Çikolatanin ana vatanı bana göre Belçika Belçika üretimi olupta kotu olan bir cikolata yemedim agızda asla yagli bir tat bırakmiyor. Almanyadan da getiriyorlar çikolata ama onlar kadar lezzetli değil bana göre.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ciao🍀🦇 Güney Amerika Avrupalılar istila ederken Aztekler'de kakaoyu görüyor.
Acı yanı biz keyifle yerken hala orda kako işçisi olup hiç çikolata yememiş çocuklar var.
Yazdığın şıklar sömürgeci ülkelerdir. Çikolatanın ana vatanı Afrika'dır. Başta Fransa olmak üzere, diğer ülkeler Afrika'nın çikolata çekirdeklerini satın alarak kendi kılıflarında marka uyduruyorlar. Kısacası Afrika.
Bir gün İsviçre'ye gittim 3 kilo çikolata aldım değişik hepsi aynı marka Türkiye'ye geldim yeğenlerime dağıtırken Bir tane de ben yiyeyim dedim Bir de baktım üzerinde Made in Turkey yazıyor inanamadım benim için ilginç bir anı oldu😄😄😄
“Çikolata” İtalyanca, “çukulata” ise İspanyolca söylenişlere yakın. Çikolatanın anavatanı Orta ve Güney Amerika. Avrupalılar 15. yüzyılda istilaya başladıklarında Aztekler'de görüyorlar kakaoyu.. Aztekler kakao içinden çıkan çekirdekleri kurutuyor, mayalanmaya bırakıyor, öğütüp bir hamur haline getiriyor. (crtl +c - crtl + v)