İlgili fırıncının gerek lahmacun içini, gereksede yapıldıktan sonra lahmacunu çalma olasılığı nedir?
Eğer güvenilir bir fırıncıysa bunu nasıl anlarım?
Ve diyelim ki içi hazırlayıp götürdüğümüzde bilmem şu saatte gelip alabilirsiniz dediğinde bunda bir hilebazlık mı vardır?
Deneyimi olanlar yazarlarsa sevinirim.
Eğer güvenilir bir fırıncıysa bunu nasıl anlarım?
Ve diyelim ki içi hazırlayıp götürdüğümüzde bilmem şu saatte gelip alabilirsiniz dediğinde bunda bir hilebazlık mı vardır?
Deneyimi olanlar yazarlarsa sevinirim.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ben yapıyorum. Genelde benim istediğimden daha fazla sayıda çıkarıyolar niye dediğimde kıymayı alma sınırı var diyolar. Bence daha fazla para almak için daha çok çıkarıyolar. 2-3 yer denedim hepsi böyle. Günahlarını da almıyım dedikleri de doğru olabilir tabi
Dedikleri doğru olabilme olasılığı olduğu gibi, adamlar yinede açıklama yapmışlar ve nekadar çıktıysa onu vermişler. Öte yandan size istediğiniz rakamı çıkartıp geriye kalanlarını kendilerinede alabilirlerdi.
Tabi ki ben olanı söylüyorum
Gerçekten söylenildiği gibi lahmacunda tat farkı ciddi anlamda oluyor mu dışarda hazır yapılanlara göre
Oluyo. Ben hazırı daha çok seviyorum açıkçası
Ya nebiliym genelde hazır olanında kıyma tam istenildiği gibi koyulmuyor diyorlar. Ve ne yalan söyleyeyim, bugüne kadar yediğim lahmacunlarda pek kıyma tadını alamadım her nekadar lahmacun lezzetli olsada. Birgün yaptırıp bizzat farkı deneyeceğim.
El yapımı beğenenler de çok var. Bana domatesin soğanın tadı çok geliyo el yapımında o yüzden hoşuma gitmiyo
Bakalım bende durum nasıl olacak. Lahmacun yaptırıp öyle yediğimde yazarım farkını.
Afiyet olsun
Teşekkür ederim. Tuz oranını ayarlayabilirim umarım. Biraz beni bu düşündürüyor.
Bi fırına sorabilirsiniz belki nasıl yapmanız gerektiğini
Onlarda söylerler umarım. İçerisine baharatlarıda ekleyeceğimden, bir çay kaşığı yeterli gibi geliyor bana. En azından çok tuzlu olmasından iyidir. Sen genelde kaç tane yaptırmıştın ve malzemeleri nasıldı yani en azından kaç kg kıyma kullanmıştın?
Ben hazırlamadım annem hazırlıyo
Hım anlıyorum. Peki nekadar bir sürede pişirip veriyorlar? Siz gidin biz size haber veririz gibisinden birşey mi var yoksa 15 20dk'da hazırlanıp teslim mi ediyorlar?
Belli bi süre veriyolar size haber veririz gibi demiyolar. Gittiğiniz yerin işlekliğine bağlı
Paketliyorlar mı peki yoksa siz tepsi mi götürüyorsunuz hazır olduğunda
Tepsi
Sürekli yapıyor bizimkiler kendi malzemenin anlarsın emin ol
Ben bugüne kadar hep dışardan içini kendim yaptırmadan alıp yemiştim. Doğrusu bu konuda benim içinde bir ilk olacak. Hep diyorlar dışarıdaki yenenler aslında lahmacun değil diye. Bende merak ediyorum arasındaki tadı felan.
Birde biraz cahilce gelecek ama, biz genelde bugüne kadar yolda gezerken felan, bazı restoranlarda evden gelen iç yapılır diye bir yazı oluyordu.
Normal bir fırınada götürmüş olsak yaparlar mı yoksa bunu bizzat yapan restoranamı götürmek gerekiyor?
Pide satan fırınlar yapıyor genelde
Umarım hüsrana uğrayacak birşey yaşamam. Teşekkür ederim.
Göz hakkı denilen bir şey var bir tanede bişi olmaz sende helal et
Dostum insanlık hali birtane felan sorun olmaz da, nebileyim 5 10 tane alması bir tuhaf olurdu ya.
Birde biliyorsun dışarıda yapılan lahmacunlarda kıyma neredeyse saysan sayılır düzeyde.
Ben şöyle bol kıymalı yaptırmak istiyorum yalan yok. Haliyle mutlaka göz hakkı olacaktır.
Olmaz tabi farkındaysan bir tane dedim
Hic yasamadim hirsizlik
Hayattaki tek derdin buysa çok şanslısın
Tek derdimin bu olması değilde, ben bugüne kadar hep dışarıdan hazır aldım ve öyle yedim. Kendin bizzat içini hazırlayıpta yaptırsan çok daha lezzetlisini yiyebilirsin diyorlar. Birgün deneyeceğim ilk fırsatta ama önden bilgi almak istedim bu konularda dikkat etmem gereken hususlar hakkında.
Valla biz götürdük hiç sorun olmadı
Peki götürdükten sonra nekadar bir süre hazırlanıyor
Biz 23 tane yaptırdık 45 dk falan sürmüştü
Eğer vaktinizi almayacaksam biraz sorularım olacak.
Mesela 23 tane yaptırmıştık dediniz. Burada kaç kg kıyma kullanmıştınız?
Almiyorsunda
Tam hatırlamıyorum ki ama malesef
Aradan bayağı bir süre geçmiş olmalı. Sağlık olsun ya bu konuda ilkkez yaptıracağımdan merak ediyorum.
Mesela bir arkadaşım 1kg kıymadan 45 tane lahmacun çıkarması gerekir demişti.
Aynen
Bence 45 çıkmaz çıkması için çok kucuk yaptırmışlardir
Ama araştırmalarımdada 25 30 diyordu google'da bazı sitelerde felan.
Yani küçük yaptırmasından, ve birde hamurun inceliği kalınlığı derken çok şey var aslında
herkesin gittiği meşhur bir yeri tercih et bence