Çok rahatsız olduysanız söyleyin. Ancak size yakışan bir dille söyleyin. Kırmadan zaten fark ettiğinizi anlarsa yaptığından utanır. Bazı insanlar temiz yapılmadığından şüphe ettiği için direkt çöpe atabiliyor. Benim iyi niyetle yapıp getirdiğimin çöpe gittiğini gördüğüm eve su bile götürmem artık.
Sen haklısın, güzelde olabilir ama. belki de yere düştü ya da damak tadınız uyuşmak zorunda değil veya içindeki bir şeye ajersisi olabilir. Bence takılmaya değmez
Siz ikram niyetiyle götürüp vermişsiniz ve sizin işiniz bitmiş.. Ondan sonrası yedi mi, sindirdi mi, attı mı gibi şeyler sizi alakadar etmemeli..
Bunda kızacak birşey yok. Sizin herşeyi bilmenize veya merak etmenize gerek yok. Ama mutlaka bir sebebi vardır.. Ya kıl çıkmıştır, ya bazen bazı kişiler herkesin ikramını hatta suyunu bile içme vs. Sizi kırmamak adına almış ve siz de güzel niyetle vermişsiniz..
Ayiplik bir durum yok , benim babamla abim de komşuların getirdiği yiyecekleri yemezler. Bazi insnalar böyledir yapacak bir şey yok. Onlardan alışık olduğum icin yadirgamadim açıkçası. Bir daha yiyecek vermezsiniz olur biter
Ayıp değil bizde komşudan gelen yemekleri çöpe atıyoruz yemek zorunda değiliz ne kadar hijyenik yaptığını bilemeyiz heleki bu dönemde hijyen bakımından çöpe atması gayet doğal
Ben de geçen ay komşunun getirdiği asureyi dökmüştüm. Güvenmediğim birinin getirdigi gıdaya yemiyorum. Ama geri çevirmek kabalık olur diye mecburen kabul ediyorum.
Yaniii corona var insanlara ikramlarda bulunuyorken bence iki kez düşünülmeliii.. Sizi kırmamak adına geri çevirmemiş ama tüketmek zorunda değil.. Sizde daha göndermezsiniz olur biter..