İnsanlar ikiye ayrılır 🙌 kuru baklava sevenler veeee soğuk baklava sevenler.. Daha hiç ikisini eşit seven görmedim 😬 Bu arada sonuna kadar soğuk baklavacım 🙌 Allahım şu güzelliğe bak 😋
Soğuk baklava ile bildiğimiz baklavayı birbirinden ayıran en keskin özellik bence şu: Normal bir baklava yediğiniz de şerbeti sizi anında kesiyor ve bir fazlalık hissi yaratıyor. İkinciyi yemeyi istemiyorsunuz. Ama soğuk baklava şerbet yerine süt barındırdığı için ikincisi hatta üçüncüsü ve dördüncüsü ile rahatlıkla gidiyor. Ama damak tadı bakımından alışkın olduğumuz baklavanın tadı bir başka.
Yiyeceğim yer hangisini iyi yapıyorsa o. Orijinal Antep ise kuru mesela. Ama mekan soğukta başarılı ise kesinlikle soğuk. Zaten önceden kuru yanında soğuk süt içmeyi tercih ederdim. Bu arada evde soğuk baklava yapımında da eşim ile çok iyiyiz 😀
Offf kararsız kaldım bak şimdi kaymaklı baklava ile soğuk baklava arasında kaldım. Sıtkı ustaya gidip soğuk baklava yiyesim gelmedi değil o. O bu çok tuzak bir soru olmuş yalnız o. O