Tencerede kalan yemekleri yarına saklıyor musunuz? Bi döken ben miyim? 

Her gün aynı yemek yenebilir. Neden dökülsün ki günah. Yüz binlerce aç insan varken dökmem. Hiç birşeyi kötü edip ya da beğenmemezlik edip dökmem.
Az yaparım her gün farklı yemekler olur taze yenir. Kaldıysada ısıtırım. Yanına başka çeşitler yaparım. Tencere tencere yemek yapıp ziyankarlığa gerek yok bence.
Yemekleri dökmeyiz buzdolabına kaldırırız sonraki günde yeriz. Sonraki gün başka bir yemek yaptiksak ondan sonra ki gün yeriz annem yemeğin Çöpe atılmasına hep israf der
hoş bir şey değil. Dini anlamda değil, vicdani anlamda hoş değil. Gerçekten çok fazla karnını doyuramıyan ınsanlar var. En azından ya günlük yemek yap ya da ıllakı fazla yapıcam dersene, düzenli olarak birinin karnını doyur. En azından çöpe gideceğine, başka birinin boğazından geçer
Merhaba,
Türk mutfağının binlerce yemeği varken her gün neden aynı yemek yenir ki..
Asla her gün aynı yemeği yiyemem. İskenderimiz, sarmamız, hamur işlerimiz, çorbalarımız var.. Her gün birini yesem anca.. :D
Cevap
55Cevap
Hayır, yemem.
Taze olmak şartıyla yiyebilirim.
Selam :)
Tencerede kalan yemeği dökmeyi gereksiz buluyorum.
Yemek yaptığımız zaman yiyeceğimiz kadar yapmalı ya da kalan yemeğide ısraf etmemeliyiz.
Her gun kasıt nedır?10 gun degıldır elbette
Tuketım oranına gore yapılması tercıhımdır
Corba turu 3 gun tuketılebılır
Et turu 2 gun tuketılebılır
Salatalar ertesı gune pek dayanmıyor netıcede
Sebze turu 3 gun tuketılebılır
Dokmek sankı ısraf gıbı oldu🤷🏻♀️
Israf yazık günah tabiki yerim 3 günu geçerse de üzule üzüle dökerim o da mideme zarari oasin diye bunu bulamayanlar da var sonucta
Dökmeyin. Az miktarda pişirin illa arttıysa baştan fazla tuzlu yağlı pişirmeyin ve sokak hayvanlarını besleyin.
Ben de eşim de az çok ne kadar yiyeceğimizi biliyoruz, ona göre yapıyoruz. Pek kalmıyor sonraki güne.
Ertesi gün kalan yemeği yerim ama hergun her gün aynı yemegi yemem ikisi farklı. Ucuncu gün bile yerim
Etli bezelye ve tonbalıklı akdeniz salata ve tam tahıllı ekmek ve ayran menüsünü yıllarca usanmadan tüketebilirim.😂
3 gün üst üste ne yemeği yersem dediğim laf şu, örneğin kafadan attım balık yedim şunu derim "balık yiye yiye balık olduk diye"
Zeytin yağlı bizde dökülmez ertesi hün yenir , yemekler günlük yapılır ve yeteri kadar yapılır dökülmesi olmaz, çıkan kemikler sokak hayvanlarına
Yemem diyenler sanki her gün aşçılarına bin bir türlü menü ile masallarını donaltdıryolar Hahahahahahah jhgkkdldkdlodkd
Yerim. Kazanla yapmıyorum en fazla iki günlük ölçüde oluyor. Asla dökemem. Bayat ekmek atamam. Israfa çok karşıyım. Yapanı duyunca içim cız ediyor.
Sorun ifil ifil kibir kokuyor
Bu sitedeki çoğu kişinin normal standartlarda bütçeli olduğunu hepimiz biliyoruz kasmana gerek yok yni
Tabi ki saklıyorum. Zaten genellikle ertesi günün yemeğini akşamdan yaparım artık ucundan ısıtır yerim. Ekşiyene kadar dewamke
.
Yarına kalabilecek yiyecek var kalmayacak yiyecekler var.
Duruma göre yiyip içiyorum.
.
İsraftan nefret ederim. Evde bir dilim ekmeğı bile ziyan etmemek içın elimde geleni yaparım.
Genelde günlük yemek yaparım hergün yemek yapmak uğraşıyor ama olsun
En fazla iki günlük yaparım ve yenir dökülmede olmaz olmasında /
Bugünün kalan yemeğini yarın yerim çöpe dökmem ama hergunn aynı yemeği yiyemek
Makarna pilav tadı bozulacak şeyleri yemem ama sulu yemek bence 2. gun yenir ama 3asla 😁
Genelde kalan yemekleri sokak hayvanlarına uygun hale getirip onlara veririm. 🐾
Iyi bi şey yapıyon tesekurler
zaten protein değeri falan uçup gidiyor dökmek mantıklı
Dökmeyeyim diye, evdeki kişi sayısına göre yapıyorum...
Dökülmez günah ya, Allah günün birinde sana o yemeği aratır:(
Saklarim israf yahu 🙄🙄 birde mahsus çok yaparım yarına kalsın ben yemek yapmıştım diye 😂😂😂
Ben piştiği gibi yemeği seviyorum. Zaman geçtikçe yiyemiyorum
Spor yaptığım zaman nerdeyse 7 günün 5 günü aynı yemek menüsü
Her gün aynı yemegı yıyemem, kalan yemeyi diğer gün yerim bunun hesabını veremem yoksa.
yemeğe göre değişiyor. kalan yemekten başka yemek yapiyorum...
yerim yedim de asker de 6 yil hep ayni yemek aymi kumanya
Saklıyoruz tabi diğer güzel yenmezse döküyoruz artık
Gerekirse yiyebilirim.
Az pişirmeye özen gösteririm arttıysa ertrsü gün yenebilecek bişeyse yerim değilse sokak hayvanlarına veririm yemek dökmek nedir ya o kadar millet bulamazken
Asla yemem. Bir öğün sonraya kalsa bile yemem. Sokak hayvanlarına veriyorum. Artık arkadaş gibi olduk kedi ve köpeklerle.
Bozulmadığı zaman yenir sonuçta onu bulamayan insanlar var Afrika'ya gitmiş görmüş olsalar bir. Yudum suya muhtaç insanlar var
Her gün aynı yemeği yiyemem, dışarıdan söylerim.
Hayır farklı olması lazım yoksa sıkılırım sen nasıl
Günah Günah ALLAH senden o nimetleri bir alır gorursun
Yergun ayni yemegi yiyemem ama ayni hatunu yiyrbiliriim srg pardon sevebilirim
Hangi yemek olduğuna bağlı mantı mangal gibi yemeklerse yerim
Yiyemem çünkü artık bıkarım. Yani biz insanlar da nihayetinde mide taşıyoruz çöp değil.
Aynı yemek olacak şey döner se her gün yerim
Sevdiğim bir yemekse evet.
Annem öyle bir ayarlıyor ki yapıldığı gün bitiyor.
Bizim kalmıyor hiç nxıdkxmk
Yerim ama en sevdiğim yemek olursa.
Yiyemem değişiklik isterim
Hamburger olursa hergün yerim :d
bizde tencerede yemek kalmaz
Her gün pizza olsun yerim..
Bal yiyen baldan bıkar derler
Bozulmadığı tadı değişmediği tatirde yerim...
Yerim sevdiğim bir yemekse
Her gün makarna yiyormuşum gibi geliyor
Et ise neden olmasın 😂
Sevdiğim yemekleri her türlü yerim dökmem
Her gün mantı yiyebilirim.
Saklarız israf yapmayız çok şükür
Her gün aynı yemeği yiyemem sıkılırım.
Bizim 2 gün yenir yenilmiyorsa 3. gün çöp olur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?