Kahvaltı için pratik tarifler nelerdir? En kolayından ekmek arası mesela nelerle/nasıl yapabilirim?(tek kişilik) Yapması 5-10 dkmı almayacak cokk kolay tariflerrr?
Kahvaltı için pratik tarifler nelerdir? En kolayından ekmek arası mesela nelerle/nasıl yapabilirim?(tek kişilik)?
Kahvaltılık çörek yapabilirsiniz 4 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartmatozu 2 su bardağı süt 1.5 su bardağı un 3 yemek kaşığı sıvı yağ
İç malzemesi 1 adet kapya biberi 1 adet yeşilbiber 1 adet soğan 1 adet yeşil soğan 1 tutam maydanoz 1 kase peynir
Bir kasenin içine dört yumurtamızı kıralım üzerine tuzu ilave edip çırpalım üzerine üç yemek kaşığı sıvı yağını iki su bardağı sütü ekleyelim daha sonra kabartmatozuyla birlikte bir buçuk subardağı unu da ekleyip çırpalım. Bir kenarda bekletelim daha sonra ayrı bir yerde ben tahta üzerinde doğruyorum önce kapri biberi küp küp doğrayalım yeşil biberi bir tane domatesi doğrayalım bir soğanı ve yeşil soğanı doğrayıp hazırlanan harca ilave edelim üzerine peyniri de koyup karıştıralım daha sonra ortaboy tepsimizi yağlayıp harcımızı dökelim 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.
Ben zamanım olmadığı zaman bu tarifleri yapıyorum ve en fazla 10 dakikamı alıyor. Umarım beğenirsiniz.
1- Mantar Soteli Açık Sandiviç
Malzemeler
2 Adet tam buğday ekmeği
2 tatlı kaşığı Labne (üzerine sürmek için)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
200 Gr mantar
1 Soğan
2 Adet sivri yeşil biber
2 çeri domates
2-3 Dış Sarımsak
Karabiber, kırmızı pul biber, tuz
Süslemek için kaşar rendesi ve taze yeşil soğan
Yapılışı
Soğan, biber zeytinyağı sotelenir ardından mantar ve sarımsak ilave edilir kendi suyunu çekene kadar pişirilir ardından domates ve baharatlar ilave edilir iyice sotelenir.
diğer tarafta ekmeğin üzerine labne sürülür ve yaptığımız mantar sote konulur.
2- Yulaf Tost
Malzemeler
1 yumurta
4 kaşık yulaf
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı su
Tuz
Azıcık zeytinyağı
Yapılışı
Hepsini blendırdan geçiriyoruz.
Hafif yağladığımız tavamızda her iki tarafını da pişirip tabağımıza alıyoruz.
İçini doldurmak size kalmış. Evde ne varsa koyabilirsiniz.
3- Otlu Krep
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
Maydanoz
Dereotu
Yeşil soğan
Beyaz peynir
Tuz
Yapılışı
Öncelikle yumurtaları iyice çırpın.
Çırpılan yumurtalara sütü ekleyin.
Un ve tuzu karıştırıp eleyerek yaptığınız diğer karışıma ekleyin.
Dilediğimiz kadar yeşilliği küçük küçük doğrayalım ve beyaz peynirle beraber onlarıda harcımıza dahil edelim.
Krep tavası ya da yanmaz tavaya 2 yk kadar sıvıyağ dökün.
Hamuru ince ya da kalın döküp arkalı önlü pişirin.
Kahvaltılık çörek yapabilirsiniz 4 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartmatozu 2 su bardağı süt 1.5 su bardağı un 3 yemek kaşığı sıvı yağ
İç malzemesi 1 adet kapya biberi 1 adet yeşilbiber 1 adet soğan 1 adet yeşil soğan 1 tutam maydanoz 1 kase peynir Bir kasenin içine dört yumurtamızı kıralım üzerine tuzu ilave edip çırpalım üzerine üç yemek kaşığı sıvı yağını iki su bardağı sütü ekleyelim daha sonra kabartmatozuyla birlikte bir buçuk subardağı unu da ekleyip çırpalım. Bir kenarda bekletelim daha sonra ayrı bir yerde ben tahta üzerinde doğruyorum önce kapri biberi küp küp doğrayalım yeşil biberi bir tane domatesi doğrayalım bir soğanı ve yeşil soğanı doğrayıp hazırlanan harca ilave edelim üzerine peyniri de koyup karıştıralım daha sonra ortaboy tepsimizi yağlayıp harcımızı dökelim 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.