Ben yoğurtlu olanları seviyorum.. En çok sevdiğim kapya biberi közleyip,, üzerine yoğurt ve pul biberle kavrulmuş ceviz dökünce çok farklı bi lezzet oluyor 😋😊😋
Benim ennnnn sevdiğim meze babakanuç kimileri babagannuş der kimileri közlenmiş patlıcan ezmesi diyor bir diğer sevdiğim meze türü de pincur tadına bayılıyorum pincur kahvaltılık sos olarak güzel oluyor babakanuç ise et yemeklerinin yanına hatta tek başına bile ekmek bana bana içine yumurta kırılarak yiyilebilir. Bu kadar övmüşken tarifini yazayım ikisinin de.
BABAGANNUŞ TARİFİ
🌶 # Malzemeler # 🌶
• 2 adet patlıcan • 3 adet kırmızı biber • 3 adet yeşil sivri biber • 1 adet soğan • 3-4 diş sarımsak ( ben sarımsak seviyorum isteyen 2-3 diş koyabilir ) •1 -2 adet domates • bir demet ince kıyılmış maydonoz • 1 çorba kaşığı biner salçası •4-5 yemek kaşığı zeytinyağı • 1 yemek kaşığı sıvı yağ • tuz • 1,5 çorba kaşığı nar ekşisi • yarım limon (suyu) • karabiber • kırmızı toz biber
🌶 # Yapılışı # 🌶
Yıkanmış patlıcanları bıçakla delin daha sonra 10 dakika fırında ön közleme yapın. Ardından yanına kapya biber , sivri biber ve domatesi de koyup kızarana kadar fırınlayın. Patlıcanlar daha hızlı piştiği için sebzeleri patlıcanları fırına attıktan bir süre sonra atın. Közlenen sebzeleri kıyın ve derin bir kaba alın. Daha sonra tavaya sıvıyağ alın. Yemeklik doğranmış soğanı az kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Köz sebzelerin üzerine alın. İnce kıyılmış maydonoz, zeytin yağı, nar ekşisi, limon ve Havanda dövdüğünüz sarımsağı ilave edin. Daha sonra kırmızı biber ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Pincur tarifine gelecek olursam.
PİNCUR TARİFİ
🌶 # Malzemeler # 🌶
• 2.5 kg kırmızı biber • 0.5 kg sivri biber • 1 su bardağı sıvı yağ • bir bardağın 4 de 3 ü kadar sirke • 2,5 yemek kaşığı şeker • 1 yemek kaşığı tuz • 1 diş havanda dövülmüş sarımsak • 800 gr domates salçası
🌶 # Yapılışı # 🌶
Öncelikle yıkadığınız kırmızı biberleri fırın tepsisine dizin ama mutlaka altına yağlı kağıt gibi bir şey koyun. Eğer altına yağlı kağıt sermezseniz biberlerin akan suyu yanar ve tepsiden zor çıkar. 180 ila 200 derecelik fırında kırmızı biberleri közleyin. Közlenen biberleri soguduktan sonra kabuklarını soyun. Çekirdek yataklarını iyi bir şekilde temizleyeyim. Daha sonra çok ince bir şekilde kıyın. Diğer yandan yeşil biberleri ince bir şekilde doğrayın. Mezeyi pişireceğiniz büyükçe bir tencereye Sıvıyağ ve yeşil biberleri koyun. Arasıra karıştırarak biberler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kavurun. Yumuşayan yeşil biberlerle kırmızı biberleri ekleyin. Kırmızı ve yeşil biberleri birlikte 5-10 dakika kadar karıştırarak kavurun. Daha sonra domates salçasını ilave edin. Birkaç dakika da bu şekilde karıştırarak kavurun. Ardından sirke ve dövülmüş sarımsakları ilave edin. Toz şekeri ve tuzu da ekleyin. Birkaç dakika tuz eriyene kadar sosu kaynattıktan sonra altını kısın. Sosu cam kavanozlara sıcak bir şekilde doldurarak ağzını sıkıca kapatın. Şişeler soğunca buzdolabına atmayı unutmayın