Son 1 aydır her gün tok geliyor eşim. O kadar özenip yemek yapıyorum ama ben yiyip geldim diyor. Tek başıma sofraya oturuyorum. Kırılmaya başlıyorum artık. Uyarsam mı ne yapsam bilemedim.
Kocam her akşam eve tok geldiği için yalnız yemek yiyorum, üzülüyorum. Ne yapmalıyım?
Uyarmayı dene, yemek düzeninizi birbirinize göre ayarlamanız ilişkiniz açısından küçük bir şey gibi görünse de aslında sorun olabilecek bir şey çünkü çiftlerin birbiriyle yaptığı ortak şeyler arasında bu da. Yapılması daha güzel bir şey diyeyim ya da fakat çalışma saatleri vs. buna izin vermiyorsa da çok yapacak bir şey yok aslında, bu onun suçu olmaktan da çıkıyor. Yine de konuş, olmuyorsa da takma kafana...
Sana söylemiyordur belki ama annesinin evinde yiyip geliyor olabilir. Arada bir anne yemeği takıntısı olabiliyor. Her adam der ya "annemin yemeği karımınkinden çok daha güzel" diye. Öyle düşünüp iki üç kere yiyeyim diye diye alışkanlık olmuş olabilir. Evliliğiniz çok eski değil sanırım anlatım tarzı öyle gösteriyor. Sen bişey demedin diye rahatsız da olmamış söylesen ona göre değiştirebilir bu tavrını
Ben olsam her gün o gelmeden önce yerim yemeği de kendime göre yaparım elbet bir gün aç gelecek yine böyle devam ederim ta ki o şikayet edene kadar konuşana kadar sonra içimi dökerim sakince. Anlar heralde.
Bugün eşini arayıp akşam için ne yemek hazırlayım diye sor ve kaçta evde olursun seni yemek için bekliyor olacağım bugün başbaşa bi yemek yiyelim de. Eğer ters bi cevap alırsan uyarırsın
bacım bu işin ıcınde bı ıs var ben sana soyleyeyım ıcıne kurt dusurmeyeyeımde ama ,
adam ısten cıkıp yemek yıyıp gelıyorsa ya iş cıkısı çıtır bı kız buldu onla takılıp yemek yıyıp gelıyor , yuada metresi var onun yanuına ugrayıp gönlünü edip yemegını yıyor sonra sana gelıyorda olabılır.
sosyal medya telefonlarını ısyerınde ne yapıyor ne edıyor ıyıcene bı arastır.
ya da adamın gunahını aldık , adam senın yemeklerını begenmıyor guzel yapamıyorsun bıkmıs , yiyip dısarda eve de gelıyor olabılır. güzel yemek yap özenli davran.
Şu satırlarda ifade ettiğin o hislerini ona söylemelisin. Hayatını paylaştığın insan o, işletim kurmaktan çekinme, sadece yapıcı ılımlı bir dille ifade et kendini. Sen kırılma diye bir şey isterken onu kırma yani, umarım anlayış gösterir ve çabanın yanı sıra seni ihmal ettiğini anlar ve düzelir.
Bence yemek yapmayı kes ve kendine biraz özen göster onada fazla sorular sorma belliki ilgisi bitmiş artık nerde yiyorsa ayrılmaya popon yemiyorsa bu konuyu fazla kurcalama başka bişey çıkacak altında suslen dışarı çık yemek yemeye her aksam ve onu beklemeden uyu gelip birgün yemek yapmayı gibi sorarsa açım derse ona gülümse ve tatlı dile cilveli şekilde biraz aa tatlım e sen evde yemedigin için yapmıyorum artık bende filan arkadaşımla dışarda yedim de bak gör ozamam o senin üstüne düşecek
Senin açından zor bir durum emek ver ozen ama emeginin karşılığın da bir hic. İnsanin yakası gelmez belli bir yerden sonra. Her gün her gün ne isi de dışarda yemek yiyor. Hic mi aklına bugün de esimle yiyeyim demiyor. Var bu isin için de bir bit yenigi. mantıklı gelmiyor. Biraz esin kaçamak yapar gibi geldi bana
Açıkçası haklısın kırılman çok doğal ama geç geliyorsa yemeğini yiyip gelmesi çok normal ama makul saatte geliyorsa konuşmalısın hem ayrıca evli çiftlerde ayrı gayrı olmaz ve rahat konuşabilmelisin En azından arada telefonlaşıp yemeğe gelmesi hoş olur Ben çok tok karnına yemek yedim 😃
Hissettim... İnsan öyle durumda kendini çok yalnız hisseder. Sebebini sormalısın nerde yanlış olduğunu anlaman lazım. Ya senin yaptığın şeyleri sevmiyor ya da hayatında başka biri olabilir. İyice dikkat etmen lazım. Ben olsam sorardım en olmadı iyice araştırırdım nedenini
Bu bence konuşularak halledilebilecek bir konu. Uygun bir zamanda “hayatım ben akşam yemeğini seninle birlikte yemekten çok keyif alıyorum bana eşlik etsen nasıl olur” gibi tatlı tatlı söylesen seni kırmaz herhalde
Kırılmakta çok haklısın. Yumuşak bir dille onu özlediğini, birlikte yemek yerseniz dünyanın en mutlu kadını olacağını anlat. İnşaallah seni dinler ve sana uyar. Romantik bir masa hazırla mesela. Kolay gelsin.🦄
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben olsam hiç takmam, yeni evliysen takman normal lakin ilerde taktığın şeyin saçmalık olduğunu anlayacaksın, o düşünmüyorsa ben mi düşünüp onu uyarıcam, şımartıp g. kaldırmaktan başka bir işe yaramaz. zıkkım yesin, ye yemeğini keyfine bak.
konuş ve yemek yemeden gelmesini söyle, bir aydır aralıksız tok geliyorsa sen neden devamlı yemek yapıyorsun, insan gelmeden arar ve aç olup olmadığnıı sorar.
Bunu dile getirmelisin eşine tatlı bir dille söylemelisin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
iki sebep var bence ya yaptığın yemekleri artık beğenmiyor ya da sevgilisi var ona gidip orada yiyip geliyor. Ben ikinci olasılığı daha yüksek görüyorum