 1-2 diş sarımsak rendesi ile güzelce karıştır patateslerini. Eğer sarımsakla sevmiyorsan koymayabilirsin
- Yağlı kağıt ser sonra bir tepsiye be patateslerini tepsiye yerleştir
- 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişir.
Afiyet olsun.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
15Cevap
- +1 yıl
Baharatlı patates kızartması benim en sevdiğim patates yemeklerinden biri, hele baharatı iyi ayarlandı mı tadından yenmez ;) Bildiğim ve denediğim güzel bir tarif de var, onu buraya ekliyorum:
https://www.youtube.com/embed/7A0nm0SxwKI10 Yorumla - +1 yıl
Bu gibi yemekleri pişirmeden önce baharatlarla iyici kaplaman gerekiyor. Kaplama malzemende kullanacağım baharatların oranına göre yatı damak tadına göre deneme yanılma yöntemiyle ayarlanmalısın. Örneğin acının seviyesini deneye deneye ayarlamak gibi
00 Yorumla - +1 yıl
Baharatlı Patates Kızartması Tarifi
Öncelikle merhaba, baharatlı patates kızartması aslında normal patates kızartması ile aynı şey yani tek farklı baharatının olması o yüzden uzun uzuna yazma gereği duymuyorum.
Sadece ilk etapta, baharatlarınızı bir kaseye alacaksınız peki bu baharatlat neler olabilir?- Tuz
- Sumak
- Biberiye
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
Ya da isterseniz farklı baharatlarda ekleyebilirsiniz.
Bunları birbirine karıştırdıktan sonra kestiğiniz patatesleri bu kasenin içinde harmanlayarak kızartabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun...20 Yorumla - +1 yıl
Öncelikle kullancağınız patateslerin kabuklarını ince ince soyun ve elma dilimi şeklinde doğrayın doğradığınız patatesleri suda duruladıktan sonra mutlaka kurulayın bir kasede tuz, karabiber, pul biber, sumak, biberiye ve kekik karışımı hazırlayın doğranmış patatesleri bu karışıma bulayıp harmanlayın ardından kızgın yağda kızartın servis tabağına kağıt havlu serin ve pişirdiğiniz patatesleri yağını çekmesi için havlunun üzerinde bekletin baharatlı patates kızartmasını yanına çok yakışan ve kısa sürede hazırlanan ızgara köfte ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
00 Yorumla - +1 yıl
Öncelikle kullancağınız patateslerin kabuklarını ince ince soyun ve elma dilimi şeklinde doğrayın doğradığınız patatesleri suda duruladıktan sonra mutlaka kurulayın bir kasede tuz, karabiber, pul biber, sumak, biberiye ve kekik karışımı hazırlayın doğranmış patatesleri bu karışıma bulayıp harmanlayın ardından kızgın yağda kızartın servis tabağına kağıt havlu serin ve pişirdiğiniz patatesleri yağını çekmesi için havlunun üzerinde bekletin baharatlı patates kızartmasını yanına çok yakışan ve kısa sürede hazırlanan ızgara köfte ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
00 Yorumla - +1 yıl
Merhaba 🖐 Patatesleri yuvarlak doğra ve kızart ayrı kaba al ve üstüne karabiber pul biber tuz ekle karıştır sonra tekrar tavana al biraz kızart süper olur ama dikkat et yakma patatesleri 😃
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Tamam teşekkür ederim 😂😂
- +1 yıl
T
Karabiber , pul biber, kajun baharatı ekle yağ tuz karıştır fırınla gel bana dua et 😂11 Yorumla- Soran+1 yıl
Tamam teşekkür ederim 😂
- +1 yıl
Bimde satılan baharat var ondan alıp dene evde yaptığın öyle olmaz canım
14 Yorumla- Soran+1 yıl
Patates baharatı diye mi satılıyor hiç görmemiştim
- +1 yıl
Evet evet öyle satılıyor bu nişastaların falan olduğu kısımda oluyor genelde
- Soran+1 yıl
Tamam teşekkür ederiim
- +1 yıl
Rica ederim ❤️
- +1 yıl
Pafatesi normal kızart, baharatı karışım satıloyor üstüne boca edip karıştır
10 Yorumla - +1 yıl
Onu boş ver bak abla şimdi patatesleri soy yıka güzelce suyunu suzdur sonra halka halka doğra yan bi şekilde ne çok kalın ne çok inve tekrar yıka suyunu iyice alıt tuz baharat acı biber karabiber kafana göre tepsiye yağlı kağıt ser ve diz fırına at o patatesleri güzelce kızarsın üstü şişebilir ve ya siyahlaşabilir ondan sonra çatalla kontrol et pişmişse çıkar kaşar rendele ya da kesip koy üstleri ful kapansın sonra 10 15 dk fırında beklesin çıkar ye çok güzell
00 Yorumla - +1 yıl
hayatta baharatlı patates kızartması kadar sevmediğim bi şey varsa o da baharatlı patates kızartmasıdır. patates kızartmasında ya tuz olur ya da hiçbi şey olmaz
00 Yorumla yaaa yemişim baharatlı olcak diiye uğraşmasını ya.. zaten pattes kızartması yoğurtsuz olmaz en iyisi yoğurdu yap şöyle soslu moslu👍
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
ilk başta kızartılır sonrasında sos ve baharatlar eklenir patatese
10 Yorumla - +1 yıl
Normal patatesi kızart kaju baharatını üstüne serpiştir yeterli aradığın tadı bulacaksın
00 Yorumla - +1 yıl
Kaju baharatı ile demeyebilirsin geçen hafta BİM’e gelmişti
00 Yorumla - +1 yıl
Patatesi kızartın
Üzerine bayaratları serpiştirin.
Afiyet olsun.10 Yorumla - +1 yıl
bak bence patatesi, patates cipsi gibi kes ondan sonra buzluga koy 2 saat beklesin ondan sonra nişastasını süz baharatta at yağda kızart ye
afiyet olsun00 Yorumla - +1 yıl
Bir kasede zeytinyağı ve kajun baharatını karıştırıyorsun sonra elma dilimi yaptığın patateslerin üstüne döküp iyice karıştırıyosun tepsiye yağlı kağıdı ser fırına at 200 derecede pişene kadarrr❤️
00 Yorumla - +1 yıl
Sarmısak tozu,
kırmızı toz biber
Biraz kekik birbirine karıştırın patatesin üstüne biraz serpin00 Yorumla - +1 yıl
Baharatli hos olmuyo sade yap
10 Yorumla - +1 yıl
Kizartirken kirmizi toz biber kara biber az kimyon birazda kekik koy cok efso oluyo
00 Yorumla burada bir restorant var çok güzel yapıyor be
00 YorumlaÖnce kızartma yap sonra üzerine baharat dök
10 Yorumla- +1 yıl
patatesi kızart üstüne baharat dök
00 Yorumla Patatesle baharatı karıştır😂😂
00 Yorumla- +1 yıl
Yapcakmisin
00 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar ☺️
Benim de gittiğim çeşitli kafeler ve restoranlarda farklı çeşitlerini keşfettiğim, daha önce denemediğim birçok tarif mevcut. Aslına bakarsanız patates de yumurta da sayısız pişirme tekniği ile pişirilebilen özel ve çok lezzetli ürünlerdir. Bugünkü sorunuz üzerine baharatlı patates tarifi vereceğim. Bunun dışında beğeneceğinizi düşündüğüm birkaç püf noktadan bahsedeceğim.
İlk olarak evde yaptığımız patates kızartması nasıl çıtır ve dışarıdaki gibi olur bundan bahsedelim ve tarife geçelim. 👨🍳
Evde yaptığımız patates kızarması nasıl dışarda yediğimiz gibi çıtır ve lezzetli olur?
Püf noktaları aldığımıza göre şimdi tarifimize geçebiliriz. Haydi biraz kızartalım 🔥
Malzemeler
Nasıl Yapılır?
Ellerinize sağlık şefim, yine nefis bir tarif olmuş. 🌺
Ben olsam bu tarifi yapardım sayın soran... Hatta elma dilim patates için de bu tarifin geçerli olduğunu düşünüyorum. Diğer verilen tariflere göre biraz daha detaylı ve zahmetli olsa da kalitenin detaylarda yattığını unutmayalım.
Doğru ürün, doğru pişirme tekniği, doğru sunum...
Tarif için sayın Suat Çöloğluna da teşekkürler
Ayrıca "Cajun" baharatını satın almak yerine evde yapmak isterseniz tarifini hemen vereyim.
Malzemeler
-1 çk Tütsülenmiş toz kırmızı biber (Paprika)
-1 çk Tuz
-1 çk sarımsak tozu
-1 çk soğan tozu
-1 çk pul biber
-1 çk beyaz biber
-1 çk oregano ( kekik türlerinden biri)
- 1 çk kekik
Yapılışı
-Tüm baharatları blenderdan geçirin ve hava almayan bir kabın içinde saklayın.
@aerolite 🙏
@CieloStellato 🙏
Teşekkür ederim 😊🙏🏻