Merhabalar ^^Köri ve zerdeçal, gerçekten muhteşem baharatlar.Ben köriyi körili makarnada kullanıyorum, beşamal sosla kullandığınızda; kremayla değil de; aroması daha iyi çıkıyor gibi. Hem makarnada hem de tavukta kullanılıp o harika Körüli Tavuk menü oluyor
Öte yandan, körinin aromasını pilavda da beğeniyorum. Basmati yahut Yasmin pirinç olarak bilinen pirinç türünü körili, karabiberli, hafif tereyağlu kullanın, çok güzel sonuçlar alacaksınız.
Bir başka tür de mesela patateste kullanmamdır. Kahvaltılık olarak omlet yahut patates kullanacaksanız köri ekleyin, çok farklı bir lezzet çıkacak ortaya. Zerdeçalla da olabilir tabi.
Körili karnabahar denediniz mi? Kış aylarında muhakkak fırında körili karnabahar deneyin, harika oluyor.
Son olarak, muhakkak krema-mantar ve köri üçlüsünü de deneyin. Sotesi leziz olur.
Ben körü yi mercimek çorbasında çok severim. özellikle sebzeli mercimek çorbasında iyi gidiyor. Birde tavuk yemeklerinde seviyorum. Gerçekten kori ile tavuk eti arasında bir ilişki var birbirlerini seviyorlar
Köri baharatı özellikle sos olarak yemeklerimizde kullanılmaktadır genellikle et yemeklerinde, makarna, çorba gibi yemeklerde kullanıldığı zaman oldukça lezzetli bir tat vermektedir aynı zamanda birde pilav ve patates gibi yemeklerde kullanılmaktadır bu lezzetli ve faydalı baharat türü hakkında en çok merak edilen sorulardan biriside köri ile zerdeçal arasındaki fark köri baharatının içinde ne kadar zerdeçal bulunmuş olsa da zerdeçal dışında da karanfil, kimyon, zencefil, biber ve kişniş gibi türlerde bulunmaktadır yemeklere oldukça lezzet verir bu sos
Köri baharatı özellikle sos olarak yemeklerimizde kullanılmaktadır genellikle et yemeklerinde, makarna, çorba gibi yemeklerde kullanıldığı zaman oldukça lezzetli bir tat vermektedir aynı zamanda birde pilav ve patates gibi yemeklerde kullanılmaktadır bu lezzetli ve faydalı baharat türü hakkında en çok merak edilen sorulardan biriside köri ile zerdeçal arasındaki fark köri baharatının içinde ne kadar zerdeçal bulunmuş olsa da zerdeçal dışında da karanfil, kimyon, zencefil, biber ve kişniş gibi türlerde bulunmaktadır yemeklere oldukça lezzet verir bu sos
Faydalı bir baharat tek kötü yanı gıda boyası gibi sapsarı yapması. Bunun yerine zencefil kullansan daha iyi. Her yemekte olur piştikten sonra da atabilirsin.