Tamam kabul ediyorum her şey çok pahalı. Ama garson ne yapsın? O zaman oturmayalım, öyle yerlere gitmeyelim. Bu arada bazen o öder bazen ben. Yani derdi bana yemek ısmarlaması değil, benden hiçbir şey sakınmaz. Sadece her şeyin çok pahalı olması onu sinirlendiriyor. Ama garson bununla ilgili ne yapabilir? Utanıyorum artık. Bir gün biri o zaman çıkıp gidin diyecek yahu. Sizce uyarmalı mıyım?
Sevgilim, kafe ve restoranlarda garsonlara "yemekleriniz çok pahalı" diyor. Utanıyorum, uyarmalı mıyım?
Aslında Seninle Yemek veya Caffee ye gidip böyle demesi, Garsona bu şekilde davranması sana vermiş olduğu değeri gösterir. Lezzet konusu başka fiyat konusu başka ne acaip insanlar varya.
Normal Dondurma 4€, e bunu eşim ile Pariste Eyfel Kulesinin altında yediğim zaman o Dondurmaya 20€ ödemem gerektiğini bilmem lazım.
O zaman kendisi bir yer açsın da ucuza satsin. Hem bedava yersiniz sonuçta :-) Tabii ki güzel bir şekilde uyar, Veya gideceğiniz yeri sen seç veya ne biliyim işte Piknik yapın vs..
Bunu söylemek bence Küstahlıktan başka bir şey değildir.
Millet öpücükle çalışmıyorki, Ve ben hayatta çok ucuz olan konularada ciddi anlamda karşıyım. Insanların değerlerini ve Kalitelerini toplumda düşürmekte doğrusu.
Ben bile Hesaplıyım, Pintilik çok başka bir şey ya. Bilirim Pintiliği veya Cimriliği. Evden çıkmadan önce hesap yapsinki Çarşıya uysun.
Bende çok Pintiydim denebilir, Lakin buna Eşimin çok katkısı ile Pintilikten Hesaplıya dönüştüm. Ben eşimin önünde hiç böyle demedim, Ama içimden de geçmedi değil.
Hatta konu o kadar boyut kazandıki, eşim bir şey almak istediğinde veya yemek yemeğe gittiğimizde kendisi bana diyor orası çok pahalı. Sanki hergün gidiyormuşuz gibi de. Evet Pahalı ama senin için değer, Sorarmısın ona benim için değmezmi diye?
Benim en çok utandığım konu ise bir Bayan a kim olursa olsun Hesap ödetmek. Çok ayıp bir şey doğrusu. Belki senin ödemeni istediğinden çok pahalı diyordur :-)
Bence açık açık konuş çok pahalıysa daha az fiyata bir yerlere gidin o zaman. Ayrıca garsonların tabi ki suçu yok gücü yetiyorsa gitiğiniz yerün sahibiyle konuşsun hanım efendi. Asıl kızacağı o kişi ki yine de bu gereksiz bir davranış.
Garson da müdüre diyecek diye söylüyor zaten her şey garsona denir. Sizin utanmanıza gerek yok pahalı yerlere gitmeyin ki onlar da fiyatlarda düşsün mecburen pahalı deyip yine de gidiyorlar elbette pahalı olacak :)
Söylemek isteyip de söyleyemediğim. Yediğimiz de neyse italyan yemeği sanki😅 sen ona şöyle böyle çok hoş olmuyor bende utanyorum filan güzel bir dille eminim anlayacaktır
Restoran havasını düşürsün diye öyle diyordur, bunu bende yaparım. Yemeklerin tadı yok, hizmet çok berbat, komfor çok berbat ve diyelim? Soz zaten o restorana istediğini veriyorsunuz, önemli olan sizin o para karşılığında istediğinizi veriyorlarmı? O restoranın sahibi 6 ay önce müşterinin parasını yiyor, hergün aynı yemekler hazırlanıyor orda, ve sizin fazladan para verdiğiniz o yerde aslında extra birşeyler yok. Adamlar işi biliyor paralarını kazanarat hayatlarını iyi yaşıyorlar, garsona deyecek, garsonda kendisinden bir tık yukardakına diyecek, belke yemekler ucuz olmasada en azından hızmet ve komfor tarafını düşünecekler ve ölçü alacaklar. Kendi değerinizi bilin ve lafınızı herzaman söyleyin, yoksa paranızda gidicek, değerinizde.
Cimri ve pinti insanları hiç sevmem ve okurken küçük çaplı bir şok yaşadım. Daha sevgiliyken böyle yapıyorsa iş ciddiye binip evlenirseniz para gitmesin diye dışarda bile yedirmez.
Bu konu hakkında onunla konuşabilirsin hissettiklerini mutlaka bilmeli , baktın hala devam ediyor bu ilişkiyi bir gözden geçirmek gerekir. 🙂
Valla ne diyeyim durduğun kabahat. Madem çok rahatsız oluyor. Her şey pahalı diyor, o zaman otursun evinde yesin yemek. Belki de amacı bu dışarıda hiç yemek yememek. Para harcamak istemiyor. Senide dışarıda yemek yemekten vazgeçirmek için özellikle böyle davranıyor. Seni manipüle etmeye çalışıyor. Yani bir taktik. Çok başarılı da olmuş yakında sende vazgeçersin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Görüşlerde tabii pahalı diyecek deyip adama hak veren kişiler var. Arkadaşlar saçmalamayın lütfen, biraz empati yapın. Restoran, kafe, pastane, fırın işleten kişiler, o gıdaları yapmak için ne kadar çok para harcıyor biliyor musunuz siz? her bir malzeme o kadar pahalı ki, işletme sahipleri alabilmek için pahalıya satıyor. Yoksa adam bilmiyor mu bir yemeği 5-10 lira yapmayı? biliyor. Ama yapması mümkün değil. Zaten işlettiği yerin masrafları var + çalışanların da maaşları + faturalar. Eeee, ne yapsınlar? tabi pahalı yapacaklar. Daha geçenlerde yağ olmuş kaç lira, artık yağ ile evlenme teklifi yapacaklar diye dalga geçiyorduk. Markete gidince hepimizin "Oha, ne kadar pahalı ya." deyip almadığımız şeyler oluyor. İşletme sahipleri ne yapsın o zaman? illa alacaklar, ve bir sürü alacaklar.
Bunda utanılacak ne var anlamadım. Garson şikayetler fazla olursa üst birime iletir ve belki bir ihtimal gelişim gösterilir. Yemekler gerçekten lezzetsiz, para çok zor kazanılan bir şey. Ses çıkarmasından rahatsızlık değil gurur duymalısınız. Her şeyi kabullenmekten geldiğimiz hal ortada. Bu arada ben de pahalı bulduğumda garsona iletirim ve genelde mekanın müdürü yanıma gelir. Ona da derdimi iletirim ve iyi bir açıklama alamazsam bir daha da o mekana gitmem. Her şeyin faturasını biz çekmek zorunda değiliz
@xCuppycake mekan sahiplerinin hepsi olmasa bile bazılarının kârı çok yüksek. Geçenlerde bir tabak domatesli makarnaya 37.5 lira diye fiyat biçmişler. Bu normal bir fiyatlandırma mı sizce? Regüle edecekler fiyatlarını, her türlü maliyet artışını müşteriye yansıttıkça aslında müşteri kaybediyorlar. Ben ve arkadaşlarım artık mekanlara nadir gidiyoruz ki bizler aileden varlıklı insanlarız. İnsanlar zaten krizden dolayı psikolojik olarak boğuluyorken kafayı dağıtmak için bir mekanda az buçuk bir şeyler yemenin maliyeti bir servet etmemeli
Arkadasim o makarna var ya dükkan kirasi elektrik su doğalgaz asci garson temizlikçi parasi kasiyer parasi ve bir sürü vergi ödüyor yoksa domatesli makarnayı evde de yaparsın 5 TL ise maliyeti üstüne çok gider ekleniyor bu giderleri kim ödüyor
Bunda Utanılacak bir şey yok garsonun zaten suçu yok ama müşteriler sürekli Pahalı pahalı Pahalı diye uyarır larsa onlar da patronlarını uyarırlar yani böyle şeyler için kafanızı yormayın ha Belki de arkadaşınız Bunu bir huy edinmiştir ne olursa olsun pahalı diyordur
Bunda utanılacak bir şey göremedim açıkçası ben. Garsonlar müşterilerle iletişim kuran kişilerdir. Müdüre çıkmasını mı istersin? Gerçekten pahalı olduğunu sen de kabul ediyorsun. Ama sürekli pahalı yerlerde takılıp, çok pahalı abi ya diyorsa kusura bakma da biraz davarlıktır. Ben gitmeden önce internetten araştırır ona göre giderim. Kimseye de laf etmem. Ama bir anda girmişsindir, çok pahalıdır sen de dile getirirsin. Bu normaldir ama sürekli pahalı yerde takılıp pahalı demek garip.
Öncelikle büyük kabalık, garsonlar aldıkları ücret asgari ücret artı bahşişler, gel gelelim eşekten düşenin derdinden eşekten düşen anlar, bir işletmenin sorumluluklarını saymakla bitiremeyiz, stopaj gelir peşin sigorta işyeri kirası çalışanların sigorta ödemeleri maaşları özelliklere vergi konusunda inanılmaz haksızlıklar söz konusu, hepsini geçtik hiç bir şeyin fiatı bir gün sonra aynı kalmıyor Ben burada sözün özü beyefendi gitmesin o zaman o tip yerlere evde otursun
Gerçekten ne boş tipler var ya.. İyi ki benim hayatımda böyle birileri yok. Pahalıysa gitme kardeşim o zaman. Sanki silah zoruyla götürüp oturuyorlar oraya, herife bak! Bence kendisi cimrinin teki ama seni kaçırmamak için şu an bunu çok belli etmiyor. Bu adama dikkat et kardeş, daha neler çıkar neler.. Benim sevgilim olacak tip böyle bir şey yapsa, kafeden çıktıktan sonra ben verirdim ağzının payını. Ayıp denen bişey var. Sanki garson koyuyor fiyat etiketini..
Hep yapıyorsa, sorundur. Bodrum da kimi mekanlarda çok abartıldığına şahidim. Ama tekrar gitmedim. Kısaca bu kadar dert edilecek bir şey değil. Zaten içlerinden küfrediyorlar. Restaurant sahibine denk gelir bi gün. Ne komedi olur, kapıyı görünce.
Ayıp ediyo doğru diyon garson ne yapsın ya götürmesin seni öyle yerlere BİRDE bazen ben ödüyorum diyorsun nebiçim adam bu senin gibi güzel bir bayanı utandırıyor öyle ayıp ya ayrıl bence bırak sevgilimle böyle bir yere gitmeye arkadaşımla gitsem bile öyle demem
Abi insanlar ne acinasi durumda ya. Verdikleri cevaplara bak. "Ondan adam olmaz, boş insan, birak onu, devam etmeyin" vs. Vs. Ne cirkef ne kotu kalpli insanlar var yahu. Hemen birak ayril kac napsin senlemi sevgili olsun? Kafalara bak
@saadeceeben aynen. Kiz ya da erkek bir sikintisini anlatiyor ki bunu sorarkende hani bizlerden bir çözüm bekliyor:) Bizler ne demekli ki? "Ayriiiiil, ondan bi cacik olmaz, birak, bana geell, ben olsam. hemen ayrilirdim" hahahha ya bizim milletten alacagin akil fikir bu kadar
@DarkJediAnakin Çıldırıyorum böyle tiplere yahu. Köyünde sabanının başında tarla sürmesi gereken adamlar şehre gelince böyle oluyor. Garson biraz cevval olsa ''Tüketici fiyat endeksine mi baktın mk çocuğu nereden biliyorsun pahalı olduğunu'' diye sorar da işte bunlara cevap verince haksız olursun çok da gururlu olurlar valla.
Bir yere gidip para hesabı yapmaktan utanmazlar, ama birilerinin bu tavırlarını hakir görmesine de katlanamazlar.
Utanmamalısın çünkü o garsonlar da düşük ücretle çalışıyor. Hele nüfusun yarısından fazlasının asgari ücretle geçindiği bir ülkede asla. gittiğin bir mekanda kendini zengin göstermeye çalışıyorsan sorun sendedir.
Ederi 5 lira, mekan 500 de diyebilir silah zoruyla gelin oturun demiyorlar. Pahalıysa oturma. Bir gün laf yersiniz bak yerin dibine girersin haberin olsun. Kaybedecekleri bişey yok en fazla bir daha gitmezsiniz, sizi kaybederler. Uyar onu.
Uyarmalısın. Kimse sevgilini zorla o mekânlara sokmuyor. Kendi bütçesine uygun mekânları da tercih edebilir. Mekân lüks olunca fiyatlar da uçuk oluyor. Garsona da, işletme sahibine de pahalılıktan yakınması hoş değil.
Garson malesef ücret belirleyen kişi değil. Yemekle ilgili birşey olduğunda, tamam garson muhattap alınır ama garson muhtemelen kendi bile ordan yemek yemiyor/ yiyemiyordur. Amacı ne? Bugünde bizden olsun mu diyecekler?
Bizzat yaşadığım, bana göre de utanç verici bir durumdu. Kahvaltı için Ağva'ya davet edilmiştim:) Benim isteğim veya zorlamam vs asla değil. Masaya bile oturmadan ayakta menüye bakıp "Sizin fiyatlarınız mı yükseldi ya,, demişti. Ben utanıyorum böyle durumlardan. Üstüne üstlük bu kişi meşhur bir börek markasının, lüks bir semtte ortağı:) Yani düşünün ekonomik hiçbir sorunu olmayan biriydi. Kırk yılda bir gidilen yerlerde, kız arkadaşının yanında para muhabbeti yapmamalısın. Son derece itici!
Bunu dile getirmek kimseyi sorunlu ya da boş yapmaz. Bu sebeple kişi ayrılıyorsa da ayrılsın daha iyi olur. Söylemesi belki doğru olmayabilir ama bu şekilde de yargılanmaz. Sen söyle o zaman daha uygun mekânlar seçelim diye ya da mizahi bir üslupla geçiştir. Kimi samimiyetten der vs. yorumların bu kadar abartılması gereksiz.
Sevgilin hakli olabilir. Garsona tepkisi yanlis sorunlari olabilir. Karsina cekip konus. Bugun 1 bira 15 tl karsi da a ile baslayan mekan da 90 tl kimse zorla yiyip icirmiyor. Bi zahmet itiraz etmeden herkes oduyor
İlk defa gittiginiz bir yerde garsona fikrini belirttiğı sürece sorun yok. Garson da ilgili yerlere iletir. Sürekli gittiğiniz bir yerde yapıyorsa bu saçmalık olur. Madem pahalı, gitme.
Ben de utanırdım herkes demiş olsa daha etkili olur sanırım.. bir arkadasim var her yerde pazarlik yapıyor ben de ondan utanıyorum ama kınamamak lazim tabi
Çalışana saygı göstermeyen görgüsüz biri, sana da çıkarları uğruna nazik davranır inan bana hani ciddi olsanız evlenmiş falan olsanız seni garanti etmiş bir rahatlığa ulaşır sana da aynı şekilde davranır insan gibi anlamıyorsa ayril geç ondan bir cacık olmaz
Sevgilin her zaman sana ödetmek isteyen /arada bir olsada senin hesabını ödememek isteyen cimrilik teki bunu senin yüzüne karşı demiyor dolaylı yoldan göstermek istiyor. Ya da gittiğiniz herkes için böyle diyorsa öyle davranışta bulunarak "yeter artık bir yere gitmeyelim cimriliyim " demektir niyeti sen utan diye yapıyor
Evet herşey çook pahalı ve dahada artacak ama yapacak bşy yok. Zaman şartları şimdi böyle. Ona pahalı geliyorsa daha minimal yerlerde yiyebilir. Bence bi konuşmalısın
Haklı bir isyan ama bunu kendisine söylemek zor değil. Güzel bir üslupla söyleyin, bilsin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu saaten sonra ben hiç utanmıyorum. Aklıma ne geliyorsa diyorum. İçimde kalıp beni rahatsız ediceğini dışarda kalıp başkalarını rahatsız etsin🚬 Sevgilin haklı. Utanıcak da bişi yok.