Kahvaltıda Türk insanımız tavşaaan kanı çay içmeyi pek sever. Olabilir geleneksel bir lezzet ama ben sevmiyorum. İçemiyorum o çayı kahvaltıda, filtre kahve içiyorum bende. Bu yaptığım eylem Türk mutfağına, kültürüne uygun değilmiş, ne alaka illa çay içmek zorunda değilim..🎈
Kahvaltıda çay yerine filtre kahve içiyorum diye Türk kültürüne uygun davranmıyormuşum! Kahvaltıda illa çay içmek zorunda mıyım?
Selâm, Aşağıda bir hanım arkadaş çok güzel özetlemiş. "Birinin size bu Türk kültürüne göre değil demesi hayır içemezsin çay içeceksin dediği anlamına gelmiyor." @acilikoala
Evet kahvaltıda kahve içmek Türk kültürüne uygun değildir. Türkler kahvaltıda kahve içmez. Bu Amerikan kültürüdür. Fakat bu demek değil ki kahve içemezsin iç ama evet Türk kültüründe böyle bir şey yok.
Çok saçmaymış sana Türk kültürüne uygun davranmıyorsun demeleri. Bir ona karışmadıkları kalmıştı. :D Mesela ben filtre kahve çok severim ama öğlenleri içerim. Sabahları çay içmem gerek kahvaltıda yoksa kendine gelemiyorum. Ama kahvaltıda çay yerine filtre kahve içenlere de saygı duyuyorum. Kimse benimle aynı damak zevkine sahip olmak zorunda değil. Çay içme kültürünü devam ettirme zorunluluğumuz yok. :D
Bende portakal suyu olmadan masaya oturmam 🤣🤣🤣 millet cidden manyak... normal ekmek yerine tost ekmeği yemek ne oluyor bir de onu desinler. Herkes çay sevmek zorunda sanki
Ay inanılmaz güzel bir soru. :D çünkü bu soruda kendimi gördüm. ben de filtre kahve düşkünüyüm. çevrem de bana hep entel dantel muamelesi yapar. :D halbuki ne alakası var? Aynı kaderi yaşıyormuşuz canım. :) <3
Birinin size bu Türk kültürüne göre değil demesi hayır içemezsin çay içeceksin dediği anlamına gelmiyor. Yaptığınız kahvaltının bizim kültürümüze göre hazırlanmamış olduğunu söylemiş oluyor ve bu doğru bizim kültürümüzün hiçbir yerinde filtre kahve yok.
Midenin beyni yokmuş. Canın neyi çekerse günün her vaktinde onu yiyip içebilirsin. Japonlar kahvaltıda yemek yerler. Ki, en sağlıklı beslenen millet olarak tanınır.
Hayır tabiki istediğini iç kimse bı ski diyemez ben kalkınca direk kahve kahvaltıda da genelde şu skdjdb öğlene doğru tekrar kahve 1 2 saat sonra soğuk kahve skfjdhc
Kahve ve çayı sevmiyorum bu yuzden de icmiyorum herkes kendi istedigini yapar istersen sabah asitli icecekler icersin (sagliksiz olur ama konumuzla alakali degil) istersen de sabah kahve icersin kimse karisamaz
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Kahvaltıda çay yerine filtre kahve içiyorum diye Türk kültürüne uygun davranmıyormuşum! Kahvaltıda illa çay içmek zorunda mıyım?