dün tavuk yapıp baya sosladım sonra birazdan yerim diyerek mikrodalgaya koydum sonra yemeyi unutmuşum 7 saat falan kaldı mikrodalgada ama üstünde baya sos vardı bu yüzden kötü kokmuşsa bile kokusunu almadım neyse çıkarıp buzdolabına koydum. şimdi baya acıktım o geldi aklıma acaba yesem mi diye düşünüyorum ama bilemedim. mikrodalga kapalı bir şey olduğu için tavuğun uzun süre beklemesi sorun olmaz mı? yoksa hava sıcak olduğu için bozulmuş mudur kapalı bir yerde olmasına rağmen?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
6Cevap
- +1 yıl
Gıdalar piştikten sonra 4 saati geçmicek bir sürede 5 derece sıcaklığın altına kadar soğutulmalı bunun amacı yiyecekleri olabildiğince tehlikeli sıcaklık aralığından uzak tumaktır eğer gıda dört saat içinde bu sıcaklığa erişmişse 74 derece sıcaklığa kadar yeniden ısıtılmalı ve bu sıcaklıkta en az 15 saniye kadar tutulmalı ve yeniden soğutulmalıdır soğutulmuş gıdalar yeniden ısıtılırken tüm bölümleri olabilcek en kısa sürede 74 derece sıcaklığa eriştirilmeli ve bu sıcaklıkta en az 15 saniye tutulmalı ısıttığımız ürünler servis edilene kadar minimum 57 derece sıcaklıkta tutulmalı mikrodalga fırında yeniden ısıtılan gıdalar 74 derece sıcaklığa ulaştırılmalı ardıdan karıştırılmalı kapatılmalı ve bundan sonra en az 2 dakika bekletilmelidir.
00 Yorumla - +1 yıl
Gıdalar piştikten sonra 4 saati geçmicek bir sürede 5 derece sıcaklığın altına kadar soğutulmalı bunun amacı yiyecekleri olabildiğince tehlikeli sıcaklık aralığından uzak tumaktır eğer gıda dört saat içinde bu sıcaklığa erişmişse 74 derece sıcaklığa kadar yeniden ısıtılmalı ve bu sıcaklıkta en az 15 saniye kadar tutulmalı ve yeniden soğutulmalıdır soğutulmuş gıdalar yeniden ısıtılırken tüm bölümleri olabilcek en kısa sürede 74 derece sıcaklığa eriştirilmeli ve bu sıcaklıkta en az 15 saniye tutulmalı ısıttığımız ürünler servis edilene kadar minimum 57 derece sıcaklıkta tutulmalı mikrodalga fırında yeniden ısıtılan gıdalar 74 derece sıcaklığa ulaştırılmalı ardıdan karıştırılmalı kapatılmalı ve bundan sonra en az 2 dakika bekletilmelidir.
00 Yorumla - +1 yıl
Tavuk dolap dışında bir yerde kalınca hemen bozuluyor mikrodalga fark etmez
10 Yorumla - +1 yıl
Köpükten kaplar var ona koy kedilere ver.. meyve falan ye su iç uyu..
10 Yorumla Cok sicakta kaldiysa bozulmus olabilir ama bozuk tavugu anlarsin zaten asla yenmez
10 Yorumla- +1 yıl
Bozulmuştur risk alma
10 Yorumla - +1 yıl
Yeme bence. Bozuk tavuk çok sakat. Tehlikeye atma
10 Yorumla - +1 yıl
Bir ihtimal bozulmuş olabilir
10 Yorumla - +1 yıl
Bozulan tavuk kokusunu hiçbir sos bastıramaz.
10 Yorumla Tavuk çok riskli ya:/
10 Yorumla- +1 yıl
Bozulur
10 Yorumla - +1 yıl
Bişey olmaz ye sen 😉
00 Yorumla - +1 yıl
Açız açççç
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar☺️
Yoğunluktan ve yorgunluktan yemek yemeyi bile unuturken mikrodalgada yemek unutmak çok yadırganmamalı aslında.😁 Yoğun ve tempolu günlerin ardından başımıza gelebilecek ufak, tatlı aksiler ile karşılaşabiliyoruz. Örneğin; tost makinesinde tost unutmak, yumurtaları suyu bitene kadar haşlamak.🤪
Bugün basit bir soru gibi görünen ama gıda güvenliği ve insan sağlığı açısından son derece önemli olan bu sorunun cevabını maddeler halinde cevaplayacağım.
Bunlara ek olarak günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin saklama sıcaklıklarından da bahsetmek isterim.
Gıda Saklama Sıcaklıkları
Bunların dışında sizin sorunuza cevap vermek gerekirse; tat ve kokuda değişiklik fark etmezseniz bile gıda güvenliği açısından tehlikeli ve yenmemesi gerekir. Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi günler dilerim. 😊