Hiç yemedim. Aaaa niye hiç yemedim ben ya? :D deneyeceğim. Bulunduğum ilde bulmak sanırım zor. Bulacağım da kaliteli olmaz ise ilk seferde olumsuz bakmayayım. Kokoreçte öyle mesela. İlk yediğin kötü yapılmış ise bir daha hiç yemezsin. Kaliteli diye tabir edilen ve önerilen bir yerde yiyeceğim.
Çok severim haftada 2 kez yerim. Çoğu kişi yanlış yiyor ama. Sushi soya sosuna batırılmaz. Chopstick soya sosuna daldırılır sonra sushinin üzerine bir miktar sürülür. Aksi taktirde çok tuzlu olur.
Kimse kusura bakmasın ama ben bu coğrafyada doğup büyüyen birinin sushiye ayılıp bayılmasını çok samimiyetsiz ve özenti buluyorum.. herhangi bir eti pişirmeden çiğ olarak tüketmek zaten sağlıksız bir şey.. Neyse ki son yıllarda pişmiş balıkla yapılan sushiler çıktı...
Bence öyle bişey değil. Ben yedim orta derce hani istemezsin ama oluncada yersin mesela. Birde insanların yemek tatları farklı olabilir hemen sert cikismissin
@Sskisisksisidjdjdjd Damak tadının temeli çocuklukta yediğimiz - içtiğimiz şeylerle atılıyor bence. Çocuğuna çiğ balık yediren ebeveyn yoktur herhalde. Ama Japonya'da yemek kültürü bu. Bunları yiyerek büyüyorlar. Bu varsayımla yorum yaptım.
Özenti mi? Acaba gerçekten sushi yedin mi hiç? Yediğiniz o incecik renklendiricili katkı maddeli palm yağlı noodle'dan daha lezzetlidir sushi. Millete on yargı yükleyip böyle saçma sapan birşeyle suçlayamazsın. Ayrica bu coğrafyada demişsin niye pişirmeden sucuk yiyen yok mu sucuk çiğ kıyma ve baharat karışımının sarılmış halidir umarım biliyorsundur. Ve pastırma mesela. Sonra etli "çiğ" köfte yiyoruz Türkler olarak. Bu arada çiğ balık zararlı demişsin evet midenizi bozabilecek bir bakteri var çiğ etlerde. Ama sushide wasabi yani wasabi bitkisinden (uzakdoğuda yetişen bir çeşit turp) yapılan yeşil sos o bakterileri öldürüyor o yüzden o sosu koyuyorlar. Çiğköfte ve sucukta vs de karabiber acı toz biber vs vs çeşitli baharatlar kullanıldığından o bakteriyi öldürüyor. İnsanların bilip bilmeden konuşmasına sinir oluyorum Herkesin damakta tadı farklıdır çeşitli yemekleri seven de olabilir sevmeyen de.
Babamın bir askerinin Muğla’da suşi dükkanı varmış, dün çağırmış onları 😂😃BAkalım tadı nasılsa söyleyecekler; ben yiyemem ya öyle yemekleri 😃😂 Bana pişen et lazım 😂