Bugün sizinle kendim de kullandığım basit ama çok lezzetli bir kebap tarifi paylaşacağım. Ayrıca kebabın yanında vazgeçilmez olduğunu düşündüğüm birkaç sürpriz tarifi de merak ediyorsanız okumaya devam etmenizi öneririm.🤩
Tadına Doyamayacağınız Adana Kebap Tarifim
Malzemeler (4 kişilik)
500 gram kuzu kaburga
500 gram dana döş
200 gram kuyruk yağı
2 adet büyük kapya biber
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pul biber (acı sevmiyorsanız eklemenize gerek yok.)
Malzemelerimiz hazırsa yapılışına geçebiliriz. Bu arada malzeme listesinin az olduğuna bakmayın, en orijinal tarifiyle Adana kebap yapıyoruz bugün.😎 İlk olarak işe etlerimizi zırhlayarak başlıyoruz. Eğer evinizde zırh yoksa çift bıçak kullanarak etlerinizi hazır hale getirebilir ya da kasabınızdan etlerinizi kalın aynadan çekerek kıyma haline getirmesini rica edebilirsiniz ama tabii ki işin sırrı zırhta.
İkinci adım olarak kuyruk yağını etlerden ayrı olarak zırhtan geçiriyoruz. Sonra zırhladığımız etlerle yağı birleştirip bir kez daha zırhlıyoruz. İnce ince doğradığımız kapya biberleri, tuzu ve pul biberi karışımımıza ekleyip elimizle 2-3 dakika yoğurduktan sonra 15 dakika dinlenmeye alıyoruz. Dilerseniz kıymanızı 1 gece buzdolabında da dinlendirebilirsiniz.
Sıra geldi kebabımızı şişlere takmaya. İşin ustalık isteyen kısmı da tam olarak burası aslında. Önce kıymanızı eşit parçalara ayırın ve ellerinizi ılık suyla ıslattıktan sonra şişlere kıymanızı takmaya başlayın. Şişe taktığımız kebapları ister ızgarada isterseniz de fırında pişirebilirsiniz.
Adana kebabın bence olmazsa olmazları Tablacı Salatası ve tabii ki Acılı Ezme. Ee Adana Kebap tarifi vermişken bunları boş geçmek olur mu? Olmaz!🤩
Tablacı Salatası
1 adet kuru soğan
2 domates (kabuğu soyulmuş)
1 çay kaşığı sumak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Soğan ve domatesi ince ince piyazlık şekilde, maydanozları ise kabaca doğruyoruz. Baharatlarını, tuzunu, yağını ve nar ekşisini ekleyip karıştırıyoruz. Soğanların acılığını almak için önceden tuzla biraz yoğurabilirsiniz.
Acılı Ezme
4 adet domates
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeşil biber
2 adet limonun suyu
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı kuru nane
Soğan, domates, biber ve maydanozları bıçakla ince ince kıyabilir ya da mutfak robotundan geçirebilirsiniz. İnce ince doğradığımız malzemeleri bir karıştırma kabına alıyoruz. Geri kalan malzemeleri başka bir kap içerisinde karıştırıp sos haline getiriyoruz ve salata malzemelerimizle birleştiriyoruz.
Yazarken benim bile ağzım sulandı. Şimdiden afiyet olsunn, ellerinize sağlık.🤩
Çökertme kebabı tarifi veriyim buda değişik bir tarif
1 kg patates 600 gr biftek 2 soğan 5 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Kimyon Kırmızı pul biber Kekik
Kızartmak için Ayçiçek yağı Sos için 3 domates 1 su bardağı domates püresi 3 yemek kaşığı zeytinyağı TuzKarabiber
Üzeri için Sarımsaklı yoğurt Maydanoz
Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın kağıt havlu üzerine alın soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin sos için, domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin tuz ve karabiber ile tatlandırın servis tabağına patatesleri yayın üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin sos ekleyin ve maydanoz ile süsleyin çökertme kebabının yanına ne yapılır diyenlerdenseniz yemeğinizi pirinç pilavı ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Çökertme kebabı tarifi veriyim buda değişik bir tarif
1 kg patates 600 gr biftek 2 soğan 5 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Kimyon Kırmızı pul biber Kekik
Kızartmak için Ayçiçek yağı Sos için 3 domates 1 su bardağı domates püresi 3 yemek kaşığı zeytinyağı TuzKarabiber
Üzeri için Sarımsaklı yoğurt Maydanoz
Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın kağıt havlu üzerine alın soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin sos için, domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin tuz ve karabiber ile tatlandırın servis tabağına patatesleri yayın üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin sos ekleyin ve maydanoz ile süsleyin çökertme kebabının yanına ne yapılır diyenlerdenseniz yemeğinizi pirinç pilavı ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
sağlık açısından dolayı sulu yemeklerden asla vazgeçme. orman kebabı yapabilirsin, üstelik çok lezzetli oluyor aynı zamanda görsel olarakta mükemmel bir görüntüye sahip oluyor. YouTube, ye orman kebabı yaz. ustadan al tarifini tıkla tarife göre yap inan bana hem görsel olarak hemde ezzet olarak çok beğeneceksin...
Lütfen yanına pilav koyma hele Adana Yapıcaksan hiç koyma Hatında Adana kebap yememiş kişiler bilmez ama Adananın yanında pilav olmaz mezesi salatası olur.
Bı Antepli olarak patlıcan kebabını öneririm balcanlari üçe dörde kesip arasına kıymalı harç koyup üstüne dometes biber de konulabilir domatesi ikiye bölecek şekilde biberi tam tepsiye dizersiniz nar eskisi de dokersiniz ufff dadından yinmez
Öğrenciyim ve çok acım. Yanlış anlamayın dilenci değilim. Canım çekti valla. Fazladan yaparsanız. Ben gelip alırım. Çöpün kenarına koysanız ben alırım oradan.
İslim kebabı. Ben misafirlerime falan hep yapıyorum çok beğeniyorlar. Az zahmetli ama köftesini iyi yoğurursan mükemmel lezzetli bi ana yemek yanına da salata pilav müthiş 😂
Merhabalar😊
Bugün sizinle kendim de kullandığım basit ama çok lezzetli bir kebap tarifi paylaşacağım. Ayrıca kebabın yanında vazgeçilmez olduğunu düşündüğüm birkaç sürpriz tarifi de merak ediyorsanız okumaya devam etmenizi öneririm.🤩
Tadına Doyamayacağınız Adana Kebap Tarifim
Malzemeler (4 kişilik)
Malzemelerimiz hazırsa yapılışına geçebiliriz. Bu arada malzeme listesinin az olduğuna bakmayın, en orijinal tarifiyle Adana kebap yapıyoruz bugün.😎
İlk olarak işe etlerimizi zırhlayarak başlıyoruz. Eğer evinizde zırh yoksa çift bıçak kullanarak etlerinizi hazır hale getirebilir ya da kasabınızdan etlerinizi kalın aynadan çekerek kıyma haline getirmesini rica edebilirsiniz ama tabii ki işin sırrı zırhta.
İkinci adım olarak kuyruk yağını etlerden ayrı olarak zırhtan geçiriyoruz. Sonra zırhladığımız etlerle yağı birleştirip bir kez daha zırhlıyoruz. İnce ince doğradığımız kapya biberleri, tuzu ve pul biberi karışımımıza ekleyip elimizle 2-3 dakika yoğurduktan sonra 15 dakika dinlenmeye alıyoruz. Dilerseniz kıymanızı 1 gece buzdolabında da dinlendirebilirsiniz.
Sıra geldi kebabımızı şişlere takmaya. İşin ustalık isteyen kısmı da tam olarak burası aslında. Önce kıymanızı eşit parçalara ayırın ve ellerinizi ılık suyla ıslattıktan sonra şişlere kıymanızı takmaya başlayın. Şişe taktığımız kebapları ister ızgarada isterseniz de fırında pişirebilirsiniz.
Adana kebabın bence olmazsa olmazları Tablacı Salatası ve tabii ki Acılı Ezme. Ee Adana Kebap tarifi vermişken bunları boş geçmek olur mu? Olmaz!🤩
Tablacı Salatası
Soğan ve domatesi ince ince piyazlık şekilde, maydanozları ise kabaca doğruyoruz. Baharatlarını, tuzunu, yağını ve nar ekşisini ekleyip karıştırıyoruz. Soğanların acılığını almak için önceden tuzla biraz yoğurabilirsiniz.
Acılı Ezme
Soğan, domates, biber ve maydanozları bıçakla ince ince kıyabilir ya da mutfak robotundan geçirebilirsiniz. İnce ince doğradığımız malzemeleri bir karıştırma kabına alıyoruz. Geri kalan malzemeleri başka bir kap içerisinde karıştırıp sos haline getiriyoruz ve salata malzemelerimizle birleştiriyoruz.
Yazarken benim bile ağzım sulandı. Şimdiden afiyet olsunn, ellerinize sağlık.🤩
Şefim ağzınıza sağlık.
Demire takılan etlerin düşmeden, yağıyla demirden ayrılmadan pişmesini içerisindeki yağ mı, zırhlanması mı sağlıyor?
Masterchef'te bile yarışmacıların neredeyse tamamının etleri demirde durmamıştı.
Zırhdan iyi çekip güzel takman gerekiyor. Bir kebap da harc ın %50 si yağdan oluşur. Yağını da iyi ayarlamanız gerekiyor.